Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Zajímavosti (16)

  • Druhá řada seriálu se mimo jiné natáčela v rodinném penzionu Sázavka ve Zlenicích. (kaulinecka2)
  • Příběh povídky "Škoda lásky" o šílené fanynce Karla Gotta je inspirovaný skutečnými událostmi. Zpěvák má hned několik věrných fanynek, které ho pronásledují, tou nejznámější je Němka Hannelore Uhl. Ta je rovněž k vidění ve filmu. Záběry, kde paní Doušová podává Karlu Gottovi růži na jeho koncertě, se točily při jeho skutečném vystoupení. Za paní Doušovou je v pozadí vidět dáma v červeném, což je právě Hannelore Uhl. (greetchen)
  • Povídka "Družička" byla zfilmována v prvorepublikové vile Pelle nebo též v Klecandově vile v Krajníkově ulici ve vilové čtvrti Brunšov v Dobřichovicích v č.p. 105. Budova byla postavena v roce 1885 továrníkem Klecandou, dnes je kulturní památkou. Brunšov je ojedinělou vilovou čtvrtí, kde si koncem 19. st. začala budovat svá letní sídla pražská smetánka. Většina vil má za sebou složitou historii, po roce 1989 a navrácení do rukou původních majitelů byly naštěstí povětšinou citlivě zrekonstruovány a celá čtvrť stojí za procházku. (greetchen)
  • Povídka "Pravda" byla nafilmována v Sobotce a Praze. V jednom ze záběrů je pak vidět Divadlo Járy Cimrmana. Dále se filmovalo v Černošicích, Suchdole, Střížkově, u viaduktu v obci Novina a v Jizerských horách v Bedřichově na Presidentské chatě poblíž rozhledny Královka. (M.B)

Škoda lásky - Škoda lásky (2013) (epizoda) (S01E01)

  • Karel Gott v tomto autobiografickém příběhu hraje sám sebe, proto by se mohlo zdát, že scény točené ve filmové vile, ve které bydlí, je opravdu jeho domovem, ale není tomu tak. Vila stojí v Černošicích v ulici Zdeňka Lhoty 439. (sator)

Škoda lásky - Diamantová svatba (2013) (epizoda) (S01E08)

  • V čase 49:38 je možné v televizi vidět vysílání pořadu Události v regionech (od r. 2007). O reálné vysílání se ale nejedná, a to z několika důvodů: na obrazovce chybí logo stanice, v grafice ČT24 byl spodní text psán verzálkami (a ne malými písmeny) a pořad Události v regionech nikdy nebyl vysílán v odpoledním čase, ale pouze v podvečer. Ve spodním textu se také nachází drobné překlepy a vysílání obsahuje podivné střihy. (David7)

Škoda lásky - Pravda (2013) (epizoda) (S01E11)

  • Exteriéry byly natáčeny ve městě Sobotka, vidět lze náměstí a zámek Humprecht. (rakovnik)

Škoda lásky - Škoda lásky (2013) (epizoda) (S01E01)

  • Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami. V skutočnosti ale bola fanatická fanúšička Karla Gotta nemka Hannelore Uhl, ktorá na maestra striehla ozaj všade. Vidieť ju môžete aj vo filme, hoci sa tam objaví len na pár sekúnd. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama