Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (830)

Papekus 

všechny recenze uživatele

Tak po sedmém díle jsem hodně nadšen (tj. konečně zabili toho smrada .. abych nespoileroval neřeknu kterého :))). Jinak, hlavní hrdina je dost charismatický, výprava se mi hodně líbí, příběh není úplně blbý (i když to cestování je na mě nějak moc zkratkovité). No ... sice můžu mít výtek kolik chci, ale ať už (u Odina) vyjde další díl :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

no po prvom diely žiadne veľké nadšenie,... videl zatiaľ po 3diel ale som dosť na pochybách až citeľne moc TV produkcia, a keď aj konečne príde na trošku väčšiu bitku tak sa ňu pozeráte z 3 kilometrov, mi to príde až na moc Anglické predstavenie než Vikingsky Švédske, vo štvrtom diele troška zlepšenie aspoň čo sa bitky na pláži tíka ale aj tak stále to nemá čím ráznejším upútať ani príbehom ani postavou _videl po 8časť ale ničím zvláštnym to nepresvedčilo, nemastné neslané, tá ako že drsnosť visí len niekde vo vzduchu /40%/ ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hutná vikingská nálož s exceletní atmosférou, asi tou nejlepší, jakou kdy jaký film či seriál o Vikinzích měl.Vše je náležitě špinavé a místní obyvatelé vám spíše zaseknou sekyru do hlavy, než aby si s vámi podali ruku. S Ragnarem a jeho partou byste se prostě potkat nechtěli a ani jejich ženušky zde nejsou žádným pátým kolem u vozu, které by jen vytíraly krev po bitvách. Příběh si to po malinko pomalejší úvodu žene nemilosrdně dopředu a Michael Hirst nás opět dovede několikrát překvapit. Postavy jsou výtečně napsané a bitvy a souboje jsou i přes evidentně malý rozpočet výborné. Navíc mě hodně potěšilo, že tvůrci nespoléhají na nějakou přehnanou brutalitu alá Spartacus či GoT (nic proti nim) či odhalená prsa a bohaté jim stačí ona hutná atmosféra. I když na druhou stranu, Katheryn Winnick se svléknout mohla. Škoda, že po několika nabušených dílech tvůrci malinko zvolní a přípravují si již evidentně příběh a postavy pro druhou sezónu, Hutná a ke konci možná až příliš depresivní atmosféra zde ovšem nadále zůstává i tak.80%+ ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jako dokument o tomto agresivním národu, tak příznačný pro pseudoHistory Channel, možná. Jako regulérní seriál kde mají fungovat nějaké zápletky, příběh a napětí, prozatím silně nedostačující. Pokud bude seriál pokračovat tímto stylem dialogové strohosti a složitosti na úrovni doby kamenné, tak nebude jednoduše fungovat, ne v dnešní době, kterou ovládly intriky GoT a Spartakuse. No a vzhledem k tomu, že seriál je viditelně nízkorozpočtový, netuším čím budou chtít vlastně tvůrci zaujmout, jelikož žádných propracovaných bitev se zjevně nedočkáme. Po prvním díle lehce kladný pocit s nadějnou vyhlídkou do budoucna a neuvěřitelně neodbytným pocitem, že ten blonďatý árijec prostě nakonec skončí v té Americe, i kdyby nechtěl. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- edit: Seriál dospěl k značným změnám směrem k lepšímu! Mimochodem, vynikající hudba! S01: 70%, S02: 50%, S03: 80% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hovnotit po šestém dílu mi snad povolí i ultrapřísný verbitch! Takže - dost dlouho jsem hledal důvody, proč sundat resumé na čtyřku, abych nevypadal jako nějaký spartakiádní nadšenec. Zklamal, nenašel. Možná by mohl historický kanál přisypat nějaké ty love, aby Norků bylo v záběrech povícero a Brit nevypadal jako beznadějný sirotek. Zkrátka trochu té epiky. Jenže mé já vlastní atrofovanou sadu fantasie, pročež si i u hrátek s malými kašpárky představím Borise Godunova. A u řadové osoby ženského pohlaví domyslím fešný xycht. Jsem šťastný člověk. Kurva šteluňk, to je ale sympatická banda, ti znásilňující a vraždící bezvěrci, co? Snad jim tam onen kněžourek nezačne zesírat životní návyky. .....Ne že bych byl velikým znalcem severských popěvků, ale neměl Ragnar nejprve napadat Francii, než se juknul k pihatým křivozubcům na ostrovy? To je jedno, s úsměvem příslušníka národa bez mořského pobřeží radím jen - kuchni je všechny, frajere! ...... Vysvětlení pro píchače do mé hnědi - zajisté že vím, co značí pojem ,,atrofovaný". F tom byl ten ftip, né? Taky už nevím jaký... ()

Galerie (1 854)

Zajímavosti (84)

  • Kráľ Wessexu Egbert (Sean Tracy) mal v realite skutočne pozoruhodných potomkov. Jeho vnukom bol Alfred Veľký (Ferdia Walsh-Peelo), ktorý v bitke pri Edingtone porazil, a tým definitívne zastavil, inváziu Veľkej pohanskej armády vikingov, ktorá plienila a rozvrátila Anglicko. Podobne ako jeho starý otec v seriáli, aj Alfred sa zaujímal o kultúru i organizáciu Rimanov a ich bojové vedomosti využil na porážku vikingov. Vnukom Alfreda Veľkého bol zase kráľ Athelstan, ktorý definitívne vyhnal vikingov z Anglicka. Je tiež známy ako prvý zjednotiteľ Angličanov (Anglosasov) pod vlajkou Wessexu. (Martinius)
  • Pri natáčaní boli použité tri kamery, ktoré počas jedno natáčacieho dňa zaznamenali 42 a viac záberov. (Im.Groot)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama