Reklama

Reklama

86. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 86th Annual Academy Awards (více)
Rozhovor 2
Publicistický
USA, 2014, 175 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Ellen DeGeneres (moderátor), Anne Hathaway, Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto, Jim Carrey, Kerry Washington (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po šestaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2013. Tím okamžikem bude pondělí 3. března v jednu hodinu ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21:00 možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Rozhovor 2

Recenze (101)

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. Hodnotím především jako večer po estetické stránce, který byl zábavný, svižný a plný špičkových tvůrců, herců a filmů. Ellen DeGeneres si napodruhé poradila opravdu parádně, nepamatuji, kdy jsem se u Oscarů nahlas smál a to hned několikrát. V hodnocení neberu v úvahu obsahovou stránku samotných výsledků, zde už je to totiž o malinko horší. Oscary se už tradičně brání jakékoliv změně a až křesťansky se drží konvencí, takže jsou neuvěřitelně předvídatelné a to je velká škoda především pro nás diváky, protože se z oscarových klání úplně vytrácí jakýkoliv moment překvapení. Navíc Akademici stojí silně za snímky laděnými do obecných sociálních problémů a jen málokdy se odváží sáhnout po něčem jiném, odlišném, a řemeslně možná i o dost lepším (výjimkou snad budiž Gravitace, ale zde i Akademie musela vědět, že technické kategorie pro ni jsou předem nevyhnutelné). Oscary už skoro nejsou o filmech, jsou spíš o tématech. Ale stále mě ty večery baví, ač po stránce vyhlašování mi připadá, jako bych měl každý rok dejavu, protože vlastně vždycky znám "rozuzlení" dopředu. Jako kdybych koukal rok co rok na remake pořadu s jinými herci, jinými tvůrci, ale vývoj už znal předem, protože je pevně a ortodoxně nastavený. Více ode mě zde. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jediné (příjemné) překvapení večera byla Ellen. Za těch pět let, co na oscary chodím, byla ze všech moderátorů asi nejlepší a nejoriginálnější. Zbytek večera byla nuda. Nápad žádný a ceny rozdané neuvěřitelně předvídatelně. Přidělení ceny za nejlepší film 12 Years a Slave ukazuje naprosto jasně jaký jsou akademici pokrytecký srabi - Gravitace dostala nejlepší režii, nejlepší kameru a OST + další 4 kategorie a nejlepší film pak dostane sníkem o otroctví? Jenom proto, že je o otroctví? Asi nechtěli vypadat jako rasisti, jinak si to nedovedu vysvětlit.. Holt se potvrdilo, že místo revolučních filmů dostávají Oscara nudné sázky na jistotu.. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

od svěžího úvodu se zpočátku zábavnou DeGeneres, hromadným focením, tweetováním a objednávkou pizzy k uspávajícím songům, nudným kecům předávajících a až na pár výjimek (např. McConaughey) stejně tak nudným děkovačkám.. takže nakonec pád do vod průměru.. P.S.: k Matthewovi mi jen moc nesedělo těch pár slov o bohu, mj. i vzhledem k jeho postavě realisty-pesimisty z True Detective.. ale budiž :) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Filmově jeden z lepších ročníků, oscarová noc bohužel jedna z nejslabších. Šetříš, šetřím, šetříme a tak to jen okecáme, lidem to stačí. Ellen DeGeneres se snaží držet to nad vodou a její humor sedí. Ovšem i jí ke konci dochází dech a člověk má pocit, že trocha humoru ve stylu její show není úplně to pravé ořechové pro předávání cen akademie. Předávající a prezentující ve velké většině tragédie. Ale co mě hlavně mrzelo - žádná přidaná hodnota. Zajímavé vystoupení, taneční či muzikálové, nic. Jen pár sestřihů, které byly - a) špatné, b) k ničemu. Jared Leto a Matthew McConaughey - palec nahoru. Pizza a tip 20k dolarů - zajímavé. Úvodní řeč Ellen - super. Zbytek ztráta času. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

V poradku. Predavaci porady sly tento rok nejak do sebe, nejprve nejlepsi Grammy za posledni roky a ted neskutecne prijemni a bezproblemovi Oscari. Zabavna hostitelka (pizza vyborna) a hlavne na Oscary nezvykle kvalitni selekce vystoupeni nominovanych songu, ktere to cele povznesly na vyssi umelectejsi uroven, akusticti U2, Karen O, Pink, Pharell Williams, to jsou hodne silna esa, takze jen tak dal akademici pri vyberu kvalitnich pisnicek. 7/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Meryl Streep překonala svůj vlastní rekord v počtu nominací za nejlepší herečku. Na své konto si jich v roce 2014 připsala již 18. (Nathanielmon)
  • Legendární filmový skladatel John Williams byl v tomto ročníku nominovaný na oscara již po dvaačtyřicáté. Celkem za hudbu získal již 5 Oscarů. (Spiker01)
  • Leonardo DICaprio ani napočtvrté svou nominaci na Oscara neproměnil. (Spiker01)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama