Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele KR4T4S k tomuto seriálu (1)

Carnivale (2003) 

Dlouho mi to unikalo, pak se mi do toho dlouho nechtělo a následně se mi to dlouho nechtělo dostat do ruk. Konečně po obou zhlédnutých sériích můžu dát za plno. Jedinečná žlutohnědá atmosféra, skvělá doba, kostýmy a výprava celkově, každá postava jinak zajímavá. Herci až na jednu výjimku skvělí. Nejlíp to u mě vyšlo triu - famózní Nick Stahl (Hawkins), Cynthia Ettingerová (Rita Sue) a Amy Madiganová (Iris). Problém jsem měl s postavou tady chváleného Clancy Browna (bratr Justin) - toho herce prostě nemusím. Tvůrci mě překvapili velmi příjemným pomalejším tempem vyprávění (to se trochu zrychlilo ve druhé sezóně), náboženským motivem (tentokrát se mi nijak nepříčil). Největší vychytávkou však bylo zjištění, že se postava ve svém pátrání ne vždy všechna důležitá vodítka dozví, ale zároveň může v hledání pokračovat (myslím, že jsem nikdy neměl pocit polopatičnosti). "Vše" v podstatě ví jen divák. Je obrovská škoda, že byl seriál tak nechutně utnut. Tohle se prostě nedělá. Twin Peaks skončilo hodně otevřeně, LOST taky - ale tady je to nehoráznost. Sice se to mohlo v plánovaných následných 4.sériích pohnojit, jenže ... Zas na druhou stranu chápu, že je to laskomina opravdu pro malou skupinu a tak následuje nízká sledovanost/neúspěch. Jedna z mých seriálových trvalek, v budoucnu určitě s chutí znovu. Vypečená věc. 100% ()

Reklama

Reklama