Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 3

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Recenze (2 035)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po trailerové masáži jsem se těšil, negativní ohlasy má očekávání shodili do samotných hlubin podsvětí a výsledek je někde uprostřed. No ne úplně uprostřed protože klady přece jen nad zápory převažují. Začátek je sice brán stylem, honem ať to už máme za sebou a může se začít putovat, hláškovat a zabíjet nestvůry, ale jakmile se dostaneme do oné cestovatelské části začne být všechno OK. Chyba je očividně ve scénáři, který je splácaností nejvyššího kalibru s pár dobými nápady. Leterrier zatím není tak dobrý režisér aby to dokázal zakrýt, zato ale novým TITÁNŮM propůjčuje nevídanou kinetiku.Máme tu rozmáchlé záběry na všechno možné, působivé triky a velmi dobré obsazení. Sam hraje více méně klasiku, postava Persea po něm ani víc nechce, ale takový Mads Mikkelsen tu vysloveně září. Liam Neeson Dia taky ustál se ctí a Gemma Arterton... chm... já proti ní nemůžu říct křivého slova. Je to krasavice a hrát umí. Trochu mě mrzí nevyužitost Krakena, ale v rámci zesvižnění děje se tomu nemůžu divit. Trochu se divím tomu podhodnocení a proto spíš radši přidávám. Rád se podívám znovu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Lidem se lze těžko zavděčit. Moderní pojetí s pár úpravami a vy nadáváte , že film není dělaný přesně podle předlohy. Kdyby to bylo věrné původní verzi, tak si zase stěžujete, že je to zbytečná kopie. Tak sakra lidi,nebuďte takoví hnidopiši, tupé je na tomto filmu možná tak hodnocení a vaše odpadové komentáře. Jak tu přede mnou někdo zmínil, mít to jiný název, tak tu slintáte blahem nad krásným vizuálem. Já slintám i tak, novému kabátku Clash Of The Titans vážně nelze nic vyčíst. A Ralph Fiennes jako Hádes a Liam Neeson jako Zeus ? Dokonalé. Fiennesovo "I am the god. I will live forever" mi připomnělo jeho ještě o chlup lepší ztvárnění Voldemorta. Ale výtky by tu přeci jen byly. Perseus vypadal spíše jako mariňák a tvářil se celou dobu až směšně drsně. A Andromeda byla v porovnání se zbytkem ženského osazenstva ošklivkou Betty (škoda, že její role nepřipadla služebné alá Kaye Scodelario). Ale to jsou vážně jen maličkosti. Upřímně se těším na pokračování. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tato verze nebyla tak jistá svou pozicí remaku (viz scéna se sovičkou), byla bych spokojenější. Jako samostatný film by se to pak dalo akceptovat lépe, ale další fakt, že má jít o první díl nové trilogie, je jen dalším průserem. Formálně jde o podivnou směs až televizně vyhlížejících scén sem tam doplněných o efektivně (kýčovité) záběry krajin nebo slunce západu. Obávané nestvůry jsou spíše nechutné, než děsivé a bohové se svou září zapomněli v 80. letech, což také není to pravé ořechové. Herecky je to celé bohužel naprosto o ničem, Hans Matheson nebo Polly Walker sice nejsou úplně nejhorší, ale také mají jen nepatrné role. Totéž platí třeba i o Mads Mikkelsenovi nebo Luke Evansovi, ale těch jsem si všimla až mnohem později. Skutečně nejsem nekritickým obdivovatelem původního filmu, ale tohle je zoufalost, kde potěší maximálně pár minut s medúzou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Popravdě lepší než jsem čekal. Souboje slušné, efekty vynikající. S originálem nesrovnatelné, nicméně těší mně fakt, že se o to nikdo ani nepokoušel. Sympatická letní hitovka. Mads Mikkelsen nejlepší ze všech, Gemma Arterton momentálně možná největší buchta Hollywoodu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělý fantasy film na motivy řecké mytologie. Na to jsem čekal hodně dlouho a byl jsem příjemně překvapen. Skvělé obsazení, v čele se Samem Worthingtonem a Liamem Neesonem, a kupa akce vás udrží v neustálém napětí. Spousta mýtických příšer, bohů a především vizuálních efektů dává dohromady zajímavou podívanou. Rozhodně doporučuji shlédnout i pokračování - Hněv titánů...100% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Komentář k tomuto dílku jsem odkládala, ale nemůžu se nepodělit o ty lahůdky, které divákům nabízí. Nebo spíš nenabízí. Takže je zcela samozřejmé, že příběh se doslova utápí v moři digitálních triků a bombastických sekvencí a naprosto tak postrádá feeling originálu, ale to se za 1) dalo čekat a za 2) dalo by se to omluvit, kdyby to byla dobře podaná zábava. Nebyla. Je to totiž spíš směšná fraška. Nejlepší jsou záběry z Olympu, kde se všechno blyští svítí a připomíná to studiové záběry z libovolného dílu Herkula nebo Xeny. Dále tu máme některé herecké krea(tury)ce v čele s Ralphem Fiennesem a jeho shrbeným úchylným Hádem, no to jsem od Ralpha nečekala. Film potvrzuje že herecké schopnosti Sama Worthingtona jsou těžce limitovány. A proč se tohle dílo vůbec svěřilo do rukou člověku, co má na svědomí Kurýra 2? Co od toho panebože kdo čekal? ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice mizerný a bídný film. A nudný - to je to slovo, na které by se tady mělo zejména upozorňovat. Letnímu blockbusteru rádi odpustíme hloupé a nemístné dialogy, ploché herecké výkony, dokonce se přeneseme i přes výpadky elementární logiky v rámci příběhu samotného, které by se eventuálně daly svést na neschopného střihače. Co takovému filmu ale odpustit nelze je nedostatek jakékoli jiskry, švihu, napětí, scény, která by nás přikula do sedaček a donutila nás na pár chvil tajit dech. Jediná scéna, která se tomu snad trochu vzdáleně přiblížila byla ta v doupěti medúzy a to je prostě prachsprostě málo. Zbytek je na dnešní poměry průměrně slušivý digitální kabátek navěšený na opovrženíhodně mdlý scénář a nemastnou režii. A za posledních pět minut by si někdo zasloužil pořádné rošambo. 20% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

3D predstavenie v kine dopadlo presne tak, ako som ocakaval. S originalom z roku 1981 by som ho radsej neporovnaval, lebo je to moj oblubeny film z detstva a tento novy suboj ma od neho velmi daleko, (na Meduzu z originalnej verzie nikdy nezabudnem), takze pokial by som ho bral ako jediny Suboj Titanov, aky bol kedy natoceny, tak po trikovej stranke sa mi celkom pacil, len vsetko tam ubehlo prilis rychlo, proste to na mna posobilo akosi chladne a po par mesiacoch si uz mozno nan asi ani nevzpomeniem. Avsak celkom zaujimave je divat sa na Liama Neesona v ulohe dobraka a Ralpha Fiennesa v ulohe zaporaka, ktori si zahrali spolu aj v Spielbergovom SCHINDLEROVOM ZOZNAME (1993). _______ Sam Worthington - (Perseus) +++ Liam Neeson - (Zeus) +++ Ralph Fiennes - (Hades) +++ Jason Flemyng - (Calibos / Acrisius) +++ Alexa Davalos - (Andromeda) +++ Luke Evans - (Apollo) +++ Mads Mikkelsen - (Draco) +++ Pete Postethwaite - (Spyros) +++ Danny Huston - (Poseidon) +++ Jane March - (Hestia) +++ Natalia Vodianova - (Medusa) +++ Hudba: Ramin Djawadi +++ (Videl v kine 19.04.2010) +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

U všech Bohů, to ale byla kravina. Mytologii to prznilo ze všech stran, všemi myslitelnými i dosud nemyšlenými a nikdy nikde nikým nerealizovanými způsoby, v polohách, o nichž si může nechat zdát i hadí žena Medúza. Jenže - já to čekala ještě mnohem horší. Těžko říct, zda tohle mělo být nové pojetí nebo remake starého filmu, který je moje naprostá srdcovka. Už v samotném úvodu je ale divák uveden do obrazu, co může očekávat. Dramatický nesmysl. Slyšte a hleďte, občané: Legendary pictures, obrázky z legend. Berete-li to takhle, posloucháte-li už úvod, že Titány svrhly jejich děti - Bohové a že tedy v souboji Titánů těžko nějaký Titán bude bojovat, stanete se shovívavějším, vezmete si k ruce blok a tužku a budete film luštit jako dvourozměrnou 3Dsměrku, odkud že co bylo vykradeno, kde se vzala ta či ona inspirace a zda ten který konkrétní nesmysl byl vědomý či omyl tvůrců ve filmu, který je omyl sám o sobě. Na Krakena jsme všichni zvyklí, ten se už vypouští tradičně (myslím, že kdyby ten byl vynechán, v Řecku vznikne hnutí "Nesahejte nám na Krakena"), mrtvá Danae člověka zaskočí, ale tvůrci evidentně mysleli i na nekrofily, ono v těch vztazích před Perseovým zrozením to vůbec měli těžce rozhozené, takže to člověk odmávne a je mu to fuk. Perseus samotný byl tak často nazývaný rybářem, že jsem napůl byla v očekávání, že nám bude odhaleno jeho zakonzervování a nové objevení jako svatého Petra. Zápletka s chvástáním Kassiopeie je už při čtení Petišky člověku proti srsti. Chudák Andromeda má bláznivou matku a aby to odskákala. Tady se osud spřádá v královské mučírně, kde se nad napůl ugrilovaným budoucím hrdinou sejde část královské rodiny. Perseus je, kromě sbírky dalších hrdinů, nad jejichž výskytem tady a teď se nemá smysl pozastavovat, provázen jednou z mnoha odložených milenek svého biologického otce, kněžkou, polobohyni Íó, což je pikantní zejména vzhledem k závěru, o němž nebudu spolierovat, protože by to vyvolalo hysterii u těch, kdo se dočetli až sem, ještě to neviděli a spoilery u nich vyvolávají záchvaty. Naše parta vyrazí nejdříve tam, po cestě ji čekají boje, běh a dobrodružství, aby se hrdina sám vypravil zpátky, po cestě dostane své první, pravda chudičké, kapesné, má neshody se strýčkem, který vylezl ze sklepa a má tendenci rychle mizet jako ten, jehož jméno nesmíme vyslovit, jeho chuť na alkohol došla do takového stádia, že se zhmotnila do jedné z postav, která rozšíří řady našich cestovatelů, až dorazí k hezoučké Medúze, která sem tam blýskne očkem. Hrdina nelení, sedne na kůň, ten letí, neb má křídla (kdyby se kůň zcela zbytečně neobjevil už před tím, připsali by si noví Titáni první plus) a pílí zachránit princeznu, která je mu sice naprosto šumák, ale jde o princip, princezny mají být zachraňovány. Princezna už visí a čeká na Gigerova Vetřelce, který se olizuje až na zadku, a do toho všeho tam proudem teče voda. Detail, který jsem ocenila - princezna má (včelařům, historikům a milovníkům šperků známý) přívěsek včel, který je k vidění v archeologickém muzeu v Hérakleionu. Pravda, originál je zlatý a ona ho má ve stříbře, ale to dokážu pochopit (taky mám stříbrný). Perseus ukáže svou božskou podstatu a taky to, že nejsnáze se potápí s patřičnou zátěží. Na vynoření je s výhodou zátěž odhodit, ale chápu, že brnění se ve vodě mezi úlomky budov z půlky města špatně svléká a pokud máte někoho zachránit z vody a držíte ho v náruči ... utopíte se v pospolitosti oba. Pak nastane mnou netrpělivě očekávané "mám tě rád, tati" a můžeme se těšit na další díl. Sam je vcelku dívatelnej chlap (rozhodně lepší v celku, než kdyby ho naporcovali), mimiku má sice jako medvěd, což je v dokonalé rovnováze s jeho dalšími hereckými kvalitami, zásadní výhradu mám vůči jiné věci. Řecký hrdina s tímhle účesem? Vždyť to je tak .... římské! () (méně) (více)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Předně chci upozornit, že jsem viděl 2D (normální verzi) a ne 3D. Proč? Důvody byly dva. Jednak jsem neměl z 3D dobrý pocit, protože rychlé přetáčky pár měsíců před uvedením (aneb svezeme se na úspěchu Avatara) nemám rád a jednak kámoš, který rezervoval lístky, prohlásil, že v recenzích 3D strhali, takže jsem vlastně neměl na vybranou… :-) Jak už zde mnohokrát padlo, srovnávat to s originálem by bylo nefér (hlavně vůči tomuto filmu). Protože během něj jsem se v podstatě nenudil. Je fakt, že příběh je hodně přizpůsobený našim poměrům (ve filmu musí být někdo, kdo bude za šaška/šašky (mluvím o těch dvou, co Sama zdravili Ahoj rybáři!), čím více digitálních příšer, tím lépe) a je taky fakt, že tohle měl dostat jiný režisér. Louis ať si točí akční filmy, ale řeckou mytologii ať radši nechá na pokoji. Ale tohle jsou mé jediné výčitky k filmu. Teď pozitiva. Sam "říkejte mi nová Hollywoodská hvězda první velikosti" Worthington je ohromný tahoun a hlavně je to frajer. Tomu uvěříte i to, že je polobůh. Gemma byla patřičně sladká, Liam byl takový hodný taťulda (ale jako Zeus byl přísný dostatečně). Navíc jsem ocenil alespoň malou roličku Polly Walker (ano, je to ta dračice z Říma) a narážku na originál (plechová sova). A jak říkám, i když tomu prakticky nemám dál co vyčíst, přesto mi něco uvnitř říká, že to zklamání, které teď zažívám, je srovnatelné s velikostí digitálního Krakena a že tohle zapadne tak rychle, jak ten černý (!) Pegas lítal. 3,5 proto musím zaokrouhlit dolů. P. S. A při příští projekci se chci zaměřit na Izabellu Miko, protože jsem si jí vůbec nevšiml. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem zázraky, ale tohle byla podívaná jen pro otrlé povahy. Na film se čekalo tolik let a Leterrier ho takhle podělal. Měl to vzít do ruky někdo, jako Nolan a myslím, že bysme se za tento remake nemuseli vůbec stydět. Starý Souboj Titánů, z roku 1981, byl tak poutavý, krásný, romantický, atmosferický a především napínavý, že i když jsem ho viděl už několikrát, vždy jsem byl napnutý jako struna. Tento film jsem viděl poprvé (a naposled), ale žádné dusno, žádná atmosféra, napětí. Prostě nic. Jen přehlídka špatných triků. Co měl znamenat ten Kalibos? Kde je ten děsivý pán z bažin, který dává smrtelné hádanky uchazečům o Andromedinu ruku. Kde je bílý Paegas? Kde jsou krásné božské dary (zde se dočkáme jen nějakého meče ze Star Wars). Liam Neeson není jako Bůh vůbec působivý a Worthington, jako Perseus, také ne. Za původní klasikou film zaostává úplně ve všem a to tak, že opravdu pořádně a je na míle vzdálen původnímu hitu. Když jsem viděl vysmátou modelku Medusu, bylo mi definitivně jasné, jaké bude mé hodnocení. A to jsem ještě nevěděl, že korunu všemu nasadí Kraken. Jdu si pustit opravdový Clash, kde exceluje Laurence Olivier, Harry Hamlin, skvělé a dodnes působivé triky, děsivé masky, krásná hudba, legendární souboj s Medusou, Bubo, děsivější Cháron, charismatický hajzl Kalibos, obří létající sup a Kraken, který nevypadá jako velociraptor z Jurského parku, abych spláchl pachuť této slabé podívané, na koleně ušité. SOUBOJ TITÁNŮ (1981) - Souboj Titánů (2010) 5-1. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napodruhé mnohem menší zlo. Největší zápory (Leterrierova zpackaná režie všeho, vykrádání na každém kroku, absolutně prkenný Worthington, příšerná hudba) sice zůstaly, ale když už je člověk tak nějak připravený na to, co ve filmu (ne)uvidí, je hned lépe stravitelný. Dvě a půl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Viac krát som sa stretol s názorom, že fantasy film "Súboj Titanov" z roku 1981 je výnimočné, kultové dielo. Ja ho však za také v žiadnom prípade nepovažujem. Skôr zastávam postoj, že aj na svoju dobu, sa jednalo o snímok s hodne zastaralými filmovými trikmi. Tento titul sa dočkal po dvadsiatichdeviatich rokoch remakeu. Sú tam starogrécki bohovia sídliaci na Olympe, Diov syn Perseus, nebezpečná Medúza, okrýdlený kôň Pegas, tri slepé čarodejnice, gigantický Kraken, Hades a podsvetie... všetko ako v pôvodnom snímku a ešte aj niečo naviac. Je to rýchla, akčná, dobrodružná antická jazda s výbroným vizuálnym spracovaním, ktoré divák najviac ocení v pohodlnom, dobre nazvučenom kine s 3D okuliarmi na očiach. *** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Trapný, ošklivý a patetický humus bez špetky osobitosti sázející pouze na laciný efekt, s příšernou hudbou, herci a scénářem. Esence toho, co na dnešním hollywoodském filmu nenávidím. Jedna hvězdička je kvůli úctě, kterou chovám vůči názvu...tohle je blivajz, který si tenhle název nezaslouží... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

To už vážně nejde pro příšery vymyslet design, který by až moc okatě nepřipomínal Doom 3 či filmy od del Tora? A je vážně potřeba točit akční scény v nepříjemném shake 'n' cut stylu? Či je dokonce opatřovat nesedící, ale o to dunivější hudbou (souboj se škorpiony)? A musí být akční blockbuster pro mladé publikum nutně řetězcem atrakcí, v němž jsou takové "zbytečnosti" jako motivace či logický vývoj děje odsunuté na úplný okraj? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako pravý blockbuster celkem dostačující, ale s originálem se to vůbec srovnávat nedá, i když ono se to ani srovnávat nechce. Tenhle film si jde vlastní cestou, s jiným příběhem a přímočarou akcí. A akce je to opravdu výborná a kouká se na ní velmi dobře a digitální efetky se také povedly. To povídání mezi akcí už ale tolik nefunguje, motivy některých postav jsou dost podivné a některé dialogy jsou také na facku. A Louis Leterrier se možná stačí z toho vytřískat co nejvíc, ne vždy se mu to ale daří. Z hereckým obsazením to také není jednoznačné. Sam Worthington je pořád ultradrsňák a svým charismatem zase utáhnul celej film. Mads Mikkelsen hodně překvapil a jeho drsňáka jsem mu taky hodně žral. Se zbytkem už je to ale horší. Liam Neeson sice neurazí, ale už jsme od něj zvyklý na mnohem lepší výkony. Ralph Fiennes tady ale vyloženě vypadá jak po mozkové mrtvici a také podle toho hraje. No a na Gemmu Arterton se sice hodně hezky kouká, ale ta její postava mi neskutečně pila krev. Suma sumárum jsem se ale celkem docela pobavil a rychle to uteklo. Bohužel to ale stejně rychle utíká i z mé hlavy a tam, kde originál nestárne a můžem si ho pouštět pořád dokola, by remake neměl šanci už ani napodruhé a k dalšímu shlédnutí mě tak nic neláká. ()

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama