Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

nippa 

všechny recenze uživatele

Po pozretí prvej série som dlho rozmýšľal či sa vôbec púšťať do druhej. Zrušenie seriálu zavážilo, bol som zvedavý ako sa to vyvinie. Prvá séria bola po slušnom štarte naozaj zlá. Veľmi rýchlo skĺzla k totálnej no-brain adventúre bez akéhokoľvek zmyslu a logicky postáv - 40%. Druhá séria mi však prišla oveľa lepšia. Množstvo vaty ubudlo, no stále sa často úplne vytrácala logika konania postáv a v niekoľkých epizódach bol dej stále rovnaký... niekoho zajali, poďme ho oslobodiť... a dokola. Každopádne dej sa pohol a dobrým smerom - 70%. Celkovo mi príde tohto seriálu veľká škoda. Ani nie preto, že ho zrušili. Skôr pre jeho nevyužitý potenciál, ktorý bol na začiatku obrovský a nedostal som z neho takmer nič. Apokalypsa, meče, žiadna elektrina, banditi, roztrieštená krajina a výborné kľúčové postavy - Neville, Miles, Monroe, Truman. Prial by som si, aby sa tento námet dostal do rúk niekomu, kto by sa na ňom poriadne vyšantil. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Ukázky seriálu mne nadchly a tak jsem každý týden usedal k TV a čekal co to bude. Od tohoto seriálu bych nečekal, že dokáže udržet 20 dílů v napětí (to třeba nezvládna "Terra Nova" kterou jsem začal sledovat se stejným pocitem očekávání), zvratech a očekávání co bude příště a on to udržel až s nečekanou lehkostí. Sem tam člověk našel hlušší místo, nelogičnost či postavu, která nebyla ideální, ALE celé to působilo věrohodně a kompaktně. Hodně mi pomohly ty "flashbacky" do minulosti, kdy se člověk dozvěděl důležité informace co se v dané době dělo a dokonce i kdy přesně to bylo. Závěr 1.série navíc nastolil tolik otázek a načal tolik dějových linek, že se již těším na 2.sérii. Hodně lidí tu kritizuje herecké výkony, ale k nim se nepřidám. Charlie tu bere každý jako tu s hezkým ksichtíkem, ale ona má nejen hezký ksichtík, ale postupně se v seriálu vypracovává a ukazuje, že hrát umí. Aaron a Danny byli toporní a předvídatelní to je fakt, ale své si odvedli. Hvězdy byli určitě Miles, Monroe a Tom (to byla jízda ty dějové zvraty kolem jeho postavy). No každopádně příjemné překvapení a mohu jen doporučit. 4z5 P.S.: Jak někdo může vůbec hodnotit seriál, když viděl jen 1.díl či dokonce ani ten nedokoukal? Pak tu z toho dělat telenovelu, Rodinná pouta a kdo ví co ještě a od boku tomu dát jen 2* ? Pochopím pokud uvidíte 5-6 dílů a budete se nudit tak prosím hodnoťte, ale za sotva 1 díl? To je výsměch. ()

Reklama

aslavey

všechny recenze uživatele

Pilot: Tempo je zatím vcelku dobře rozjetý, pěkný prostředí a o nějaký překvapení ochuzení nebudem. Ale vadí mi ty nesympatický lidi. Kromě hlavní kočky a černýho šerifa je to banda prapodivných amatérů, kterým věřím akorát jejich překvapený ksichty, protože opravdu asi neví, co mají dělat. Ale zkusím to. Třeba mě překvapí. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Svět bez elektřiny, samozřejmě ve finále není tak úplně bez elektřiny. Otázkou je kdo jí má a kdo jí bude kontrolovat. Moc zajímavý nápad, s příjemnou vizuální stránkou, který však zůstane nevyužit. Problém tkví v tom, že se z toho vyklubalo další rodinné drama jako Terra Nova a Falling Skies. Rodina je opět na prvním místě, což už se mi prostě zajídá. A to postava Milese ze začátku vypadala tak nadějně nekompromisně, stejně jako kapitán Tom Neville. Ostatně právě tyhle dva patří k tomu nejlepšímu co obsazení nabízí. Největší problém mám s rádoby hlavní hrdinkou Charlie, která je prostě divná. Navíc mi přišlo hlavně v druhé polovině řádně přetwistovano, nestíhal jsem ani kdo se koho zrovna snaží zabít. Ty záměry se měnily tak rychle. Sice se na to díky podařenému vizuálu dobře kouká, ale očekávání byla jiná a zůstanu tedy zklamaný z nevyužitého potenciálu. *** Ve druhé sérii jsme přešli od elektřiny k nanotechnologii a také plynule od nenávidění Charlie k nenávidění Rachel. Nepamatuji si, že by mě nějaká postava iritovala tolik jako ona. O první sérii jsem neměl valné mínění, ale o té druhé je to snad ještě horší. Po prvních dvou dílech jsem vážně uvažoval o tom, že to nedokoukám. Nakonec jsem to však přeci jen dokázal, i když jediné pozitivum je právě to, že už další díly nebudou. Škoda, že to nebylo alespoň lépe zakončené. Revolution si rozhodně neposadím vysoko mezi oblíbené seriály. Bude patřit mezi ty zhlédnuté, ke kterým vlastně nevím co říct, protože nechci být jen negativní. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Slibný námět, prostor post-apokalyptického světa a tajemno kolem ztracené energie a jméno J.J. Abrams. Jenže opět se tradičně jde někam, protože tam někdo či něco je. Otázek vypluje více a více a ty flashbacky jsou nezajímavé. Hlavně, když člověka, který o tom vše ví ihned zabijou. Klidně to odhalím, protože to odstřelí většinu kouzla seriálu. Abrams už začíná tvrdě narážet. ALCATRAZ šel ke dnu, protože nedokázal předvést nic, akorát průměrnou kriminálku bez odpovědí. To se děje i zde. Po několika dílech se pořád někam jde, řeší se vztahy a rodina (ach jo!), občas se vytáhne nůž nebo meč a je z toho post-apo ZORRO. Místo podkládání světa po výpadku, místo předvedení více "proč a kdo" se více dostává rodinná taškařice na téma "jsem náctiletá rebelka ve světě dospělých". Upřímně začínám seriál odepisovat, protože se opět dostává další zklamání v podobě Terra Nova. Výborné prostředí a po celou dobu se řeší "má mě rád, nemá mě rád". Táhněte už s citama do háje! ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • Premietanie pilotnej časti v New Yorku prebiehalo tak, že 80 návštevníkov z 1000 si sadlo na stacionárne bicykle a vyrábali tak elektrický prúd potrebný na premietanie. (Greenpeacak)
  • Seriál byl kvůli nízké sledovanosti po druhé sérii zrušen. Tvůrci jej však v roce 2015 ukončili čtyřdílnou komiksovou sérií. Komiks tak nahrazuje třetí sérii seriálu. (danielsaf2)

Reklama

Reklama