Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Po filmu Jamese Gunna Sebevražedný oddíl sledujeme pokračování příběhu postavy Johna Ceny. Tento okouzlující a arogantní muž věří v mír za každou cenu, bez ohledu na to, kolik lidí bude pro jeho dosažení muset zabít. (HBO Max)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (187)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Peacemaker je typická "Gunnovina", kde se propisuje jeho práce s postavami, humor i všechno ostatní. Vlastně bychom mohli říct, že je to jedna obří přehlídka kokotů, snad ještě větších než s jakými Gunn dosud pracoval. Když to srovnám s dosavadními MCU seriály, tak Peacemaker rozhodně trpí tím, že je seriál natahovaný. Čtyři nebo šest dílů by podle mě stačilo, ale my jsem museli mít jednu celou epizodu zaměřenou jenom na útěk z baráku a po většinu času se řešily vedlejší dějové linky. Osobní prvek v podobě neo-nacistického táty ale fungoval a střet s ním byl za mě rozhodně nejlepší epizodou. DC se jinak podařilo zpracovat "Tajnou invazi" lépe než Marvelu, který tak přímo tituloval jeden ze svých seriálů, ale přestože je Peacemaker v osobnější rovině... stejně řeší zase jenom záchranu celého světa... jako by hrdinové nemohli v dnešní době řešit i menší problémy. Hodnocení: 65 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

docela škoda,že DC nedisponuje tvůrcem Gunnova formátu od začátku. Pak by totiž byl velká šance, že by s klidem mohli konkurovat Marvelovkám a ne být pouze chudým příbuzným. Peacemaker pokračuje na vlně kterou rozjel resuscitovaný Suicide Squad a přináší přesně to co se dalo očekávat - vtipnou, drsnou a chvílemi ujetou podívanou, která sice má slabší chvilky, ale není jich tolik a i když v SS Peacemaker moc sympatií nepobral, tady to bohatě vynahrazuje. Pro Johna Cenu je to dost možná životní role, protože jeho poloprkenné herectví k Chrisu Smithovi sedí a je solidně rozporuplným hrdinou (i když se ručka vah logicky nakonec překlopí spíš ke klaďasovi)...80% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem se dost těšil a jsem fakt rád, že mě nezklamal. Spin-off Jamese Gunna k (jeho) Sebevražednému oddílu se filmu v mnoha aspektech podobá a přesto je dost jiný. Máme zde skvělé postavy, z nichž mnohé jsou ujeté, ale každá je něčím sympatická. Celkově má seriál Peacemaker svůj vlastní zajímavý styl (řekl bych, že je mnohem osobitější než Suicide Squad, který se mi ale jinak taky líbil). Výrazná je v něm hudba složená především z kýčovitého a přesto v daném kontextu cool glam rocku. Seriál je taková trochu reálnější komiksovka. Je výborně zasazená do DC světa nejen různými detaily, ale i důležitějšími věcmi pro DC Extended Universe. Někoho může malinko podráždit, že James Gunn do seriálu jasně otisknul své výrazné levicové vidění. I když je v seriálu černý humor, tak například z rasismu si dělá srandu jen velice opatrně. Netlačí na pilu, ale "leviáčctví" je třeba znát v tom, že spousta jinak kontroverzních či prostě zvláštních věcí se tu bere jako norma, protože jde o ideální Gunnův svět (např. adopce gayů anebo prostě to, že obézní agenti jsou nejen sympatičtí, ale i schopní bojovníci, když na to přijde). Příběh seriálu je překvapivě solidní a působí velice komiksově (žádná otravná civilnost, kdy například barevný maskovaný hrdina bojuje proti normálním teroristům či zkorumpované policii). Jsem velký fanoušek Johna Ceny, protože mi připadá výjimečný jak svým nabouchaným zjevem, tak skvělým komediálním talentem. Celkově jsem si Peacemakera vážně užil. Je dobrý stejně jako jeho znělka. (9/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál. Zrovna od spojení "James Gunn a vidláčtí šestiřadí dávno zapomenutí antisuperhrdinové" by jeden očekával přeci jen více než pouze solidní takřka komorní jednohubku. Má to výborné momenty i scény, ne že ne, není tu však opodstatnění pro roztažení na osm epizod, povětšinou to není natolik hravé, stylizované, bizarní ani jeblé, aby to nestálo hluboko ve stínu jeho Sebevražedného oddílu, Eagly je krutě upozaděn, až na Cenu jsou všichni spíše nemastní neslaní, je to kolovrátkové a tak zdaleka nejlepší je na tom výtečná práce s rockovým soundtrackem, finální díl a WTF znělka, která jediná naplňuje guilty pleasure potenciál beze zbytku. S1: 3/5 | ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já moc na komiksárny nejsem, ale tohle mě teda bavidlo od A až do Z. Krasojízda zábavy. John Cena hrát neumí, to ví James Gunn a vím to i já, ale to neznamená že by nemohl zahrát komiksovou postavu na jedničku, jak tedy vidno, protože peacemaker mu jde výtečnou. Humor všeho typu, akde skvěle nasnímaná a všechno hezky s nadhledem a se zápletkou, která tomu všemu vysloveně sluší. Hudba jedna báseň. Tohle je ta nejlepší DCárna co jsem viděl. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (37)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (VášaVF)
  • Vigilante se objevil poprvé v hrané podobě v seriálu Arrow (od r. 2012), kde ho ztvárnil herec Johann Urb. (wesi96)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama