Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (670)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Á jé tak copak nám produkce Walta Disneyho chtěla tímto dílem naservírovat? Pokud jejich jediným čistým úmyslem bylo zajistit příjemné „gaučové“ dejme tomu trávení dobrého oběda a ještě v plískanici Fajn!!! Super! Prima! Schvaluji všema deseti ale pokud ne-e a cíl je jiný,tak pokud má člověk špetku pudu sebezáchovy, zbytky selského rozumu a není fet, tak tohle je nestravitelné ani pro předpubescenta Nic proti nikomu a ničemu, ale tuhle klišé překombinovanou bezduchou slátaninu lze opravdu doporučit, navzdory hvězdnému hereckému (škatulkovému) obsazení a plnou relativně svižné hudby a střihu, s notnou dávkou odvahy jen jako TV či kulisu k jiným činnostem (třeba ke čtení či vysávání:-)) Ten film sice moc neurazí, ale nijak zvlášť nepobaví a už nenadchne už vůbec A Diane Kruger je krásná (opravdu???) a herečka k tomu (opravdu???). :-( ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zpracování filmu, výprava a výběr hereckého obsazení je nadmíru povedený. Ale... jak já nemám ráda tolikrát v tomto filmu zazněných, a jim podobných, otřepaných žánrových frází. Proč se musí pořád někdo někomu omlouvat a ten druhý ho pak uklidňuje tím, že to přece není jeho vina? Jenže to se asi nikdy v případě hollywoodských hvězdných blockbusterů nezmění. "Promiň, že jsem tě pustil, chtěl jsem zachránit deklaraci." - "Neomlouvej se, já bych udělala to samé..." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné potešenie. Film, ktorý sa snaží aspoň nadohľad priblížiť sa k Indiana Jonesovi modernej doby. A miestami sa mu to aj slušne darí, a preto je pre mňa veľkým prekvapením. Hádanky a ich nápovedy sú spracované veľmi dobre, dokonca sa sa tu nachádza aj pár ozaj nečakaných zvratov, ktoré padnú pravdivo. Koniec parádne akčný, rýchly a hlavne klasický, ale veď to by nebol Disney. 85%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná akčně dobrodružná popkornovka. Od Bruckheimera bych ovšem čekal větší akční bombu. Lovci pokladů je totiž film průměrný snad ve všech aspektech. Příběh sám o sobě je jedno velké klišé, který víceméně zachraňují jen vydařené akční momenty. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sice nic, co bych už neviděl jinde, ale napínavé to je, Nicolas Cage standartně dobrý a o Diane Kruger se jistě zdálo nejednomu zastupiteli mužské populace. 60%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Typický příklad popcornové zábavy - spousta akčních scén (výbuchy, honičky, přestřelky) jedna kráska ve vedlejší roli, jeden šprýmař ve vedlejší roli, jeden týpek "wikipedie je oproti mně nic" v hlavní roli - promíchejte, okořeňte vynikající hudbou a podávejte v menších dávkách (stopáž filmu lehce ubližuje) a dostanete film, který není potřeba vidět dvakrát. 60 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kousky z dílny producenta Jerryho Bruckheimera za řekněme posledních deset dvanáct let? Vyjma thrilleru Déjà Vu nic, nad čím by divák měl jásat radostí. Jasné, pokladny kin plní dál, i když už ne tak spolehlivě a pokaždé, ale velmi často je to nenápadité cosi, které se prostě nemůže už tolik líbit. Tuhle dobrodružnou popcornovku sráží ratingové ocenění PG-13, úsměvné překrucování americké historie i limonádový scénář. Sic je to svižné, ale to ještě neznamená, že musím odcházet spokojený. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná zábava, kde to slušne "odsejpá" a výsledok vôbec nie je až taký príšerný, ako som sa obávala. Nenáročná akčná zábava, ktorá sa na legendu Indyho absolútne nechytá, ale ani sa mi z nej nechce blinkať. Po chvíli som si dokonca zvykla aj na Cageov ksicht v takejto neprirodzenej roli, štandardne prkennú Diane Kruger, štandardne otcovského Jona Voighta i všetky ostatné štandardné klišé... Škoda toho príšerného účesu Seana Beana - taká drobnosť a z jeho záporáka je na prvý pohľad trápny sekundant. Lovci pokladov sú niečo ako Sahara, prirodzenejší ako Tomb Raider a oveľa lepší ako Da Vinciho kód :-p ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

S přimhouřením obou očí se jedná o slušnou a nenáročnou zábavu, která se přesně hodí na odpoledne po zkoušce, kdy člověk absolutně nemá náladu nad ničím přemýšlet a těší se na večer do hospody. :) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Naozaj tie 3 hviezdičky sú len z nostalgie za dobrodružnými filmami. Tento sa však až okato snaží ísť v šľapajach Indianu Jonesa, ale bol to krok vedľa. Slabý scenár, hudba o ničom a hádam najdebilnejších prvých 120 sekúnd filmu v štýle : ".... ja ti to všetko poviem za dve minúty, aj keď o tom nechceš vedieť ani slovo..." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná popcornovka která vám na pár hodin vypne mozek a budete se akorát dobře bavit.No to taky ke spokojenosti stačí ne?Ale Bruckheimerovi bych radil se opět vrátit k akčním spektátlům tipu Mizerové,protože takovéto filmy mu u diváků dlouho vyášet nebudou ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No nevím no. Na moje gusto až takovej moc typickej Disney pro celou rodinu. Cage když už tak má rozhodně výraznější zářezy na pažbě. S Indym bych to každopádně nesrovnával. Vidět a zapomenout.35% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po prevde čakal som od toho viac veď producentom je Buckhaimer, akčný film s Cageom a v USA prekonaná 100 mil. hranica. A ponúkli mi len putavý dobrodružný príbeh, zaujímavé dialógy (ktoré dnes vo väčšine komerčákoch nahradzuju vypeckované akčné scény) odrecitované príjemnými hercami, sem tam trošku napätia pri krádeži a hľadaní novej indície a veľmi decentnú réžiu s prehľadnými zábermi deja na plátne čo nie je až také zlé. Ano. Na začiatku ma tento film veľmi upútal, no na koniec to nestačilo. Tak 2 a 1/2*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já se vlastně i docela divím že v Americe nejsou třeba Čínská zeď, Rhódský kolos, Pyramidy v Gíze nebo třeba Visuté zahrady Babylonské. Je to prostě taková klasická americká rodiná patlanina, ve které Cage příjde na každé vodítko ještě dříve než bys řekl švec. Budu dacan a schválně vykecám, že poklad nakonec samozřejmě najdou. 55% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak to jen říct... Ten Nicholas Cage je tak úžasný, tak kladný, dobrý a spravedlivý, tak lstivý, vzdělaný, inteligentní i fyzicky zdatný, na všechno přijde a všechno mu vyjde. Má svého sidekicka, aby nemusel být k smíchu on sám. A samozřejmě okouzlí krásnou a vzdělanou ženu. Taky má přísného, zahořklého otce, ale to je maličkost, ten pochopitelně včas prohlédne, pozná a docení dokonalost a genialitu svého potomka. Co by to bylo za dobrodružný film kdyby chyběli zlodouši? Tak jich tady skupinku máme, jsou sice bezskrupulózní a celkem tvrdí, ovšem proti božskému Nickovi úplní žabaři. Pravda, hlavní záporák Sean Bean je docela chytrý, má postřeh a hlavně má dvě důležité věci oproti svému kladnému protějšku: peníze a CHARISMA. Víte, je to docela otrava, sledovat film, kde jsou karty od začátku jasně rozdané a držet přitom palce chlápkovi, kterému scénáristé určili potupnou roli padoucha bez šance na úspěch. Jakkoliv je tenhle snímek zdařilou parafrází Indiana Jonese, Nicholas Cage prostě není Harrison Ford; z mého hlediska nemá patřičné kouzlo osobnosti. Přes veškeré výhrady, nesmysly a klišé jsou však "Lovci pokladů" lepší podívanou než "Indiana Jones a křišťálová lebka", hodnotím tedy mírně nadprůměrně. 61% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dobrodružných filmů zabývajících se artefakty a archeologií je nedostatek. Všem jim samozřejmě kraluje a ještě dlouho kralovat bude Jones. A tak je hlad po podobných filmech veliký. Tomb Raider propadl, Lovci pokladů jsou krapet lepší. Ale stejně, snaha tvůrců poslepovat co nejvíce historických událostí a jevů dohormady za jakoukoliv cenu způsobuje, že ony pojítka a hádanky působí krajne nevěrohodně. Výsledkem je mišmaš snažící se smíchat egyptské artefakty, americký patriotismus, zednáře, templáře pospojovaný akčními scénami. Zatímco začátek je směšný, hlavně po scénáristické stránce, filmu se naštěstí daří postupně alespoň něčím zaujmout. Bohužel je film srážen akční hudbou, která by se hodila spíše do Ramba, než o filmu o hledání tajemných historických pokladů. Tento film je takový relax, dokáži si ho představit jako film týdne na Nově, ale je úplně bezvýznamný a odsouzen k úplnému zapomenutí pro svou tuctovost. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film, svižné tempo, výborná a vypečená zápletka, geniální uvažování N. Cagea......ale nějaké ty chybičky se sem vloudily (což vůbec nekazí dojem filmu): a) Hodiny na 100 dolarové bankovce ve skutečnosti ukazují 4:10 a ne 2:22, jak se tvrdí ve filmu. b) Když Ben zadává heslo do místnosti s deklarací nezávislosti, tak zadává 9 znaků. Ale heslo "Valley Forge" jich má o dost víc. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No Indiana Jones to nieje ale príbeh a hlavne začiatok filmu je veľmi podarený a človeka to núti sledovať ďalej. Diane Kruger je príjemný spestrením filmu, nechýba pár vtipných hlodov a je tu ďalší z tých lepších filmov o hladaní pokladu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub nieje zlý režisér a Jerry Bruckheimer je jeden z najlepších producentov, Trevor Rabin nie je asi moc známy, ale hudbu k danej téme spraviť vie a herecké obsadenie je aj pekné (Kruger) a aj sympatické (Cage).National Treasure má dobrých ľudí, ale občas to má mierne výpadky. Každopádne je to film plný akčného dobrodružstva zo svižným strihom, zaujímavým príbehom a ktorý dokáže zabaviť. 85% - 4* ()

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama