Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Tom10000 k tomuto seriálu (5)

Trable mileniálů (2022) (E01) 

1.díl 1.série. Seznamujeme se s šesetnáctiletou černovlasou dívkou jménem Kamala, jež žije v pákistánské čtvrti v Novém Jersey. Jejím hlavním idolem je Kapitánka Marvel alias Carol Denversová, žena, jež má nadpřirozené schopnosti, a která s pomocí týmu superhrdinů porazila vcelku nedávno nebezpečného Thanose, bytost se šesti kameny Nekonečna, díky nimž málem vyhladil polovinu všeho živého ve vesmíru. Kamala má však přísné konzervativní rodiče. Nesmí se oblékat výstředně jako její vrstevnice, nesmí mít hlavu v oblacích, a jediné, co skutečně smí (či spíše musí) je pořádně se učit. Ve škole na ni všichni koukají jako na podivínskou holku, zejména krásná blondýna Zoey, jejíž obliba na sociálních sítích, středobod mladé generace, je mnohonásobně vyšší než její. I přese vše však Kamala neváhá a hodlá se vydat na Avengercom, na němž se může bavit s ostatními, kteří se též o superhdiny zajímají. Rodiče sice nepovolí, avšak ona si se svým kamarádem poradí. Nejprve se ale pořádně vystrojí, a vezme si podivný šperk na předloktí od babičky. Ten se přímo v akci, kdy před všemi stojí v obleku své hrdinky, ukáže jakožto nadpřirozená věc. Tím se stane mladá outsiderka slavnou. Ale, na jak dlouho? (...)- 80 procent, slušný rozjezd. Snad až příliš se v něm řešila problematika náctiletých "teenagerů". ()

Předurčení (2022) (E03) 

3.díl. Dozvídáme se podrobnosti o okamžiku, kdy se podařilo Kamalině babičce nalézt magický náramek v Indii okupované Brity, a též o jejím původu, skrývající se v Džinech z dálné planety. V současnosti se koná svatba Kamalina bratra Aamira, na níž se sjedou všichni členové její mnohačetné rodiny. Její kamarádka Nakia se stává téměř zvolenou členkou rady Mešity. Kamrana čeká těžká volba, když se jeho matka, jež unesla předtím jeho kamarádku, rozhodne skoncovat s vyčkáváním, a hodlá vtrhnout i na svatbu. Naší hrdince nezbývá jiná možnost než spustit požární poplach a poprat se s nepřáteli sama. Tedy do chvíle, než na místo přijedou ti, kteří na ni měli zálusk jako první, a protivníky zneškodní. I přese vše se však Kamale nepodaří před Nakiou schovat své magické schopnosti, z nichž už měla mnoho potíží při volbách, kdy spojenci Kamranovy matky vtrhli do mešity. Mladá dívka se rozhodne své potíže předmatkou i otcem zatajit. 60 procent. Díl mi sice částečně připadal i dobrý, na lepší známku ho ale ohodnotit z důvodu dosti slabých a zbytečných okamžiků nedokáži. ()

Dýky z Karáčí (2022) (E04) 

4.díl. Kamala se s matkou na pokyn jejich babičky vydává do Pákistánu. Cíl "Nany" je jasný, ač ho před svojí  dcerou (nikoli však vnučkou, logicky) vehementně tají: zjistit, co se skrývá za vidinou jedoucího vlaku, jíž byla jak ona, tak i Kamala vystaveny, a která je velmi překvapila. Mladá černovlasá dívka se setká po dlouhé době se svojí sestřenicí a bratrancem, poznává místní kulturu, ale také se seznámí s mladým klukem, jenž ji zase představí svému strýci (či otci, nyní nevím). Ten se ji pokusí alespoň částečně naučit porozumět náramku, a též poukázat na nebezpečí, jemuž může velmi brzy čelit. Avšak než stihnou cokoliv vykonat, čaká na ně překvapení. Z vězeňského komplexu prchají nepřátelé Džinů, toužící podmanit si celou planetu. Již jednou vůči Kamale stáli. Jejich snem se vrátit se zpět na domovskou planetu, a z ní dobýt zbytek Země. Kamala sice vzdoruje, seč může, ale je brzy vyslána do minulosti, do roku 1947, kdy se Indie stává samostatným státem a Muslimové, tedy její prababička i babička, jsou nuceny odjet pryč (...). 50 procent, velmi slabý díl. ()

Tehdy a teď (2022) (E05) 

5. a předposlední díl 1.série, poslední ze seriálu. Kamala se v minulosti snaží najít Aishu, svoji prababičku, aby se s ní poradila o vlastním osudu. Je nám nastíněna její minulost. V roce 1942 utekla po nalezení náramku od svých dočasných spojenců, z nichž se stali její nepřátelé, a to do malé vesničky. Zde potkala milého mladého muže, jehož si brzy vzala. Následně porodila holčičku, (budoucí babičku Kamaly) a žila si se svým mužem jakž takž šťastný život. Kolem nich totiž nezuřila pouze 2. světová válka, ta spíše patřila k vedlejším konfliktům. Sváry Indů a Pákistánců (tedy Muslimů) totiž neustále nabíraly na síle, a Britský Ráj se rozpadal. Musela nadejít chvíle, kdy se stane Indie nezávislou a všichni Muslimové budou muset odejít do Pákistánu, kde mohli žít mnohem více v klidu. Vlaků směrem do nové domoviny však mnoho nevyjíždělo. Aisha se svojí dcerou a maželem nechtěli odjet, matku však dohnala minulost a vůdkyně nepřátel z cizího světa. Situace se změnila. Její muž chtěl vědět, proč, a ona mu vše narychlo vysvětlila. Tváří v tvář bývalému spojenci skončila s nožem v břiše. V danou chvíli se udála zvláštní situace, přišla totiž Kamala. To ona nakonec zachránila svoji babičku před davem (...). Když se vrátila zpět domů, spolu s ostatními uviděla trhlinu v prostoru. Jenže jako jediná (se svým novým kamarádem) přežila, ostatní se nechali zlákat vidinou domova. Trhlina je však, včetně hlavní záporné postavy, zabila. Zdálky to napůl viděla i Kamalina matka a babička. Uznaly její nové schopnosti, a vydaly se s ní domů. Karman mezitím z trhliny dostal nové schopnosti, a rozhodl se skrýt u Bruna. I přesto, drony mnohem horších nepřátel je dostihly (...). 75 procent. Více akce, ano, ale přesto se děj trošku táhl. ()

Nic není normální (2022) (E06) 

6. a poslední díl první série, a prozatím i celého seriálu. Kamran prchá spolu s Brunem, kamarádem Kamaly, před takzvanou Likvidací škod, skupině vzbouřenců z policie, vedených ženou, jež ze všech sil usiluje o zničení jakýchkoliv nadpřirozených bytostí. Aby byl ušetřen, pokouší se naše hlavní hrdinka spolu se svými kamarády vytvořit plán na jeho záchranu. K němu patří i Nakia, nynější předsedkyně místní Mešity, a Zoey, influencerka s miliony fanoušků. Nejen díky ní, ale i jim nedokáže vůdkyně skupiny Likvidátorů včas dosáhnout na své cíle, tudíž se setkává u svého šéfa s nepochopením, a logickým vyhazovem. Kamran ale přesto raději prchá co nejdál z města, zatímco Kamala se dozví mnohé o svém jméně, a od Bruna i o překvapivé novince: není tak úplně Džin, spíše Mutant (...). 50 procent, další slabý díl. Snad jsme se dočkali i trochu legrace, ale vše bylo určeno spíše dvanáctiletým dětem. ()

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama