Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 12
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 12

Recenze (301)

Han22 

všechny recenze uživatele

Není to kupodivu tak špatný, jak se mi zdálo ze začátku. Jen se člověk musí naladit na tu správnou notu. Případy nejsou nijak objevné, dokonce se řeší i takové banality jako loupež papoušků, sražený cyklista nebo podfuky v bytovém družstvu. A jejích řešení většinou spočívá v rutinní, nezáživné mravenčí práci, kombinaci, výsleších. Akce jsou zde za 15 dílů všehovšudy dvě. A přesto, nebo proto se mi seriál celkem líbí, protože je to celé takové realisticky působící. Policajti zde pracují tak, že si říkáte - jo tak nějak by to mohlo fungovat. Navíc zde opět hrají prim skvělí herci - pošťuchující se frajeři Zedníček a Krampol, mladičký Michal Pešek a zkušený veterán, který nerad zbraně Vlastimil Hašek. Celkově žádná extra klasika, ale ani žádná hrůza. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tunajšie hodnotenie nechápem, je asi výsledkom nejakého syndrómu zakomplexovanosti našich národov a neschopnosti uznať kvality aj nad niečím tuzemským, aj keď iba recyklujúcim zahraničné kriminálne seriály. Prečo sa mám pozastavovať nad tým, že sa v seriáli riešia prípady, nad ktorými by dnes ani pes nezývol, keď sa kedysi takýmito prípadami zaoberali? A keď sú natočené aj napriek zdanlivej nezaujímavosti zápletky napínavo? Veď tu máte občas aj nejakú tu vraždu. Seriál verne zachytáva mravenčiu a detailnú prácu sympatického policajného týmu s vtedajšou hereckou smotánkou. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý pitaval z velkého města – průměrný detektivní seriál, jenž si mě získal především svým hereckým obsazením a to nejen bandou vyšetřovatelů VB v čele s Krampolem (Krejcárkem), Zedníčkem (Hamříkem), Haškem (Rudlou) a Peškem (Otradovcem), ale i řadou vedlejších postav čele s Bartoškou, Hrušínským či Preissem. Kvalita jednotlivých případů byla různorodá, některá více úsměvná než jiná, ale většina z nich si udržela slušnou úroveň, některé měli i zajímavou atmosféru či samotnou zápletku. Potěšila i Jaroslava Brousková či Ladislav Frej st. Určitě nelituji, že jsem tomu věnoval svůj čas, ale nadešel čas „jít zas o dům dál…“. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Maly serial z male zeme let osmdesatych, kdy bylo treba resit ve vsi vaznosti i "obycejne" pripady rozkradani majetku v socialistickem vlastnictvi, loupeze na benzinove pumpe nebo vrazdu stare pani - zkratka pripady bezne, s nimiz se ted policie uz nema cas (kapacitu?) zabyvat, protoze resi afery velkeho kalibru - rumova, tunelovani, bile maso,... Ja jsem se bavil, protoze ty hefty a spickovani, ktere veskrze uspesne vysetrovani snad i relanych ceskych pripadu, tu obsazene zatim nenabidl zadny zahranicni konkurent. Zrejme nezna ceskou povahu a tim padem nemuze konkurovat - snad jen nabubrelou akcnosti a explozvnosti, ktera ale opravdu ze spatneho scenare dobry film neudela. Jeste ted me bavi sledovat tu dobu, co odnes cas s temi cenovkami ve vylohach a oranzovo-bilymi vyjezdovymi volhami, coz uz asi neni filmarskym zamerem, stejne jako oblecni akteru, ale stoji za to videt. Co mi ale STRASNE vadilo, tak to jmenovec Jiricek aka mlady Pesek, v jehoz talentu jdou i mnohe dalsi deti svych slavnych rodicu - Brzobohaty, Kraus,... a jeste se obhajuji tim, jak prave oni to meli v porovnani s ostatnimi tezsi a slozitejsi.... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehled dílů: 1. Aranžér, 2. Milenec, 3. Benjamínci, 4. Včelař, 5. Cyklista, 6. Jupiter, 7. Vedoucí partiové prodejny, 8. Muž s punčochou, 9. Kuchařinka, 10. Majitel autoservisu, 11. Autorka detektivních povídek, 12. Exoti, 13. Kasař, 14. Narkomani, 15. Valutová příhoda. Úvodní znělka seriálu je fakt příšerná, ale samotné díly nejsou špatné. Těží ze základního kriminalistického modelu, spousta stop, pár podezřelých, inovativní metody, ale na konci vcelku logické vyústění. Herecké obsazení také není zlé. Duch času se pod seriálem podepsal, ale i tak jde o slušný seriál. V dnešní době na něj navazuje typ seriálu např. Případy 1. oddělení. PS: autorům děkuji za reklamu Uherskému Hradišti, ze kterého měl pocházet pachatel v 9. díle Kuchařinka. ()

Galerie (419)

Zajímavosti (90)

  • Při honičce zelené Škody přibližně v 31. minutě Škodě mízí a znovu se objevují nárazníky. Při sražení chodce žádné nemá, během jízdy má vždy pouze přední s SPZ a na vlaníku odtahovky jsou oba dva opět na svém místě. V pořádku je přitom i levé zadní světlo, které se spolu s většinou karoserie rozbilo při honičče. Taky má auto na odtahovce jiné zadní sklo, které má navíc vyhřívací drát a chybějící MPZ. (Topper.H)
  • Seriál byl natáčen podle skutečných příběhů. (M.B)

Reklama

Reklama