Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (46)

  • Plánovaná 4. série měla obsahovat události známé z filmu Mlčení jehňátek (1991). Pro roli Clarice Starling si tvůrci vyhlédli herečku Ellen Page. Do role „Buffalo Billa“ chtěli obsadit herce Lee Pace. (fabecc1222)
  • Později, když se dostal do vězení, četl Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) mimo jiné Dumasovu kuchařku. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Málem jsme místo Madse Mikkelsena viděli roli Hannibala Davida Tennanta. I ten byl na castingu a Bryan Fuller byl jeho výkonem tak nadšený, že i když Tennant nakonec roli nedostal, chtěl mu napsat vedlejší roli, ve které by hrál vyšinutého sériového vraha. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Spisovatel Thomas Harris nikdy neprozradil, kde získal pro Hannibala (Mads Mikkelsen) inspiraci, nicméně Hannibalovy první vraždy jsou údajně založeny na skutečných případech, o kterých Harris psal, když byl na začátku 60. let kriminálním reportérem. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Výkonný producent Bryan Fuller si hodně přál, aby legendární hudebník David Bowie ztvárnil hraběte Roberta Lectera, který se vyskytuje v knižní předloze. (ČSFD)
  • Hannibal (Mads Mikkelsen) pochází z Litvy, jeho otec byl hrabě. Na levé ruce měl šest prstů, jeden si ale nechal chirurgicky odstranit. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Zajímá vás, co to Hannibal (Mads Mikkelsen) pořád kreslí? Je to Florencie, kterou si vybavuje pomocí své fotografické paměti. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Ellen Muth (Georgia) ztvárnila postavu se stejným jménem v seriálu Mrtví jako já (od r. 2003). V Hannibalovi si navíc myslí, že je mrtvá, podobně jako ve zmíněném seriálu, kde jako mrtvá pomáhala lidem na onen svět. (Maerlyn0)
  • Jako pocta filmu Osvícení (1980) se v pilotním díle Apéritif (2013) objevují stejné toalety a v epizodě Sorbet (2013) stejná koupelna. (DanteZ)
  • V epizodě Sorbet (2013) pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) při servírování večeře v podobě skopového jazyka na houbové omáčce svému okolí v reakci na poznámku jednoho ze svých hostů podivujícím se nad servírováním právě jazyka komentář: "Bylo to obzvláště upovídané jehňátko," čímž odkazuje na film Mlčení jehňátek (1991), kde se jeho postava představila filmovému divákovi. Na film je v seriálu ale odkazováno vícekrát. V epizodě Su-zakana (2014) se několikrát objeví špaček, anglicky starling, což připomíná Clarice Starlingovou (Jodie Foster), jednu z hlavních postav knižní předlohy i filmu. V jedné scéně si pak lze všimnout, jak Hannibal hladí jehně. (Moly)
  • Některé scény v seriálu jsou přesnou kopií scén popsaných v knize Thomase Harrise "Červený drak". V knize jsou jen zasazeny do jiného období. (Tony.cs)

Hannibal - Série 1 (2013) (série) (S01)

  • Natáčení série začalo 27. srpna 2012. Natáčení probíhalo v Kanadě. (Varan)

Hannibal - Série 2 (2014) (série) (S02)

  • Ve 2. řadě se divák vydává na gastronomický výlet do Japonska. V 1. epizodě Kaiseki (2014) se lze těšit na „Kaiseki", japonskou hostinu, která se pořádá ke zvláštním příležitostem a skládá se z několika chodů. Čím více chodů, tím větší slavnost. A třináct, to už je pořádná nálož i na japonské gurmety. Prvních devět chodů z třináctichodové hostiny nese následující názvy. Název 2. epizody je Sakizuke (2014), což je předkrm, podobný francouzskému amuse-bouche. Název 3. epizody je Hassun (2014), což je druhý chod, který se připravuje ze sezónních potravin. Většinou se servíruje sushi. 4. epizoda nese název Takiawase (2014), chod obsazující zeleninu s masem, rybou nebo tofu. 5. epizoda je pojmenována Mukōzuke (2014) - sezónní sashimi. 6. epizoda se jmenuje Futamono (2014) – obvykle se podává polévka. 7. epizoda Yakimono (2014) - opět ryba, tentokrát se podává pečená na ohni. Název 8. dílu je Su-zakana (2014), obvykle zelenina. Tento chod slouží k tomu, aby si naše chuťové pohárky trochu odpočinuly. 9. epizoda nese název Shiizakana (2014) - tento chod patří mezi nejsytější, podává se teplý. (Zdroj: AXN CZ/SK)

Hannibal - Apéritif (2013) (epizoda) (S01E01)

  • V první epizodě Will Graham (Hugh Dancy) řekne: "Don't psychoanalyze me, you wouldn't like me when I'm psychoanalyzed," čímž odkazuje komiksovou postavu Hulka a jeho slavný výrok: "Don't make me angry..." (Mrs.Blue)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama