Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Určitě o něco málo horší než jednička. Ale zase má dvojka mnohem lepší akci a především ze začátku super tempo. Ta akce s bombou na vrcholu Eiffelovy věže a poté zničení té bomby němelo chybu. Akce se stále drží ale i potom. Ovšem když Superman ztratil své schopnosti, tak to bylo docela nudné a tempo se začalo vytrácet. A chytlo se až ke konci, kde je na svou dobu párádní akce. Stále nemůžu uvěřit, jak je to staré! Dobré bylo, že Superman měl více nepřátel. Christopher Reeve se do své role Supermana vžil a předvádí mnohem lepší výkon, než v díle předchozím a to díky tomu, že ukazuje více emocí. Margot Kidder nějak zheskla a ani mi až tak nevadila. Opět mně potěšil Gene Hackman, jehož role je prostě super a má dobré hlášky. Jediné, co mi lezlo na nervy, tak byli ti tři blbečci ( Supermanovy nepřátelé ) v černých hadrech. Vypadali velmi směšně a hlavně jejich představitelé předvedli úplně nulový výkon. Nebýt jich, tak bych přemýšlel i o 5*, takto musím dát 4*! ()

sud 

všechny recenze uživatele

První díl je spíše Supermanovým životopisem a skutečná akce se objevuje až v posledních čtyřiceti minutách. Dvojka je už ryze akční záležitost, kde proti našemu hrdinovi (Christopher Reeve) stojí tři zločinci z kosmu, generál Zod (Terence Stamp), Ursa (Sarah Douglas) a Non (Jack O´Halloran) . A to zločinci pořádní a zcela důstojní protihráči. Záporák číslo jedna z prvního dílu Lex Luthor (Gene Hackman) je zde spíše vlezdoprdelka a podrazák než maxizločinec. Kéž by každý originál měl takovéto pokračování na kterém není ani znát výměna režiséra. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ok, tak tady mi moje dětské vzpomínky a nostalgie daly pěkně do čumáku. Druhý Superman v souboji s generálem Zodem byl jedním z mých nejoblíbenějších dětských filmů, ale zub času je neúprosný. Ke cti profesionála Richarda Lestera, ta polízanice ke které se nešťastnou náhodou nachomýtl byla až moc vylízaná. Triky jsou vlastně směšné (pro filmy se slabými triky, jež vznikly po roce 1977 nemám pochopení), Gene Hackman nevyužitý a generál Zod s pohůnky byli ušetřeni ostudy v původním českém dabingu jež jsem doteď výhradně znal. Pochvalu si zaslouží jednoznačně Reeve, hulící Lois a atraktivní "set pieces", protože Eiffelovka či Měsíc se v akci nevidí každý den. 30 % ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Od jedničky nám tu přibylo záporáků, lásky i akce. Ubylo humoru, který zachraňuje akorát Lex Luthor jako takový sidekick hlavních záporáků ("Vždyť to říkám, jsou to burani"). Čeho ubylo hodně, je chytrost a kvalita scénáře. Zajímalo by mě od kdy se prezident Spojených států bere jako vůdce celého světa, a ten konec s US vlajkou radši ani nebudu komentovat. Nicméně když přehlédnete tyto a mnohé jiné naivity v ději, můžete se i dobře bavit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na počátku opět navštívíme Krypton a trochu si zopakujeme tamní události. CITÁT - Ještě přede mnou budeš klečet!!!....... Následuje sestřih událostí prvního příběhu, který můžeme sledovat v úvodních titulcích. DIALOG: WHITE - Hrozí, že pokud nebudou splněny jejich požadavky, srovnají Paříž se zemí. KENT - To snad nejsou ani lidi. WHITE - Proto se jim říká teroristé, Kente!!....... Tři supergauneři a Luthor. Super-el bude mít trochu hoňku. V 55 minutě letí Clark a Lois městem a v tu dobu začne hrát hudební doprovod. Pikosekundu (že pane Kulhánek) jsem si myslel, že je to píseň "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš" a čekal jsem, že uslyším Karla Gotta. Naštěstí to byl jen dojem:-) CITÁT - Tak tohle je tedy planeta Huston?!?!....... Hudba střední, vtipné hlášky, super akce a triky jako v prvním příběhu, ale proto, že je tu více padouchů je to výbušnější. CITÁT - A tohodle už zabte, nepotřebujeme ho...... Superman tu trochi zblbne z lásky, ale snad ho to přejde. Teda možná. CITÁT - Asi by vás měl někdo naučit slušného chování, pane........ No a jak to dopadlo? Bylo nebylo a bude trojka. Jo a Lex Luthor opět nezklamal. CITÁT - Ahoj zítra.............. Zjistil jsem, že existuje jiná a delší verze tohoto příběhu jmenuje se Superman II: Verze Richarda Donnera, ale zatím se mi nepodařilo ji sehnat. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)
  • Natáčelo se od srpna 1979 do března 1980 v Anglii, Francii, Norsku, Kanadě a na Svaté Lucii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama