Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (43)

Trailer 4

Recenze (1 747)

Hild 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdo tohle Zacku Snyderovi schválil, takovou patlaninu, jaká z toho vznikla, jsem skutečně nečekala. Scénář je hodně slabý, nulová motivace postav a vyloženě chabé vykreslení vztahů mezi nimi, nevěřila jsem jim. Ten film má dvě a půl hodiny, kde se dobrou polovinu neděje NAPROSTO NIC a když už pak konečně dojde na akci, tak je přesně taková, jak to snad umí jenom Zack, čili smršť nepřehledných digi záběrů, kde se všechno hroutí a vybuchuje a diváka to ve výsledku vlastně vůbec nezajímá. Vážně, Zacka by měl na place někdo hlídat. Nástup Wonder Woman a závěrečných 15 minut je docela fajn, ale na to, že mělo jít o komiksovou megaudálost je to prostě zoufale málo. Tohle fanoušci těchto dvou ikonických postav budou Zackovi odpouštět hodně dlouho. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, chlapci z logem na pláštích nikdy neměli k akci daleko a umí to roztočit, tak že ani Islamský slát tolik výbuchů neviděl. Hlavní postavy jsou celkem dobře napsaný. Superman mě nikdy nepřirostl k srdci, vždycky jsem ho vnímal, že je tak moc super, že už je skoro jako já. Tady sice má taky všechyn svoje "super", ale i přes to na mě působí jako bytost, která se rozhoduje na základě svýho rozumu, podvědomí a emocí. U Batmana jsem zase byl příjemně překvapen pojetím Bena Afflecka, tohle mě byl nejbližší Batman ze všech, postavou, jednáním, minimem keců, dobrý Bene. Akce je dobře udělaná, nechybí v ní nápady ani dynamika, vlastně celkově je vidět že tenhle film dělali profíci, má to ale jeden problém. Těžko se to popisuje, ale jako kdyby mezi mnou a tím filmem byla výloha, která mě bránila stát se součástí toho velkolepého dění. Ještě jsem nepochopil,(nejsem komiks znalec) kdo byla ta slečna co tam na konci rajtovala v tý minisukni, to byla Xena nebo Hillary Clintonová za mlada ? Osobně si myslím, že film si užijou spíš starší než mladší, ale to je jen taková minimyšlenka na závěr. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová ULTIMATE EDITION___Definitivně dospělý komiks. S tímhle filmem se to má stejně jako s Nolanovým ´The Dark Knight Rises´. Je podobně autorsky ambiciózní, je vyprávěn ve velké epické šíři, chce toho hodně sdělit, takže mu běžná stopáž nestačí, prostě je tak rozmáchlý, že mu to možná škodí a že ho běžný divák nedocení, což je škoda. Podle ohlasů jsem se dopředu bál Eisenbergova přehrávaného Lexe Luthora - a zbytečně, bál jsem se, že Snyder ze sebe vyloupne své druhé já - tj. nevybouřeného puberťáka, náchylného k digibordelu a destrukcím všeho typu - zase zbytečně (těch cca 15 minut souboje s Doomsdayem bylo v pohodě stravitelných), takže výtky by byly jen malé, třeba usmíření Batmana a Supermana bylo příliš překotné, ale jinak to bylo fajn a v nesestříhané ultimaté verzi všechno dávalo smysl, vše do sebe zapadalo. Výsledek byl lepší (rozuměj - temnější, dospělejší), než většina přeplácané ´Marvel´ tvorby pro nenáročné teenagery. A zpětně doceňuji předchozí ´Man of Steel´, kde ale mé výtky k digitální přeplácanosti zůstávají. ___ PS: Vzkaz pro ty jedince, kteří si zde stěžují na "příliš tmavý obraz": nečumte na kinoripy, nebo nekvalitní dvd-ripy (1,5 GB a menší), hlupáci.... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela očividně první díl nové trilogie aka konkurence marvelovské týmovky. Je to ale špatně? BvS je sice krapet osudovější a temnější (nolanovky jsou stále nedostižné) než MoS, postrádal jsem v něm ale větší provázanost mezi hrdiny a jistější naraci v otázce jejich osobních pohnutků. Vztahy mezi zakládající Justice League jsou kvůli nedostačující (!) stopáži víceméně jen naťuknuty, scénář si v kinoverzi jakoby šmahem odkroutí lutherovské svoje a nazdar. Také akční složky byly v předchozím Muži z oceli mnohem nápaditější a vypiplanější, byla z nich hmatatelněji cítit hravost. Celkovému mírnému zklamání se lze naštěstí snadno vyhnout v případě, kdy člověk celý snímek analyzuje jako hutné comicsové drama o střetu dvou hrdinů s poněkud odlišnými vyhraněnými názory. Překvapí investigativní krimi část a úderné zvraty, minimálně u dvou scén padá čelist k zemi. Digitální bordel ve finále se pomalu ale jistě stává (ne)chtěným snyderovským trademarkem, je otázkou kolik filmů ještě bude i ty střízlivější fanoušky bavit. Za mě určitě spokojenost, R-ková režisérská blu-ray verze se nicméně bude hodnotit citelněji lépe. P.S. 3D v IMAXu překvapivě dost fajn až na jakési odlesky světlých elementů v záběrech. Tmavý to nebylo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pre fandov najlepší sex ich života, pre náhodnych divákov ťažkotonážna nevstrebatelnosť. Nolanove ukotvenie Batmana v realite vystriedalo Snyderove rozprestrené komixové univerzum. Kvôli množstvu postáv a ešte väčšiemu množstvu ich motivácií by to potrebovalo kľudnejšie tempo a ešte dlhšiu stopáž. Napriek tomu veľký, vťahujúci zážitok, s povedomou hudbou z Man of Steel (po Batmanovych motívoch z Nolanovej trilógie ani stopy). V poslednej tretine nároky na pozornosť diváka poľavia a príde nerdovské finále. Super úvodné prepojenie s Man of Steel. Affleck v pohode. ()

Galerie (292)

Zajímavosti (116)

  • Henry Cavill kvůli roli Supermana využil vánoční prázdniny k tomu, aby jen jedl, spal a trénoval. Trénink popisoval jako velmi tvrdý, dokonce uvažoval, že ho vzdá. (Patr8ick)
  • Batmanův (Ben Affleck) hlas byl modulován, aby zněl více nepřirozeně. Tento proces byl použit také v seriálu Arrow (od r. 2012). (henrycruel)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 250 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama