Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2015) (S01) 

Tak je to za náma! Dle mého rozhodně jeden z nejpozoruhodnějších kousků našeho současného plodného kriminálního pole. Strachův styl vražedných motivů skrze náboženská přesvědčení mě zaujal již v prvních epizodách a celá první série je jedním dokonalým detektivním příběhem, který se nebál obsadit nenasytnou smrtku do hlavních rolí. Až jsem se místy divil, zda není seriál na české poměry morbidní až příliš. Každopádně skvělé obsazení na pozadí drsného, a proto dost poutavého případu. První série - 95%. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Nehodnotím druhou sérii jako rapidní pokles z důvodu toho, abych zapadl mezi veřejný průměr. Dívám se na ni z čistě subjektivního pohledu a právě díky tomu se můžu s naprosto čistým svědomím ztotožnit s pádem kvality. Přemnožené dějové linky se v závěru sice pěkně spojily dohromady, vycítil jsem ovšem nucený spád, který byl na jednu stranu již nějakou dobu očividný, na druhou vskutku zbytečný. Náhrada skvělého Stanislava Majera prapodivným slizounem Hájkem a mou neoblíbenkyní Vilhelmovou také moc nenahrála do karet. Ještě že to letošní pokračování opět vytáhlo vzhůru. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Fakticky jsem nečekal, že mě nebude bavit jen nové obsazení, že si natolik oblíbím postavu, která mě ke konci tak negativně překvapí a že ona originalita náboženského motivu dokonce převálcuje 1. řadu. Dostalo se mi po zpackané prostřední sezóně dalšího intenzivního kriminálního příběhu, který nešel zhlédnout pomaleji než během dvou pouhých dnů. A je to pro mě velká vzácnost, když mě seriál natolik pohltí, že se nemusím rozmýšlet, kdy pustím další epizodu, protože jsem na ni mezitím již kliknul. Stojím řadu na sérii čtvrtou s požadavkem ponechat letošní obsazení. ()

Reklama

Reklama