Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to už viac komické (nie komixovejšie), ako prvá časť, ale už len z tej nostalgie, keď som film prvý krát videl ako dvanásťročný, mu nedám objektívnejších 60%. Čítal som niečo o hádkach s Donnerom a výmene režiséra, takže je obdivuhodné, že tento film ešte takto solídne dopadol. Týmto mal Superman filmové plátno nadobro opustiť, je to už nemoderná postava, ktorá podľa mňa zomrela spolu s Christopherom Reeveom. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Znovu totéž, tentokrát obohacené o nějaký ten humor zamotaný do love story děvčete ještě o fous slepějšího než jistá rudohlavá Mary-Jane a chlapce ještě o fous teplejšího než rudobotého...hm, moment, on vlastně na pohled teplejšího superhrdinu nikdy nikdo s vážnou tváří do placu nehodil:) No prostě se do děje celkem vtipně a procítěně vpletla láf story a laserová operace očí slečny Lainové, což našeho tereje rudonohého přiměje k jednomu z nejblbějších a hlavně nejhůře načasovaných rozhodnutí v životě. Závěrečné rozuzlení jsem nikdy pořádně nepochopil, ale já si prostě se Supermanem vždycky rozuměl asi jako se Star Wars... Co k tomu jinak dodat? John Williams i zde stále vládne a tríčky jsou vzhledem k datu vzniku zhruba stejně přešlé dobou jako v díle prvém. Konečné hodnocení je pak zhruba totožné, a to znamená 60%. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi, že v prvním dílu dobře zvládnutá nadsázka zde příliš nefunguje. Na vině budou asi tři Supermanovi protivníci, kteří působí holt stupidně. Také by takto vystavěný film potřeboval triky na poněkud vyšší úrovni. Z filmu je cítit krocená rozmáchlost. Co potěší, to je vtipně rozehrátá (a vyřešená) milostná línie trojúhelníku Lois / Clark / Superman. S fandovství jsem hodnocení trochu nadsadil, jinak by to bylo lepších 60%. ()

cinemag 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Chybu však vidím ve změně režiséra, z čehož plynou nelogičnosti. Také chybí scény s Brandem, které byly pro pochopení děje důležité. Například obnovení supermanových sil. Akční scény mohly být lepší. Námět je podobný jako v Supermanovi 4, tím že se objevují nadpřirozené bytosti v ději. Ve dvojce máme generála Zodda a ve čtyřce Atomového Muže (Nuclear Mana) ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Ať už chtěně, či nechtěně velmi zábavné. Pár vynikajících hlášek a gagů, které strčej do kapsy kdejakou komedii. Výborná akce a hlavně co se týče pyrotechniků, který se hodně vyřádili. Ale ty kostými a herecký výkony záporný trojice ... no skoro jako Plan 9 od Eda Wooda, ale budiž. Škoda jen, že Lex Luthor neměl víc prostoru. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Superman (1978) a Superman 2 (1980) se v roce 1977 točili současně. Richard Donner měl před svým odchodem z režisérské židle kvůli neshodám s producenty natočeno z druhého snímku podle jeho odhadu zhruba 75%. Jeho nástupce Richard Lester v roce 1979 mnoho Donnerových scén natočil znovu. Podle Donnera kinosestřih Supermana 2 obsahuje 25% jím natočených scén včetně všech, kde se objeví Gene Hackman jako Lex Luthor. (Rominator)
  • V první verzi scénáře se objevoval čtvrtý padouch z Kryptonu. Jmenoval se Jak-El a měl být obdobou Riddlera (Hádankáře) z příběhů jiného hrdiny nakladatelství DC Comics - Batmana. Jak-El byl popsán jako "psychopatický šprýmař, jehož žerty mu přijdou dostatečně vtipné jen tehdy, vedou-li ke smrti nebo utrpení jiných". Od této postavy bylo nakonec upuštěno a nikdy nebyla ani předběžně obsazena. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama