Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

cinemag 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Chybu však vidím ve změně režiséra, z čehož plynou nelogičnosti. Také chybí scény s Brandem, které byly pro pochopení děje důležité. Například obnovení supermanových sil. Akční scény mohly být lepší. Námět je podobný jako v Supermanovi 4, tím že se objevují nadpřirozené bytosti v ději. Ve dvojce máme generála Zodda a ve čtyřce Atomového Muže (Nuclear Mana) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Supermana si po dějové stránce se svým předchůdcem s ničím nezadá. Samozřejmě chybí osobnost jakou v prvním díle ztělesňoval Marlon Brando, ale když se podíváte na ostatní vedlejší obsazení, tak kvalitou tomuto velikánovi ostudu určitě neudělá. Triky jsou už dost zoufalé, svým způsobem to působí béčkově, nicméně mě se tenhle druhý díl líbil téměř tolik, jako jeho starší bratříček. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co snímek dělá pokladem, to jsou efekty. Když dojde na bitvu ve městě, je to skutečně krása. Nemohu si pomoct, ale v té době dokázali tvůrci opravdu hodně. Herecké výkony pak rozhodně nezklamou. Gene Hackman je stále příjemně potrhlý, Terence Stamp je na Zoda správně zlý a nebezpečný, ale hvězdou zůstává Christopher Reeve, který je naprosto přesný v každé vtipné scéně. A když pak vzlétne do nebe v těch červených spoďárech, najednou už nemáte pocit, že je k smíchu, ale že tohle je opravdu hrdina, který dokáže lidstvo ochránit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/236-superman-2-1980-75.html ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pevně stáhni půlky v tom svém travesti kostýmku generále Zode, protože:„There is one man on this planet, who will never kneel before you!“ Christopher Reeve znovu ve slušivém přiléhavém oblečku - tentokrát proti trojce desperátů z planety Krypton, kteří zjevem nápadně připomínají jednu nejmenovanou německou nihilistickou kapelu.. Jednoznačně slabší než první díl, ať už vinou méně nápaditého scénáře či ztrátou glancu Lexe Luthora. Když už nic, tak se člověk alespoň dozví, jak se v žurnalistice tvoří novinové titulky (Paris destroyed / saved). ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Superman (1978) a Superman 2 (1980) se v roce 1977 točili současně. Richard Donner měl před svým odchodem z režisérské židle kvůli neshodám s producenty natočeno z druhého snímku podle jeho odhadu zhruba 75%. Jeho nástupce Richard Lester v roce 1979 mnoho Donnerových scén natočil znovu. Podle Donnera kinosestřih Supermana 2 obsahuje 25% jím natočených scén včetně všech, kde se objeví Gene Hackman jako Lex Luthor. (Rominator)
  • V první verzi scénáře se objevoval čtvrtý padouch z Kryptonu. Jmenoval se Jak-El a měl být obdobou Riddlera (Hádankáře) z příběhů jiného hrdiny nakladatelství DC Comics - Batmana. Jak-El byl popsán jako "psychopatický šprýmař, jehož žerty mu přijdou dostatečně vtipné jen tehdy, vedou-li ke smrti nebo utrpení jiných". Od této postavy bylo nakonec upuštěno a nikdy nebyla ani předběžně obsazena. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama