Reklama

Reklama

The Persuaders!

(seriál)
Velká Británie, (1971–1972), 20 h (Minutáž: 50 min)

Tvůrci:

Robert S. Baker

Kamera:

Tony Spratling

Hudba:

Ken Thorne

Hrají:

Tony Curtis, Roger Moore, Laurence Naismith, Carol Cleveland, Madeline Smith, Jean Marsh, Olga Lowe, June Ritchie, Suzy Kendall, Margaret Nolan, Valerie Leon (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Britský gentleman a americký samorost proti své vůli spojují síly, aby hájili spravedlnost tam, kde je policie bezzubá. Lord Brett Sinclair (velmi brzký James Bond Roger Moore) ani Danny Wilde (Tony Curtis) nemají zájem vzdát se svého světa krásných žen, přiměřeného hazardu a bezuzdného utrácení peněz. Penzionovaný soudce Fulton (Laurence Naismith) se zase nemíní vzdát jejich „zbytečně nevyužitého potenciálu“ a pomocí malé lsti oba zdánlivě nesourodé charaktery svede dohromady v boji proti zločinu. (dopitak)

(více)

Recenze (14)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Seriál má pouze jednu jedinou sezónu, celkem 24 dílů, která se poprvé vysílala v letech 1971 až 1972. V Americe, pro kterou byl především tvořen, se "The Persuaders!" nedočkali příliš nadšeného přijetí, o to nadšenější byli diváci v Evropě. Není se čemu divit, seriál byl prověřen časem, už má za sebou více jak 40 let, Tony Curtis (zemřel v roce 2010) a ani představitel soudce Fultona (zemřel 1992) nejsou mezi námi, Roger Moore letos oslaví 86. narozeniny, ale "The Persuaders!" jsou stále zábavným seriálem, který mě mnohokrát dohnal k tomu, abych se smál skutečně nahlas. Jejich hlášky jsou suché a zábavné, jejich akce, i když je někdy přece jen trochu kostrbatá, má pořád dobrý drive. Stejně ty rvačky vypadají lépe než některé novější snímky. Smysl pro nadsázku v pravou chvíli je seriálu vlastní, což je hlavně pro diváky, kteří mají rádi krimi, které se neberou tak strašně vážně. Herectví Rogera Moora - i postava sama - je zde celkem podobná té, kterou ztvárnil hned v roce 1973 a ještě šestkrát si ji zopakoval (naposledy mimochodem v roce 1985, kdy už mu bylo téměř 60 let!). Brett Sinclair je tak trochu 007, ale díky Tonymu Curtisovi je zde prvek, který dělá ze seriálu jeden z nejlepších buddy sérií, které se kdy vysílaly. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře stylizovaný seriál, dobovka pro milovníky britské detektivky. Ano, podobnost s Randall a Hopkirk více než náhodná. Škoda, že tehdejší socialistická dramaturgie dokázala vybrat jen dva díly, které se dobře hodily pro ilustraci "zkaženého západního světa". Zatím jsem v češtině viděl jen jeden díl, dá se na to ale dobře koukat anglicky. EDIT: Viděno komplet v angličtině ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I na dnešní dobu stále dobrý seriál s jemným a suchým anglickým humorem, kde nonkonformní novinář a uhlazený lord řeší různé zapeklité případy. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: epizóda LONDÝNSKÉ SPIKNUTÍ - ČST 2 = 12.7.1986 + epizóda ČERNÁ MAGIE - ČST 2 = 21.9.1986, réžia českého znenia = ZDENĚK HRUŠKA st.+ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: AXN Crime = 6.11.2012, v pôvodnom znení bez titulkov --- Sudca na dôchodku pozve pod zámienkou akejsi recepcie do MONTE CARLA dvoch mužov. Jedným je anglický lord (ROGER MOORE), druhým americký finančný mág a playboy (TONY CURTIS). Obaja muži sa zapletú do bitky v bare a dostanú na výber buď väzenie alebo šancu pracovať pre sudcu a riešiť pre neho najrôznejšie kauzy. Chlapíci do väzenia samozrejme nechcú a prípady začnú riešiť so šarmom a nadhľadom. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Niekoľko epizód z tejto série bežalo kedysi v polovici 80-tych rokov aj v sobotňajšom primetime na ČST 2. Údajne pod názvom CTITELÉ MOCI, ale nepodarilo sa mi to faktograficky doložiť. Jedna z mála šancí, ako sme mohli za oponou vidieť "bonda" ROGERa MOOREa. Odporúčam najmä milovníkom RANDALLa & HOPKIRKa. A opäť si dovoľujem zodpovedným pracovníkom z ČT navrhnúť reprízu. Ale iba s pôvodným dabingom. (9.8.2007) Tak som skoro spadol z nôh keď som po rokoch počul pôvodný český dabing k tomuto skvostu (jeho vlastníkovi týmto z celého srdca ĎAKUJEM). A tá podobnosť s R&H, ktorá vo mne bola zakorenená mala svoje opodstatnenie: Tony Curtis - VÁCLAV POSTRÁNECKÝ, Roger Moore - FRANTIŠEK NĚMEC. Preklínam bezodný archív ČT ... (4.1.2010) ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Další seriál z mého dětství. Tady jsem poznal Moore a taky Curtis,, Super vtipný film. Od té doby vždycky rád se podívám na další ,,vtip,,-na ten jejich styl. Třeba Moore v Bondovkách. A furt se divím když někdo se diví že je to i vtipný (Bond). A ten soundtrack nikdy z mé hlavy nevymažou, pro mě znamená víc než Morriconeho tvorby. 5/5 ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší seriál zo 70's a zároveň aj Rogera Moora (u mňa ešte lepšie jeho "The Saint"). Jeden z mojich naj seriálov. Ide o skvelú jednosériovú britskú krimi s veľkou dávkou humoru, neskutčným štýlom a fantasticky hrajúcimi hercami v hlavných úlohách. Tá chémia dvojice Curtis + Moore fungovala famózne. Bolo známe, že Tony Curtis svoj text až tak nevedel a zakladal si na improvizácii a svojich vtipoch, ale rovnako dobre mu sekundoval nemenej hláškujúci Moore, ktorý si dokonca svoje oblečenie pre seriál sám navrhoval (určite aj tie vysoko vytiahnuté nohavice nad pásom). Seriál bohužiaľ skončil pri prvej sérii aj napriek presviedčaniu Moora o zotrvaní, ale ten mal záujem zobrať rolu Jamesa Bonda, preto aj napriek tomu, že by rád ostal, pokračovanie odmietol. Seriál sa tešil celosvetovému úspechu azda okrem Ameriky, kde seriálu tak verili, že ho dokonca zaradili vo vysielaní do súbojov proti vtedy, už zabehnutým, úspešným seriálom. To bol dôvod toho, že sa seriál v Amerike až tak neujal. Treba dodať, že fantastickú dejovú líniu seriálu doplňovala rovnako fantastická hudba Johna Barryho ktorí opäť odviedol znamenitú prácu a podieľal sa tým pádom na úspechu tohto seriálu. Intro seriálu k videniu tu: http://www.youtube.com/watch?v=t99QQIXez4M ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Zápletky pár epizod, které se snaží od akčnější pojetí, jsou na dnešní dobu asi už poněkud vyčichlé, ale zbytek, který čerpá z odkazu britských vražd se záhadou, Ealing comedy (A Death in the Family je jasnou poctou legendě Kind Hearts and Coronets) a spol., je bez problému dívatelný i dnes. Což je z velké míry zásluha týmu stojícího na druhé straně kamery - Brian Clemens, dlouholetý scánárista Avengers (Johna Steeda a spol., ne Marvel), stvořitel Profesionálů; Terry Nation, dlouholetý scénárista Doctora Who, stvořitel Daleků a Blake's 7; Robert S. Barker, dloholetý producent The Saint. Buddy chemie ústřední dvojice Jozefína-James-- teda Curtis-Moore -- stříká na všechny strany. Každý je jiný - Curtis americký self-made man, Moore anglický šlechtický playboy narozený se zlatou lžičkou v puse. A jejich vzájemné slovní přestřelky a špičkování jsou tím hlavním drahokamem kvůli kterému stojí za to se na tento kousek podívat i po 50 letech, nezestárly dodnes, i protože jsou z podstatné části improvizované. ()

DANAT 

všechny recenze uživatele

Neviem, pod akym nazvom to slo u nas, ale na nemeckych a rakuskych staniciach to bolo vysielane pod nazvom "Die Zwei" - 24 dielov. Klasicke detektivky 60-70r. Doporucujem ako oddychovky. ()

Piedone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Československá televízia v 80. rokoch odvysielala 16. epizódu z tohoto seriálu pod názvom "Čierna mágia" (orig. názov "A Home of One's Own"). Danny Wilde (Tony Curtis) si kúpi starý polorozpadnutý dom na vidieku netušiac, že sa pod ním nachádza dielňa falšovateľov peňazí. ()

Bluerider 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dobrodružný seriál s výrazným komediálním potenciálem, založeným na srovnání britské rezervovanosti , úcty k tradicím a společenským pravidlům s americkým plebejstvím, temperamentem a nadšením pro vše nové a zajímavé. Tyto dva charakterové a národní typy představují Tony Curtis jako americký selfmademanský milionář a Roger Moore, jako urozený anglický lord, kteří se (zpočátku na žádost soudce Fultona, později už tak nějak sami od sebe) potýkají se zločinci, podvodníky, špiony a paranormálními jevy, to vše většinou v kulisách mondénních evropských letovisek. Vedle akce, hezkých žen a automobilů (Američan Wylde má "vulgární" červené Ferrari, zatímco lord Sinclair jezdí ve zlatém Aston Martinu) seriál nabízí rovněž pořádný příděl (sebe)ironického humoru, který byl podle pamětníků často výsledkem improvizace obou hlavních protagonistů. Svěží a uvolněná podívaná. ()

rationibus 

všechny recenze uživatele

Obľúbený seriál môjho detstva. Dve zaujímavé postavy obsadené sympatickými hercami, dobré zápletky a hlavne humor. Možno by ma teraz už tak nenadchol, keby som ho videla, ale z nostalgie dávam plný počet. ()

ferika 

všechny recenze uživatele

"Minden leben ket kanal" t.j. madarsky "V kazdej omacke dve lyzice", ci kratko a vystizne po nemecky "Die Zwei", teda "Dvaja". Vdaka susednym televiziam z Budapesti a Viedne, ktore sme za socializmu uspesne prijimali v celej Bratislave a okoli, bol toto jeden z top serialov mojich skolskych liet. Zial, CS televizia sa neunuvala zakupit serial do vysielania, ale vdaka rodicom, ktori ma uz na zakladnej skole naucilli plynne nemecky a madarsky, mozem dnes spominat na velmi podareny klenot v anglo-americkom obsadeni. ()

Reklama

Reklama