Reklama

Reklama

Doteky osudu

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2012–2013), 19 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Kiefer Sutherland, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Titus Welliver, David Mazouz, Elijah Nelson, Mark Ivanir, Amy Sloan, Jude Ciccolella, Dahlia Salem (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál sleduje příběh otce, který při 11. září ztratí ženu a musí se sám starat o svého autistického syna, který nejen že za celý svůj život nepromluvil, ale také nesnese od nikoho jakýkoliv dotek. Jednoho dne jeho otec zjistí, že čísla, která syn neustále píše, v sobě mají skrytý význam a dokonce mohou předpovědět budoucnost. (Pongin)

(více)

Recenze uživatele GeusX k tomuto seriálu (1)

Doteky osudu (2012) 

Už výborný úvod každého dílu pojatý vnitřním monologem chlapce podbarveným dramatickou hudbou slibuje zajímavou podívanou. Filmů o vzájemném propletení osudů lidí po celé planetě již byla celá řada. V seriálu TOUCH je využíváno čísel jako spouštěcího mechanismu k ovlivnění osudů mnoha lidí. Stačí zavolat na neznámé číslo (občas mi seriál připadá jako product placement na chytré mobilní telefony :-) , zaklepat na dveře s předpovězeným číslem či stihnout správné číslo autobusu a spustí to lavinu, která změní život několika lidem na planetě, bez ohledu na to, zda jsou v New Yorkou, Tokiu či Bagdádu. Seriál, jenž spojuje hlavní dějová linie boje otce o opatrovnictví syna, jenž v životě nepromluvil a komunikuje pouze pomocí čísel, je bravurně natočeným a poutavým dramatem s dojímajícím zakončením (prvních pět dílu jsem "byl nucen" shlédnout na jeden zátah přes noc) o rozličných osudech, v každém díle většinou úplně jiných lidí. ### Výborně! 90% ### PS: Také si nemyslím, že čísla ovlivňují život, ale kdo chce věřit najde si za každou událostí to "svoje" číslo. Tohle je film, takže trocha tajemna je zde na místě. ### Shlédnuto všech 12 dílů první série. (pův.znění s cz titulky) Sice je to stále více-méně o tomtéž, poslední díly jsou i jednodušší-mnohem menší propletence osudů (že by docházely nápady?), ale pořád příjemně dramatické. Ponechávám hodnocení 5 hvězd, ale je to už jen o vlásek... ()

Související novinky

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama