Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Meteorista 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je skloňována předpona bio-; v tomto filmu je to bat-. Bral jsem to jako parodii/komedii na Batmana, takže jsem to bral s rezervou; a nebylo to zase tak špatné. Co ale špatné bylo, je dabing, který byl do uší bijící. Někdy postavy mluvily spisovně, jindy se snažily o nespisovnost, snad aby se přiblížily komediálnímu nádechu. Překousnul bych to, nebýt konce. Tam totiž zazní z Batmanových úst věta "Použijem SVÉ bat-lana.". Chybka se vloudí všude, ale tohohle by si tvorba dabingu měla všimnout. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celovečerná verzia seriálového Batmana je ešte šialenejšia než Batman a Robin. Sú tam čtyria záporáci, kopec batvynáleyov (protižraločí batsprej a samozrejme vládne) , sebevražedný delfín ( škoda že mimo záberu), dedukčné schopnosti z ktorých by na riť padol aj Robert Langdon z DaVinciho kódu( napríklad odhalenie jedného záporáka " They are on the Sea" "Cíííí?" "Cííí for Catwoman"! ) a akcie takmer viac než v celej Nolanovej trilógii dohromady ( tá s neodhoditeľnou bombou je božská) . Úplná šialenosť s diabolským tempom a obrovskou dávkou chceného aj nechceného humoru .Akurát škoda že je to je také dlhé. 7/10 P.S. ako bonus to odhaľuje jeden skvelý fór z Kick Ass - keď je Nicolas Cage v kostýme tak rozpráva ako tento Batman - skvelá pocta ()

Reklama

Milan25 

všechny recenze uživatele

Tady je Batman opravdu "superhrdina". Totální nula ve fialové teplákovce, operující s technickými vymoženostmi jako ze hračkářství. Scéna s explodujícím žralokem a Batmanem visícím na Batžebříku nataženém z Bathelikoptéry mě zaručeně odrovná. I přes všechny nedostatky je to daleko lepší, než šíleně futuristické verze od Tima Burtona. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konečně, to mi to trvalo... Původní filmová verze Batmana je zábavná, starosvětsky roztomilá komediální detektivka/ groteska se spoustou moralitek, wtf momentů (výbušnej žralok, pobíhání s bombou, dehydratovaný rehydratovaný nestabilní piráti...) a čtveřicí nej záporáků, přičemž Romerův Joker je trochu ve stínu super výkonu B. Mereditha jako kvákacího zákeřnýho Penguina. Možná se časem dokopu i k seriálu, a komu se líbilo, tomu jako bonus doporučuju letošní animák. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě filmová parodie, která paradoxně vznikla dřív, než svůj originál. Má ovšem paralelu se seriálem, který filmu bezprostředně předcházel, a který zase vznikl jako vesměs humorná parafráze na populární batmanovskou sérii z r. 1943. S klidem by ovšem mohla fungovat i na ty novodobé a už vím, co se tak hrubě nevyvedlo v "Batman navždy". Technická úroveň filmu spojená s dobou vzniku, je téměř odzbrojující (částečně úmyslně). Batman a jeho kostým mají vážně prdu, stejně jako jeho vynálezy, zato Catwoman (spolu se seriálovou) si s Michelle Pfeiffer v ničem nezadají. Rozhodně záležitost, co stojí za zkouknutí! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Cesar Romero, který ve filmu ztvárnil Jokera, odmítl oholení knírku, tak se ho maskéři alespoň pokusili zakrýt make-upem. (Karlsberger)
  • Prvý a zároveň najkratší celovečerný film o netopierom hrdinovi čerpal inšpiráciu zo seriálu Batman (1966). Až na Juliu Newmar, predstaviteľku Catwomen, ktorá nevedela, že vzniká celovečerná verzia a mala zmluvu na inom projekte, sa z neho vo filme objavila väčšina hercov. (jedenzdvoch)
  • Při schůzce se slečnou Kitkou (Lee Meriwether) cituje Bruce Wayne (Adam West) z básně "The one in paradise" od Edgara Allana Poea. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama