Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Recenze (1 132)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Neosobní, nesympatické, vtíravě roztomilé a takové umělohmotné... Ten princ měl bej co jako... přijel rovnou ze solárka na další vyhlazení vrásek, aby mohl podstoupit další z plánovaných plastických operací klitorisu... hnus... Film zachraňuje pouze Sharlto Copley a jeho famózní přízvuk... Škoda, že nevyhrál... Aurora ošklivá jak noc, ať už jako dítě nebo ta zrazená šestnáctka... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ha ať žije čert, nebo zloba nebo co to vlastně bylo. Možná koza. Tak nebo tak se velmi vydařilo předělat pohádku a Angelina si to nádherně užívala. Elle však ani moc tu krásnou chudinku hrát nemusela, ona asi prostě je taková takže zase se až tak moc snažit nemusela. Visuální efekty jako vždy nadmíru povedené a bratři jak se patří Grimmové se musí usmívat ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sákra, tak tohle jsem nečekal. Kouzelná Angelina, které tu věřím všechny polohy. Dosti drzý nápad a přesto v tak roztomile pohádkovém balení. Vtip, efekty a hudba, to jsou už jen procentíčka navíc. Hlavní je ale ta myšlenka něčeho neotřelého a přesto pohádkového. Takže za Kubíka - tak pěknou pohádku jsem už dlóuho neviděl. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

To se mi líbí. Notoricky známá pohádka zpracována zase úplně jinak. Obsazení zvolené pečlivě a vskutku výtečně. Scénář, režie, hudba, vše velmi dobré. Hodnocení bych viděl mezi 4* a 5*. Tak dobře zahraná a originální fantasy pohádka s prvky thrilleru se nevidí denně. 80% ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Šípková ruženka dostala novú podobu. Keby tak ona vedela čo sa s nej nakoniec stane. Pointa ostala zachovaná(asi jeidná) ostatné sa pozmenilo. Vizuálne pekné ale čo zvyšok. Nechápte ma zle, ale pod dobrou rozprávkou si predstavujem niečo iné. Na toto už ja momentálne asi vek nemám. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc povedlo. Kouzelné, bez zbytečných průtahových scén. Uteklo to jedna radost. Zároveň to pro mě mělo jakési kouzlo těch starších Disneyho původních pohádek. No a jako poslední bych velice rád uvedl, že konečně po dlouhé době se Angelina opět objevila v roli, kde se mi prostě líbila. Super. Chválím. Možná trochu nadhodnocuji, ale prostě po tolika průměrných filmech bylo tohle velké překvapení. Líbilo a moc! ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Příběh notoricky známý, zpracování pěkné, chválím kostýmy a triky. Navíc na Angelinu se prostě dobře kouká i když hraje nas...... královnu :-) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pekný vizuál od Disney, Angelina zaujímavá, príbeh a tempo ako na hojdačke. V konečnom dôsledku pozeratelné a zaujímavé. Drak samozrejme potešil. 3 z 5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pěkně Disney napravil to, co víc než před 50 lety dost zpackal. Sice to stále není ta Šípková Růženka, jejíž nejznámější verze pojednává o něčem trochu jiném, nicméně ve srovnání se svým animovaným předchůdcem a samozvanou „klasikou“ září na temném nebi. Role jsou zde poněkud převrácené. Zloba, která by měla být ve skutečnosti „tou zlou“, naopak vůbec zlou není a jen jedná na základě poněkud unáhlené pomsty. Zatímco král, který má se Zlobou co dočinění, je jedním slovem magor - naprosto paranoidní a posedlý naopak smysl nedávající honbou za pomstou. Celý příběh má tedy dost silný základ, solidní průběh a vyvrbení, které nehraje na klišé. Samozvaný „polibek z pravé lásky“ zde znamená úplně něco jiného, než by mohl člověk čekat. Co musím pochválit, je místy i temný podtón v jinak barvami posetém pohádkovém zasazení, i stylu vyprávění. Mohl bych vytknout občasnou až příliš křiklavou digitálnost, či fakt, že se děj ubíral docela přímočarou cestou bez dalších zajížděk, které by jej případně zajímavěji obohatily, ale to by bylo tak jediné. Jsem opravdu rád, že se studio Disney chytilo za rypák a s gracií a viditelnou občasnou sebeparodií zaplulo opět ke klasice, kterou ale nepodalo již více hloupě, nýbrž vynalézavě. Skvělá hudba a vlastně i ty vizuály podtrhující veškerý tento skvost jen přidávají na mém už tak sakramentsky dobrém hodnocení. Viděl jsem podruhé, docenil jsem o to víc. 85% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsou vítány spíše jen finančně, tedy z pohledu nenáročných diváků, já s každou nově příchozí velkolepou Disneyovkou soucítím a jsem zvědavý, jestli i mě dostatečně zaujme. Kniha džunglí mě naprosto fascinovala, v Krásce a zvíře jsem ocenil téměř totožnost s původním animákem. Příběh Maleficent se mě jen lehce dotknul prostřednictvím seriálu Once Upon a Time, jinak jsem o ní vlastně nikdy neslyšel. Strombergův příběh asi není tak silný jako právě zbytek prozatimních novodobých pohádek převedených na velké plátno, Angelina ji ale zahrála velice důstojně a ten pěkný rodinný příběh svižně utekl. Já osobně se jedině díky alespoň 80% úspěchům dosavadních remaků postarších pohádek těším na ty další, hlavně na Lvího krále a Aladina. ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšila už delší dobu, není tedy v podivu, že jsem se na něj šla podívat pěkně ve velkém do kina a nelituji! Naopak, šla bych klidně znova. Nádherné zpracování klasické pohádky. Angelina je prostě úchvatná, její herecký výkon byl Oskarový. Všechno to fungovalo a myslím, že s touto pohádkou nebudou mít problém ani menší diváci. Je přizpůsobena jakékoliv věkové hranici. Musím také pochválit Lanu za úžasnou písničku. Na příští dovolenou chci jet do Blat, prosím. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Klady: Nečekané a málo vídané zázraky: a) Růženka ve zdraví přežije výchovu od těch tří víl a projeví se to na ní pouze tak, že se permanentně vymaštěně usmívá b) na králův příkaz jsou spáleny všechny kolovrátky v království, a pak se najednou objeví v komoře na hradě c) Růženka, ačkoli žije na samotě v lese bez kontaktu s okolím, si dokáže sehnat černou barvu, aby si po vzoru všech pravých blondýn mohla obarvovat obočí na černo d) patrně poprvé v dějinách byla do pohádky zakomponována červí díra, kterou do vyprávění propadl z nějakého moderního disneovského seriálu pro „týnejdžry“ onen načesaný princ e) ze začátku mi bylo divné, proč do hlavní dětské chlapecké role vybrali tak ošklivého chlapečka, nicméně se ukázalo, že to udělali schválně, aby platilo staré známé krása=dobro, ošklivost=zlo, takže tleskám Zápory: a) Disney dosud nepochopil, že nejnudnějšími scénami v jakýchkoli filmech jsou ty bojové, když už tedy vynecháme fakt, že do pohádky se souboje až tak nehodí b) nějak jsem si nedokázal vysvětlit, proč král poslal Růženku do vyhnanství se třemi střelenými vílami, když na hradě by ji dokázal ochránit rozhodně lépe (dobrá dobrá, chápu, Disney nás nechtěl ochudit o „vtipné“ situace z výchovy a taky by těžko mohla Zloba Růženku v jejím životě na hradě pozorovat a vytvořit si k ní vztah). Takže když to sečteme: 5 kladů a 2 zápory, to by mělo být tak za čtyři hvězdy, já dávám zázračně a nelogicky dvě, ať pěkně držím linii téhle pohádky. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem na fesťáku od kámoše dostala do ruky lístek - se slovy - jdeme tam, tak jsem sice věděla o co se jedná (až moc dobře) a přehodila jsem si program a šla jsem :) A neskutečně jsem si to užila :) Narozdíl od kámoše, který nejen přišel pozdě, ale navíc byl neskutečně znuděn a otráven, že něco takového vůbec musel vidět a vlastně se na to sám dohnal :D Já jsem se bavila od začátku do konce. Skvělá role pro Angelinu Jolie a vlastně bych řekla, že celý film "táhnou" ženy - ať už se jedná o Zlobu, Růženku a nebo tři víly, které byly jak v digitální tak i lidské podobě skvělé :) Film si dost pohrává s černou barvou a také tajemnem a přestože je to pakárna nad pakárny - tvůrci si vážně vyhráli :) Po vizuální stránce bravurní, po tématické stránce - ale jo, šlo to - vyhráli si habaděj a co mě fakt dostalo byla hudba - ale tak pro ostříleného Newtona Howarda žádná práce, že jo? ;) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Na film o Šípkové Růžence pohledem záporné postavy jsem se těšila už několik let, co studio nápad ohlásilo. Ovšem nevycházela jsem z úžasu zklamání. Možná je to jen můj problém, ale dost mi vadil překlad titulků - a dost se děsím i českého dabingu - kdy Maleficent je pojmenována jako Zloba a Aurora jako Růženka (to se dá jakž takž strpět). Takže už od začátku se divák diví, proč se ta milá roztomilá víla jmenuje Zloba - aha, o 30 let později to bude mít nějaký důvod. Stejně tak jsem nepochopila, proč jsou na začátku 3 víly kmotřenky počítačové a později hrané nebo proč ta krásná Růženka, o které se mluví, je hrána nesympatickou, s nosem navrh a viditelnou parukou, Elle Fanning. Proč "Zloba" Růženku proklela a pak ji ochraňuje lépe než kmotřenky. Proč Stefan zradil Maleficent a přestal za ní do lesa chodit. Jak se sirotek Stefan z chléva dostal až do komnaty krále. Proč postavy jednají tak, jak jednají, když k tomu nemají žádnou motivaci ani důvod. Film nefunguje ani jako pohádka ani jako fantasy. Pro děti moc zdlouhavé, pro dospěláka moc nedomyšlené. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mňa to vôbec nebavilo. Nepáčili sa mi postavy. Hlavne Elle Fanning ma neskutočne srala. Sharlto je jeden z mojích najobľúbenejších hercov, ale tu sa moc nepredviedil. Ale ani nemal ako. Angelina si kradne film pre seba, ale ani ona nebola taká cool ako sa tu všetci tvária. A prečo do riti má také lícne kosti??? Akcia je relatívne trápna. Vizuálne efekty ma nechali chladným. A mal som pocit, že film trvá asi 4 hodiny.. Nechápem, prečo to má tak veľa percent. Hlavne, že Sabotage je na 60%. Toto vidím na 45% 2*. Slabota ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(103/2014) / Zbytočná, krásne naštýlovaná nuda. Celý film ma sralo len jedno, aké ťažké móže byť zabrániť 16 ročnej soplani aby jeden deň sa ako blbá nebodla do prsta? Jasné kliatba. Keby to bol animák naplno, asi to prežijem, na takéto zlátaniny som už asi starý. (5/10) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Padouch je prý hrdina jehož příběh nikdo nevyprávěl. Nemůžu říct že bych s tím úplně souhlasil, ale ve Walt Disney Pictures si to očividně myslí. A i když bych to od nich čekal snad jako od posledních, tak se do téhle relativizace morálky s chutí pustili a přiblížili Šípkovou Růženku z úplně jiného pohledu. Dokonce se jim z toho neztratila ani ta slibovaná psychologie postav. Respektive jedné postavy, protože všichni ostatní jsou zoufale plošší a ostře rozdělení na dobro / zlo. Kupodivu je lidské království zařazené na tu horší stranu a dává to celou dobu umanutě najevo. Sympatický tam není nikdo a sám král je záporný až k sebezničení. Takhle to Charles Perrault rozhodně nenapsal. Kromě tradičně slušné Angeliny Jolie už nic dalšího nestojí za zmínku. Elle Fanning, jediná další herečka která dostala dost prostoru, je jednotvárně rozjásaně optimistická a už zase nedokázala zopakovat výborný výkon z Podivuhodného případu Benjamina Buttona. Začínám si myslet, že to byla jen náhoda. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Angelina se na roli Maleficent skvěle hodí, zbytek obsazení příšerný. Světlou výjimkou je Elle Fanning a pan Vrána. Začátek z dob světlých dnů pohádkových Blat se mi líbil hodně, potom už to krapet drhne. Vizuální efekty i bájné postavy jsou super, ale tím to asi končí. Celé je to chatrné a nedrží pohromadě. Čekala jsem víc. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pohádkové, krásné, milé, barevné, hezoučké, takové nininkaté. Moc hezké, příjemně plynoucí, nenásilně uklidňující, ke konci napínavé, pak zvítězí láska, prostě tak jak má pohádkový příběh vypadat. O kostýmech a o barevné kouzelné zemi není třeba hovořit. Angelina byla skvělá, líbila se mi, vážně se jí to povedlo. A polibek z lásky nabral opravdu i jiný význam. Není třeba se rozepisovat.. ..prostě je móc pěkňoučký.. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém: pokud to má být pohádka tak to není úplně pro děcka a především v pohádkách by mělo zvítězit dobro, což se nestalo, zvítězilo zlo. Pokud to nemá být pohádka, tak je to docela pitomy, slabý příběh, no pro náročnějšího diváka to rozhodně není. Pak musím vyzdvihnout slušné zpracování, efekty, draci, kostými atd. ale přesto je to slabé. ()

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama