Reklama

Reklama

Hell on Wheels

(seriál)
  • Slovensko Peklo na kolesách
Trailer 3
Kanada / Velká Británie, (2011–2016), 41 h 29 min (Minutáž: 42–87 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Anson Mount, Colm Meaney, Dominique McElligott, Common, Robin McLeavy, Kasha Kropinski, Eddie Spears, Christopher Heyerdahl, Tom Noonan, Barb Mitchell (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(57)

Príbeh sa odohráva po skončení americkej občianskej vojny Severu proti juhu. Vojak konfederácie (Anson Mount) baží po pomste za smrť svojej ženy, ktorú zavraždili vojaci Únie. Stopa ho zavedie na miesto nazývané "Peklo na kolesách" - kočovný tábor, ktorý sa presúva z miesta na miesto, podľa toho ako pokračuje stavba prvej transkontinentálnej železnice. Miesto, kde je cítiť vtedajší rasizmus, korupciu, nebezpečenstvo a bezprávie, postupne odhaľuje detaily jej smrti a zodpovedných vinníkov. (STV)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (144)

Illy 

všechny recenze uživatele

Pilot mě zaujal, další dva tři díly jsem pochyboval že seriál budu dál sledovat. Jenže potom mě nějak bahno, děvky a negři (tenkrát ještě ne afroameričani) začali hodně bavit a i přes nedokonalosti (hodně málo komparzu) jsem poslední díly hltal. A těším sed na další sezonu. P.S. Po druhé sezoně zvedám na pět. P.P.S. závěr třetí sezony.....si ze mě děláte prdel??? Doufám že bude čtvrtá..... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně je tu seriál z westernového prostředí. Příjemná hudba, skvělé prostředí a sympatičtí herci a příběh, který je napínavější a napínavější. Každá epizoda přináší nové a nové vzrušení, které je podpořeno výbornými hereckými výkony, skvěle napsanými charaktery postav, již zmíněnou hudbou, ale také perfektním naaranžováním scén. Vychutnávám si každý záběr, kde si kamera hraje se světlem (svítání či zapadání slunce) nebo kde ukazuje krásu západu. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po tretej serii mozem skonstatovat, ze ma serial vo svojej spinavej a drsnej westernovej atmosfere spolahlivo drzal v zaujati. Casy budovania zeleznic napriec americkymi preriami, casy, ked cernosi, hoci po vojne uz nie otroci, stale zili vo svojich komunitach, napadany okolim, casy, ked ludsky zivot stal nie vzdy za vela a tiez vtedajsa armada vedela krvou indianov skropit velke oblasti, su tuna zobrazene pomerne verne. Bohannon, Lily, Sved a mnoho a mnoho dalsich doslova "zijucich" obyvatelov prehniteho zeleznicneho mestecka, maju vsetci svoje pribehy a tie su previazane velmi slusne. Film stoji vlastne na, ako sa to v sucastnosti casto hovori, charizme ustrednych predstavitelov. Viem si vsak predstavit, ze keby som mal na kazdu cast tyzden cakat, siel by som mozno s hodnotenim nizsie, pretoze nie vzdy bol dej kazdeho dielu nutne zaujimavy. Kazdopadne odporucam. ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

První série: Minulý rok jsem měl radost z nového westernového seriálu. Příjemné postavy, docela v pohodě zápletka, natočeno poměrně solidně. Bohanon je fajn drsňák, ale jeho cesta za pomstou je trochu moc otřepaná. Pro mě byly daleko zajímavějšími postavami Durant (v první epizodě neměl chybu. "Proč mou železnici stavíte rovně??"), Švéd a Lily (ó, krásná a silná Lily). Ačkoliv postavy nejsou úplně černobílé, stejně se vám snaží tvůrci vnutit, kterým postavám máte fandit a kterým ne. Durant stojí tak na pomezí, proto je to můj favorit. Kněz a Irové mě opravdu nezajímají. Za první sérii dávám lepší 4 hvězdy. Druhá série: No jde to z kopce. Tvůrci se snaží vyhrabat z kaše, kterou si navařili na konci poslední série a nenapadne je nic jiného, než vrátit všechno do vyjetých kolejí. Už ve druhém díle jsou jakoby některá rozhodnutí a události první série zapomenuty a vše se vrací zpátky. Příběh vlastně ani nikam moc nemíří a stává se z toho trošku taková telenovela. Durant je zde daleko přátelštější a mnohem menší svině, takže už s ním není taková sranda. Ze silné a tvrdohlavé Lily se stala slabá žena hledající ochranu u silného muže. Švéd se úplně zbláznil a jeho postava šla úplně do kytek. Celá zápletka okolo něj je tak neuvěřitelná, že snad scénáristi kouřili nějaké indiánské bylinky nebo co. Pořád je to sice koukatelné, ale horší než první série. Dávám slabší tři hvězdy. Za rok budu velice tvrdě zvažovat, jestli mi ta třetí série bude stát za to, nebo se na ni vykašlu. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Westernů je málo (těch současných) a tak je, pro mě, každá takováhle podívaná malým zázrakem a vysvobozením z těch všech moderních filmů s příšerama, ufonama a podobně. Pro mě to prostě představuje upocenou, drsnou a whisky nasáklou americkou minulost. A musím uznat že tahle atmosféra z Hell on Wheels doslova sála přes obrazovku. První řada se ještě drží trošku zpátky, ale ta druhá je díl od dílu lepší ... už tak výtečně napsané postavy se posunou ještě o jeden level výš a všechno vrcholí velkým finále. Skvělá práce, těším se na další pokračování. ()

Galerie (1 315)

Zajímavosti (7)

  • Zhruba 80 denní natáčení druhé série proběhlo v přímé blízkosti řeky Bow River. Ta se nachází ve státě Alberta a protéká městem Calgary. (Conspi)
  • Vo štvrtej sérii sa už neobjavila herečka Siobhan Williams v roli Naomi. Vystriedala ju totiž herečka MacKenzie Porter. (YoZo8)
  • Premiéra 3. série musela být posunutá o týden kvůli povodním, které pozastavily produkci. (Dyas)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Parádně obsazený Warcraft?

Parádně obsazený Warcraft?

26.09.2013

Natáčení fantasy velkofilmu podle herního fenoménu Warcraft startuje už v lednu, takže je nejvyšší čas obsazovat a dopřát hercům čas na přípravu – film podle scénáře Charlese Leavitta by se měl… (více)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (více)

Reklama

Reklama