Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne a milo spracovaný kultový príbeh o čarodejovi zo zeme OZ. Krásne rozprávkové prostredie a dokonalé kulisy prepracované do najmenších detailov a postava hlavného hrdinu mi spočiatku moc nezapadala na svoju rolu ale neskôr sa mi tam Franco jednoducho hodil a som rád, že hlavnú úlohu prijal spoločne s Milou Kunis, ktorú si v poslednej dobe stále viac a viac obľubujem za mňa 74%. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Na oko příjemné a dětem se to určitě bude líbit. Samotný pohádkový příběh kráčí běžnou klasickou cestičkou. Určitě stojí za to vidět. 70% ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než Burtonova Alenka. Má to sice slabší scénář, ale Raimi se toho uchopil více jak dobře. Země Oz je vykreslena nádherně a vůbec 3D bylo velmi slušné. A když dojde na akci, tak na tom je Raimi pašák, ta mu na rozdíl od Burtona šla, jde a půjde zobrazit super. A nemohl jsem si nevšimnout Bruce Campbella, i když byl namaskovanej fakt dobře:) A stejně byl nejlepší ten pavouček slézající po své pavučině, když Oz se poprvé procházel "svou" zemí. Vážně? Jedinej pavouček v zemi Oz? Že by vzkaz do Sony/Columbia? :) 75% ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Už od prvních krůčků Jamese Franca v čarovné zemi Oz jsem přistoupila na pohádkovou hru, objevila v sobě dítě, které má rádo kouzla, nevšímala si nelogičností ve scénáři ani dostatečně nemovitovaných postav, ale až do konce se nechala unášet krajinou Oz. Na mě ta výpravnost, pohádkovost, nádherná Michelle Williams, ohnostroj a bonus v podobě hlasu Zacha Braffa zafungovaly natolik, že jsem z 3D sálu odcházela jednodušena unešena. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla trailer, říkala jsem si páni... bohužel samotný film nenaplnil mé očekávání. Raimi je dobrý režisér, ale jeho zpracování mě absolutně nenadchlo. Když ani v půlce filmu se nic velkolepého nedělo, ptala jsem se sama sebe kolik je asi tak hodin a jestli by to už nemohlo končit. Rachel Weisz je skvělá herečka, tady jí byla až škoda. Bohužel, tohle se nepovedlo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Niet nad to sa občas večer vypnúť a preniesť do detskej fantázie. No, možno je detská fantázia trochu iná, tak aspoň do detskej fantázie dospelého. Už ČB úvod sľuboval, že v takom šedivom svete neúspešného kúzelníka nezostaneme a moje očakávania boli splnené. Naivnosť príbehu neriešim, veď je to rozprávka, hoci pre dospelých sa to nazýva fantasy. Film patrí v tomto žánri určite k tomu lepšiemu, naviac tri fešné čarodejnice sa len tak nenájdu v žiadnej bežnej rozprávkovej krajine. Digitálne efekty sú na úrovni doby, no doterajší vrchol určite nebol prekonaný. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Příjemná herecká sestava. Stylizace tisicekrát lepší než u Burtona. A ikdyž Raimi nepředvádí žádné velké filmové umění, film je sympatický a baví... a to je jeho účel, který tedy splňuje. Prvotřídní rodiná podívaná, která zahřeje u srdce... alespoň pro mne. A navíc oceňuji Raimiho odkaz ke kinematografii (tedy Edisonovi a jeho vynálezu, který změnil svět). ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Raimi to ustál pro mě až překvapivě se ctí. Veletrh trapnosti se oproti Burtonově Alence nekoná, Franco se v druhé půlce snímku v roli konečně najde a chvílemi se dostaví i nějaký ten napínavý moment. Na to, že jsem čekal sračku... nakonec spokojenost. Barvičky možná kýčovité, ale v pořádném kině/full HD je to pořádná pastva pro oči. 7/10 ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Místo Dorotky šišlající James Franco, veselé písničky nahradily patetické proslovy, sympatické hlavní postavy zase Zlý zadek Mily Kunis ze Západu, svou dětskou hravost zaprodal za kýčovitou lovestory a jakože úžasnou přeměnu antihrdiny v hrdinu a Smaragdové město vůbec nepřipomíná jakýkoliv jiný hrad od Disneyho. Mocný vládce Oz s radostí kopíruje ze svého předchůdce co se mu hodí (černobílý, respektive hnědobílý prolog do své doby pasoval a o to intenzivnější pak bylo procitnutí do světa barev), ale zároveň se mu i vysmívá, když je po chvíli zpívajícím Munchkinům důrazně doporučeno přestat. Digitální svět bych ve většině případů s radostí vyměnil za malované kulisy, protože všechno vypadá hrozně uměle a chvílemi jsem měl pocit, jako kdyby motýly či jinou havěť někdo vyslal, abych se s nimi udávil. A nejlepší způsob jak vše vyřešit jsou samozřejmě nakonec magické hůlky a souboj čarodějů, jen dokud je Voldemortova mrtvola ještě teplá. (Co je vlastně Země Oz? Ze všeho nejvíce vypadá jako egoistický snový svět hlavního hrdiny, jelikož mu umožňuje léčit si všechny své komplexy a dělá z něj toho nejpotřebnějšího. Když nemohl vyléčit malé ochrnuté děvče, je mu dopřáno aspoň spravit nohy porcelánové dívce z China town (!) nebo získat svou lásku a zároveň se stát tím největším kouzelníkem.) ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Digitální provedení bylo moc umělé, děj nijak moc zábavný, ale závěr měl grády.. Porcelánová panenka byla cool, zbytek už vůbec, protože to byly prostě jen digitální příšery. Příště víc řemesla a míň CGI.. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Chce se to prokousat tou digitální záplavou, ale pokud to člověk nevzdá, jisté pohádkové kouzlo mu může být odměnou. 70% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, neskutečně natahované a přebarvičkované až běda, ale ..stoprocentně pohádkové a fakt, že je Oz hajzlík s lidskou tváří konvenuje s mým naturelem (!) což filmu pár bodů přidá :) za mě 80% ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Raimiho prequel je zbytečný přesně tak, jak se předpokládalo. Staví se na vykrádání originálu a zacílení na nejmenší diváky, takže vtipy nejsou vtipné a všichni jsou tam dementi. Vlastně celej tenhle žánr velkejch americkejch fantasy "pro celou rodinu" je imho úplně v háji. Od Raimiho jsem nic horšího neviděl. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Je to takový obrovský barevný bombón. Někomu chutnal, mě z něj dvě hodiny bolely zuby, jak byl přeslazený. 50% P.S. Opička mi přišla zábavná. Připomínala mi tu, co mi sedává za krkem, klepe mě do hlavy a říká: "Nepij, když to neumíš." ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co bylo odpornější, jestli ty pastelové barvičky, neustále okatá green screen kompozice, nebo Theodorčin dekolt s push-up zelenýma jedničkama... ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Toto teda ne-e. První hodina mě nudila, pak se zjevila opice s křídlama a porcelánová panenka a dál? ? ? Dlouhé, zbytečně natahované a na fantasy málo fantazie. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nie zle fantasy, hlavne to super obsadenie tu hraje velkú rolu. Ale čo sa týka celku, tak som čakal ozaj viac. Celé to potom spadlo do takej rodinnej fantasy rozprávky, čo je škoda. Takých filmov je veľa a sú lepšie zvládnuté ako Krajina Oz... 3* ()

faraon 

všechny recenze uživatele

film začal dobre, po technickej stránke dokonca originálne, no postupom času sa z Oz-a stávala rozprávka s rozvláčnym tempom a častými zbytočnými úsmevmi, výkrikmi a preslovmi. Mila Kunis skvelo vyzerá (až do kým neochutná jablko..), a o tej opici platí presný opak, mám z nej strach! ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama