Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele GeusX k tomuto seriálu (6)

Série 2 (2017) (S02) 

Koukatelný seriál propletený až nepřehledným množstvím postav a dějových linií, které se obajsní až v úplném mysteriózním finále. U finále, u kterého jsem si říkal, tolik humbuku, kvůli tomuhle?! ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Již si nepamatuji první sérii (viděl jsem ji?), tak nevím, jak moc druhá série navazuje. První díl na mne působil až moc jako opravdu labyrint. Labyrint postav a množství dějových linií, které se (zatím) neprolínají, jen se nakousnou, až se tu člověk skoro ztrácel jak v bludišti. Věřím, že se dá vše nějak zajímavě dohromady, protřepe a promíchá ...ale to zřejmě až po několika dílech. Prozatím lepší tři hvězdy. ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Druhý díl neobjasňuje ani nespojuje nic, jen přidává další nový kousek do puzzle skládanky, na jejíž obrysy budeme několik dílů ještě čekat. ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

Ono se tam v podstatě furt nic neděje.. To je typ seriálu, kde dokud to neuvidíte celé, tak to smysl nedá. ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Stále na vlně tápání mnohovstevnatého nejasně tajemného propletence. Ale už jsem si zvykl, že se po skončení dílů v podstatě vůbec nic neojasní a ani neodhalí. A ta naroubovaná, prakticky totálně zbytečná scéna s milenkou bez jakéhokoli významu, jen abychom se seznámili s účastníky budoucí nehody, mi připadalo jako scénáristické tápání jak divákovi ještě více zamotat hlavu a současně zaplácnout pár filmových gigabajtů. To mi nějak hlava nebrala... O úvodní úsměvné naivní scéně s najmutým kopáčem ani nemluvě. ()

Epizoda 7 (2017) (S02E07) 

Tvůrci se nějak hodně shlédli v mysteriózních filmech, DVDčko a knihu Šifra Mistra Leonarda mají nejspíš na poličce. Na takovéto rozuzlení bych řekl toto: No a co ja ko má být?! Kdo se z toho má posadit na prdel? Král je mrtev ať žije krát... Co na tom bylo tak převratného, nehledě, že si v tom stromě života mohli potomka, kterého budou velebit a ochraňovat, vybírat z většího množství ze stromu života? Taková dospělácky naivní hra na rytíře. Ve středověku by to význam mělo, ale v 21.století je to jen úsměvné a téma leda pro bulvární články. Ano, co bylo v tom kufříku, to je záhada... a tvůrci ať rychle do další série vymyslí, co že to převratného by tam mohlo být :) ()

Reklama

Reklama