Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsem byl v lepší náledě než u jedničky a nebo se mi prostě tenhle díl líbil daleko víc. Tentokrát měl ten chlápek v tom modrým upnutým tričku s pláštěm alespoň latexově oděné a konkurence schopné nepřátele. Nicméně to stále zůstává pohádkou pro děti i přes podařené výkony supermana a samozřejmě Hackmana. Prostě tohle asi nikdy nebude mým šálkem kávy. * ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Supermana si po dějové stránce se svým předchůdcem s ničím nezadá. Samozřejmě chybí osobnost jakou v prvním díle ztělesňoval Marlon Brando, ale když se podíváte na ostatní vedlejší obsazení, tak kvalitou tomuto velikánovi ostudu určitě neudělá. Triky jsou už dost zoufalé, svým způsobem to působí béčkově, nicméně mě se tenhle druhý díl líbil téměř tolik, jako jeho starší bratříček. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to už viac komické (nie komixovejšie), ako prvá časť, ale už len z tej nostalgie, keď som film prvý krát videl ako dvanásťročný, mu nedám objektívnejších 60%. Čítal som niečo o hádkach s Donnerom a výmene režiséra, takže je obdivuhodné, že tento film ešte takto solídne dopadol. Týmto mal Superman filmové plátno nadobro opustiť, je to už nemoderná postava, ktorá podľa mňa zomrela spolu s Christopherom Reeveom. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Pro mě srdcovka z dětství. Pro mě lepší a zajímavější než pěkný první díl. Stejně dobrá režie, hudba, herci. Gene Hackman je stále příjemně potrhlý, Terence Stamp je na Zoda správně zlý a nebezpečný, ale hvězdou zůstává Christopher Reeve, který je naprosto přesný. Právem nestárnoucí klasika, která jistě zaujme i milovníky současné kinematografie. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hitler by poskakoval nadšením vědět, že jeho idea íbrmenše se má čile k světu i po čtyřiceti letech. Pravda, superman poněkud zhodněl, ale zůstaly mu modré oči a také dřívější reflexy, kdy při letu vzorně vztyčuje pravici, levici, občas i oboje. Jinak se jednalo o báječnou podívanou, ovšem tak maximálně pro pěti-šesti leté děti, a to ještě pro ty zaostalejší. Nás starší potěšil jeden postřeh skutečně vzatý ze života, kdy se suprman musí vzdát svých superschopností, aby byl schopen žít s normální ženou. Jak mrazivě pravdivé! Pravda, obyčejně se ani člověk nemusí sám namáhat, však ona mu žena přistřihne křídla sama. Jinak suprman prokázal, že byl sice obdařen všelijakými nadpřirozenými schopnostmi, ovšem supervkus mezi ně nepatřil, jinak by dal určitě přednost té slečně v latexu před tou tuctovou husičkou. A taky čest a fair play mu nic moc neříkaly. Poté, co zbaven superschopností dostal přes superhubu od jakéhosi ožraly v baru, se na konci vrátí už zase v "normálním" stavu a samozřejmě si to s ním lehoučce vyřídí. Jak by řekl Mirek, bylo to nečestné a nesportovní! ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Skladateľ John Williams sa mal vrátiť na post skladateľa aj pre pokračovanie. Režisér Richard Lester a producent Ilya Salkind ho pozvali na premietanie hrubého zostrihu. Keď Salkind na moment opustil projekčnú miestnosť, Lester a Williams sa pohádali o hudobnom výraze vo filme. Keď sa po nejakom čase Salkind vrátil, tak Williams viditeľne rozrušený bol na odchode, ukázal prstom na Lestera a povedal: „Tohto muža by som nemohol vystáť.“ Na Williamsove miesto nastúpil Ken Thorne, ktorý zložil len minimum novej hudby a len zaranžoval Williamsovu hudbu z prvého dielu. (Tvrdolín Veliký)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama