Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

honajz 

všechny recenze uživatele

První sezóna zpočátku docela držela tempo i napětí. Ale podobně jako u Lost, jak mělo dojít k nějakým odhalením, tvůrci začali příběh rozmělňovat a rozmělnili ho natolik, že druhá sezóna stála za prd, i když tu zvláštní atmosféru ještě - sem tam - měla. Docela škoda promarněné šance, protože pár prvních dílů první sezony je skutečně vynikajících. Ale ta druhá sezóna, ta překombinovanost, rozboření skoro všeho, co se pracně budovalo v sezóně první, nelíbilo se mi to. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mooc jsem se bavil--ale na to jak tvůrci celou dobu diváka napínají a jakoby slybují velké finále ...tak hádejte co?..finále vůbec není velké a mne osobmě poslední díl docela zklamal......EDIT=No tak napodruhé jsem si to vychutnal hezky skoro v celku-bez útrpného týdenního čekání..Víc jsem si mohl užít detaily a postavy toho krásně divného světa-příběh mě chytnul trochu pevněji a i ten konec měl nakonec své kouzlo....Velká škoda a zároveň velké štěstí,že nedošlo na další série.....nakonec tam tu pátou hvězdu přecijen dokopnu :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další opus z dílny HBO odehrávající se ve 30. letech na území Ameriky v době největší krize zobrazující postavičky jednoho rozlehlého cirkusu, který žije ze dne na den a o jeho existenci bojuje každý jednotlivec zároveň. Přitom každý, kdo v cirkusu dělá není obyčejný člověk a proto je seriál tak zajímavý. V seriálu se prolínají dva příběhy a to příběh Bena Hawkinse, který se náhodou ochomýtne okolo cirkusu a zfanatizovaného kněze Justina Crowe, pro kterého je křesťanství vše a zaplatí za něj krutou daň. Mimochodem herec Clancy Brown ho ztvárnil naprosto úchvatně a věřte mi, že silných a emotivních scén si s ním užijete opravdu dost. Když se to tak veme cirkus Carnivale je společnost lidí, které okolí, kde žili vyhnalo, jako dříve vyháněli čarodějky na kříž a upálili je, tito lidé se dostali do cirkusu, kde za svoje postižení nebo jak chcete dar si nechávají platit a není to žádný med. Samotný seriál je natočen mysticky, tajemně a věřte mi, že na řadu děsuplných otázek, kterých je v seriálu bezpočet nedokážete naleznout odpověď. Což je nakonec dobře, co by to bylo za seriál plný mystiky a tajemna, u kterého byste se nebáli zapřemýšlet a strachovat se o každou postavu v jednotlivém díle zároveň. I když život v cirkuse ubíhá opravdu pomalu, Carnivale Vámi prolítne, stejně jako mnou, že se budete na konci divit, čím jste to byli vlastně svědkem? co to vlastně projelo Vaším okolím? a bylo to vůbec skutečné? To záleží na Vás jak jste ochotni tomu všemu věřit, jedno je jasné Carnivale je a bude nejcharismatičtější cirkus v dějinách světa. (8/10) ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Vizuálně opulentní a vypravěčsky spletitý Carnivale byl prvním pokusem HBO o „quality telefantasy“, který vyšlapal cestičku mnohem známějším seriálům jako True Blood nebo Game of Thrones. Seriál by se dal popsat jako kombinace Lynchova Městečka Twin Peaks, Browningových Freaks a Steinbeckových Hroznů hněvu. Zasazením fantastické zápletky plné mysticismu a okultismu do drsné reality dobově precizně vyobrazených Spojených států 30. let 20. století dokázal přesvědčivě zkombinovat nadpřirozeno s naturalismem a učinit tak fantastické scény uvěřitelnějšími. Seriál s tak propracovanou mytologií, vypiplanou dobovou výpravou a evokativními vizuály prašné atmosféry vyprahlých planin Dust Bowlu byl ve své době úplným zjevením. Carnivale byl ale i na poměry HBO příliš odvážný experiment, který vyžadoval od diváků určitou míru vzdělanosti. Podivný, provokativní, komplikovaný, pomalu rozvíjený a pro televizi velmi nákladný seriál se tak podobně jako Twin Peaks dožil pouze dvou sérií a zanechal po sobě skupinu vášnivých fanoušků, kteří po jeho zrušení rozjeli masivní kampaň na jeho záchranu a i mnoho let poté stále čekají na nějakou formu pokračování. Zatímco fanouškům Twin Peaks se to poštěstilo ve formě celovečerního filmu, fanouškům Carnivalu zatím nikoliv. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

S pocatku jsem si rikal:co to tu vsichni opevuji ten serial a hyri superlativy?Prvnich par dilu se jednalo o prumerne vypraveni s jemnym pridechem mysticna v krasnych exterierech s nadhernou vypravou,ale nic tak dech berouciho jsem tu nevidel!Ale postupne s kazdym dalsim dilem,zvlaste v druhe serii napeti,akce stupnovali a ja jsem jel jeden dil za druhym a nakonec zustal sedet s otevrenou pusou!Pro me exceletni zazitek,perfektni pribeh boje dobra mezi zlem a nakonec velke rozcarovani!!!!!.......kdy prijde zbytek????? ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě "Creed, OK" nosí Evander Geddes masku malého dítěte. Maska byla vymodelována podle obličeje syna Daniel Knaufa, Johnnyho. (PußyMagnet)
  • Vzhledem k audiokomentáři u DVD se ruský voják (Michael Massee) jmenuje Lucius Belyakov. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama