Reklama

Reklama

Příběh služebnice

(seriál)
  • USA The Handmaid's Tale (více)
Trailer 1
USA, (2017–2025), 57 h 27 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Amanda Brugel, Ever Carradine, Madeline Brewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Sayko k tomuto seriálu (14)

Offred (2017) (S01E01) 

I přes spletitost příběhu mě něco táhne podívat se na další díl. Bude to nejspíš velmi zajímavě vybraná a hodící se barvitost obrazu, hezké dívčiny, výborný soundtrack a milion otázek ohledně milionu věcí. Tak snad se nám v dalších dílech něco objasní. ()

Nedovol těm parchantům, aby tě zničili (2017) (S01E04) 

Zatím jedna z nejlepších epizod so far. Pořád se nemůžu nabažit toho skvělého vizuálu, hraní si s barvitostí záběrů a sestavení záběrů samotných. Co mě ale překvapilo tentokrát navíc, a za to dávám pátou hvězdu, je akčnost a směr, kterým se začíná seriál vydávat. Snad ani minutu jsem se nenudil a pořád se něco dělo, vysvětlovalo, utíkalo nebo mlátilo.. ()

Věrní (2017) (S01E05) 

Jedna ze slabších epizod. Chápu, že každý díl nemůže být plný akce a epického luštění záhad, ale téměř hodinu trvající flirtování mě opravdu nebaví. ()

Místo pro ženu (2017) (S01E06) 

Nebýt poslední scény, asi bych umřel nudou. Celých padesát minut naříkání, romantické scény dělající z Příběhu Služebnice art, na kterej fakt zrovna nemám náladu, prostě se musí začít něco dít, jinak už mě ty románky vážně unudí a přestanu koukat. ()

Na druhé straně (2017) (S01E07) 

Konečně pořádný díl, přesně takový, na který jsem čekal. Tentokrát ustupujeme od hlavního příběhu Offred v současnosti a vrháme se do celodílového objasňování, co se vlastně stalo s Lukem, jejím manželem. Od začátku až do konce je zde spousta akce, spousta napínavých situací a ke konci také úsvit Slunce v lepší zítřky. Tak snad to tvůrci hned nezvrtají tu pomalou sexuální estrádu, která se táhne už několik dílů. ()

Jezábel (2017) (S01E08) 

Tak a napětí je zpátky ve hře. Po dlouhé rozehře tu máme sice pořád dlouhé erotické scény, ale tentokrát jsou protkané i napětím a odvážností, které Offred konečně přestává chybět. Spolu s velmi dobře vybranou hudbou a chytrými dialogy, které mě nutí polemizovat o bytí a žití, pomalu proplouvám k dalšímu, snad stejně dobrému dílu. ()

Most (2017) (S01E09) 

Konečně dostala Služebnice ten pravý náboj. Tuhle epizodu jsem si užil od samého začátku až po nečekaný konec. Drama, drama, drama a kurevsky dobře vybraná hudba. ()

Noc (2017) (S01E10) 

Poslední díl první série byl jako požehnání z nebe. Od samého začátku pořádná jízda, která nepolevila a udržovala mou nadšenost až do konce. Objasňování záhad a objevování nových bylo samozřejmě na denním pořádku, charaktery postav se nám zase trochu posunuly k jedné ze stran (špatní a dobří) no a zakončení perfektní scénou nalákávající na další sérii s podkresem skladby "American Girl" od Toma Pettyho, co víc si může divák přát. ()

June (2018) (S02E01) 

Rozjezd druhé série ve velkém akčním stylu. Každičkou minutu se něco děje, pořád je na co koukat a konečně se někam posouváme (June začíná být dost badass). ()

Neženy (2018) (S02E02) 

Druhý díl a s ním stále notná dávka akčních scén. Tentokrát převážně throwback do minulosti a objasňování pojmu "kolonie". ()

Chytrá síla (2018) (S02E09) 

Povedený díl! Napětí, strach, naděje a na konec fight back! ()

Po porodu (2018) (S02E12) 

Po tomhle díle si mě Příběh služebnice začíná získávat i po té emoční stránce. Tentokrát bez žádných zběsile akčních scén, avšak s notnou dávkou emocí v každé scéně. Tiché nářky, smutné obličeje a láska bezmezná. Díl se snažil vytvořit atmosféru jen a pouze tímto a náramně se to povedlo, byl jsem dojat. ()

Noc (2019) (S03E01) 

Příběh služebnice má jednu neduhu, a to, že jsou 2/3 dílu vždycky nudný. Poslední díl druhé série sice překlopil rovnováhu na 2/3, ale pořád to nebylo ono - ten konec mě prostě neskutečně nasral, že jsem ani neměl chuť koukat na třetí sérii. Ale zvědavost převládla a já se musel kouknout, co ta June zase provedla. Musím uznat, že vskutku nelituju. Takhle nabitej díl jsem snad za celou historii Služebnice neviděl. To je 3/3 epizody akce, trhání mých nervů, vyvrcholení a neustálého doplňování dopaminu do mých žil. Takže bych měl také připodobnit hodnocení, co třeba 5/5. Nestěžuji si, takové epizody bych rád častěji. ()

Lháři (2019) (S03E11) 

Seriál si před sebe chytře buduje pěšinku tak, aby mohl v pravou chvíli vypustit skvělý díl, jako byl například tento. Uznávám, čekání na tyhle skvělé díly plné akce a fungujících promyšlených plánu je někdy až moc dlouhé a otravné (hlavně záběry na Junin xicht, ty už mě občas vážně vytáčejí), ale čas přináší jablka či jak je to přísloví, no a dočkali jsme se přesně toho perfektního dílu. Postavy chytají koule, kameramani místo natáčení xichtů ty koule natáčejí, hudba graduje a já se nestačím divit, co všechno se v tomhle díle ještě může stát! ()

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama