Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Neprovokujte školního otloukánka, nebo vás nezachrání ani to, že jste před pár lety ležela pod Jamesem Bondem. Je zvláštní, že ani přítomnost tolika "hot chicks", ani nejrůznějších způsobů smrti (Amorek střílející šípy vede) nezachránily před 96 minutami nudy. Co jsou platné některé zajímavé nápady, když celé je to bez života, bez šťávy, bez drajvu? Naštěstí je tu Denise Richardsová - to je ta třetí hvězda. Jinak šedivý průměr a stěží 50 %. ()

sharky odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinky jsou tak protivné, že budete vrahovi fandit. Stupidita a díry ve scénáři bijí do očí. A co teprve ty hlášky... - Poď nahoru, mám pro tebe překvapení. (nahoře si rozepne kalhoty) Překvapení! - Chceš mě překvapit svým penisem? Bože, kam ten filmový průmysl spěje!? ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Tradiční schéma, nudné teenagerské horrorové prvky, rádoby překvapivá vyústění, trošku pitomý a zapomnětlivý scénář. Spoustu lidí právě tohle baví... nebo možná ta záplava okrasných tvářiček v čele s Denise Richards, u které se přimlouvám k herectví bez veškerých šatů. Možná by to bylo o kousek, zív, zajímavější... 20% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo hold ne každý si pamatuje, co se dělo v šesté třídě, ale zato si spousta lidí určitě vzpomene, že tohle téma už tu bylo několikrát. S originální zápletkou tu byli tvůrci vážně na štíru a o logice při některých scénách se nebudeme bavit už vůbec. Ale tak na vlně Vřískotu se během následujících měsíců a let svezlo tolik filmů, že se snad ani nedají spočítat. Většina z nich však za moc nestojí a Valentine taky není zrovna dvakrát velké terno. Tvůrci vědomi si slabin, jenž jejich „dítko“ v sobě skrývá, vsadili vše na jednu kartu a to „atraktivní“ herecké obsazení. Což pochopitelně nevadilo hlavně mužskému publiku a milovnicím seriálu Angel. Přiznám se, že i já jsem před léty ulítával na Denise Richards a její luxusní křivky mě nenechávají chladným ani po letech. Právě její postava byla asi tím nejlepším, co nám tento film právě nabídl (no spíš bych řekl, že to byla hlavně její visáž, ale to je jedno…). Ani ostatní děvčata však nebyla špatná (vzhledově). Horší to už však bylo se samotným filmem. Především pak po stránce atmosféry. Místy se tu skutečně povedlo navodit příjemné „klíma“, jenže těchto záchvěvů bylo jako šafránu a film tam povětšinu času dost nudí. Vraždy jsou sice pestré, ale jediný jejich úkol byl ten, aby divák u té přehlídky beznaděje a zmaru neusnul. Pořád jsem jaksi doufal, že se děj posune kupředu, že přivane nějaký ten svěží vítr, jenže místo toho přišlo další stupidní klišé (no toho tu bylo opravdu dost). Ten závěr měl být zřejmě „šokující“ – jenže to by se toho museli chopit úplně jiní „kabrňáci“. Takže já s tímto slasherem moc spokojený nebyl. Dám tomu sice průměrné hodnocení, ale film jako celek si zaslouží tak sotva 20%. Těch dalších 30% je za dobrý soundtrack (Don Davis) a nepřehlédnutelnou Denise Richards. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak typické. Nejhezší postavu sejmou jako první a pak už to jede jako na drátkách, nuda, nelogičnost, kecy, předhazování Denise Richards před kameru (kdyby měla alespoň o deset kilo více, tak bych to i ocenil), neoriginálnost a hrozně hloupá maska vraha. Druhá (třetí?) vlna slasheru mě nechala naprosto chladným a tohle je přesně ukázka toho, proč. Nemá to napětí, atmosféru (pravda, u první vraždy to trochu bylo), z žánrového hlediska je to nudné. Pokud už, tak mě bavily převážně scény, které se zápletkou nebo žánrem neměly nic moc společného. Štestí, že se Jamie Blanks později polepšil. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl nějaký horor onálepkovat jako tuctový, Valentine je naprosto geniální příklad. Tenhle kousek je ve všech směrech tuctová a průměrná záležitost. Jasně dané a jasně využité základní zásady ,,teen-slasheru" , vše jde přesně podle kopíráku tohoto hororového subžánru - tajemný vrah, temná historie, parta mladých ,,krásných " teenagerů, atd.. Což je z jedné stránky dost nuda, protože takových filmů je na světě nehorázně moc a všechny jsou prakticky od začátku do konce jedno a to samé, na druhou stranu, zde to docela dobře funguje, film si drží tajemnou atmosféru, předvede pár solidních gore scén, ,,lekačky" šlapou..tak co by ne. Nebudu jmenovat a už vůbec ne přirovnávat klasiky z let 70. - 80.tých, ale když se ujmuly kusy jako Scream, Urban Legend, nebo I Know What You Did Last Summer, nevidím důvod, proč by Valentine měl být hodnocený hůř. Pro mě zlatá střední cesta, milionkrát ohrané téma, avšak stále funguje... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný horor, pri sledovaní ktorého ma nič neprakvapilo, až na ten záver. Myslel som, že som už natoľko ostrieľaný divák, že odhalenie, kto je vrah, ma už nemôže prekvapiť. Tomuto filmu sa to podarilo. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Asi nikoho neprekvapí, že jedinou úlohou všetkých tých pekných dievčat je zomrieť za hriechy svojej teenagerskej mladosti. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších hororov. Hodnotenie nechápem - aj keď dobre, priznajme si, že nepatrí medzi najoriginálnejšie, ale to vôbec nevadí, veď hororov sa točí milión ročne. Tento má naviac príjemné herecké obsadenie na čele s krásnou Denise Richards a Katherine Heigl( Grey's anatomy). Vrah je do konca filmu neznámy, hádate, kto by to tak mohol byť a aj tak neuhádnete, lebo vrah je niekto, na koho by ste to nepovedali:). ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně trapárna s nulovým napětím. Herectví žádné, vraždy nezajímavé... Vlastně všechno špatně. ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Vzkaz scénáristům: když se chystáte použít jedno z těch "šokujících závěrečných rozuzleních" tak by vám to mělo zároveň sedět i co se logiky a posloupnosti děje týče.___ Tak, jdu tenhle comnet připojit k dalším dvěma tisícům filmů z téhle databáze. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ideální na Valentýna, pro ty blázny, co věří na tu mystifikaci co se zove lááááska, haha. Je žůžo, že jsou horory, které si můžete tématicky pustiti na ten který svátek. Včetně vánoc.:) Ano správně. Tento komentář je samoz. k ničemu, páč není negativistický. Pochopitelně. Jaká je asi předloha? ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Měla jsem pocit, že sleduju něco, co už jsem stokrát viděla jinde, třeba ve Vřískotu nebo i v Tajemství loňského léta. Mám na mysli lekačky, které mě už zřejmě asi nijak nepřekvapí. Možná, že právě tohle je pravým kamenem úrazu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Valentine“ si vás získá snad jedině v případě, kdy jste žádný jiný slasher neviděli. Je to produkt své doby, kdy slashery letěli a tvůrci chtěli napodobit úspěch „Vřískotu“. V tomhle případě se to nepovedlo ani omylem. Jediným pozitivem, je snaha nechat postavy umírat celkem zajímavě, i když to nemění na tom, že to je tak trochu divné. Scéna s vrtačkou moc nedává smysl. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tupá a sebestředná snad parodie na Halloween, kdy se labilní, ale všemocné ubožátko snaží vyvraždit všechny nafrněné slečinky, které nemá rádo. S takovými běsy běžte k čertu. 30% ()

Reklama

Reklama