Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze (376)

Doldus 

všechny recenze uživatele

Vysoké produkční hodnoty, nekompromisní černý humor, nahláškované postavy zahrané výtečnými herci. Ano, je to někdy trochu natahované (co dnes na poli seriálů není) a nad počínáním některých postav (hlavně Hughieho) se křením, ale na druhou stranu tu máme asi nejlepšího záporáka současné televizní produkce - Homelander v podání Antony Starra je naprosto úžasné/zvrácené zjevení a v podstatě důvod, proč mě tento seriál chytnul a nepustil. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(komentář vznikl v době pouhých dvou sérií) Banda (pro mne však stále The Boys) je jeden z nejneuvěřitelných komiksových počinů vůbec. Otevřeně mluví o této době; o marketingu, přetvářce, a celkově všem, co dnešní doba přináší. Superhrdiny by klidně dokázal nahradit úplně každý - co má jenom o kapku větší moc než ostatní. Nejlepší charakter ze všech je pochopitelně Homelander, který má celou dobu seriálu nasazen takový ten americký úsměv, který seriálu jen dodává na vážnosti a jakési děsivosti. Samozřejmě není jediným charakterem, jenž zasluhuje pozornost. Také protagonisté Butcher či Hughie, nebo postupně se rozvíjející se superhrdina Deep (co se sice prvních pár dílů tváří jako strašlivej dodecjchacítrubicedelfínojeb). Příběh je špičkový a vyšperkovaný, jen je občas škoda, že v minulém díle (teď dávám pouze příklad - bezspoilerový) odpálí Manhattan, a v druhém díle se již na to nevzpomene. Zkrátka se většinou vždy něco na oko důležitého stane, ale v dalším díle se to již neřeší.    Líbí se mi parodie na MARVEL a DC filmy, které jsou tak přesné, až se mic chce brečet (varování pro milovníky MARVEL či DC: po zhlédnutí Bandy již nebudete milovníky MARVELu ani DC). Kamera je dobrá - taková namodralá - ale ve druhé sérii již trochu moc přesvícený - jakože je moc do žluta. herecké výkony jsou fantastické! Obzvláště pak již zmíněný Homelander, jehož herec zkrátka MUSÍ získat ocenění za jeho neuvěřitelný výkon. Stašně se mi líbí (ale zároveň děsí) idea superhrdinů, kteří skutečně moc super nejsou! Jenž jsou závislí na svých právnících, scénáristech, drogách, manažerech, atd...    vizální efekty jsou dobré - zkrátka takové, jaké bývají v seriálech (ani ne moc drahé, ani ne moc levné). Ale asi lepší, než-li komiksová předloha, jenž je doslova plná úchylů ve všech směrech.       no... prostě pět hvězdiček! fantastické dílo! strašná sranda, ale zároveń těžké drama (jemuž superhrdinové slouží jen kvůli reklamě a kvůli tomu, aby u toho lidé vydrželi). a ta krev... občas jí je moc, ale skutečně jen někdy. jinak to je vyrovnaný, a nějak extra mi tam nevadila.                  pět hvězd (10/10)      více zde ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Keď promotérka zdrbávala Starlight za jej odhalenú "secret identity" v 3. časti skoro mi cvrklo. "Sedmička" totiž vyzerá rovnako v kostýme ako aj v civile. Ale po tých marveláckych pupuš filmoch celkom pozerateľné. Seriál pre tých, ktorých sklamal Ennisov Preacher. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Ujetá komiksová podívaná. Nevím kdo mi byl míň sympatičtější, jestli "hrdinové" nebo "banda" týpků co se je snaží zlikvidovat. Na druhou stranu nutno podotknout originalitu. Kde jinde jde vidět, jak pouhým proběhnutím vypaří člověka, kde se odpalují lidi análníma bomba, jezdí se s delfíny v autě atd. Na druhou sérii asi se zvědavosti mrknu. 2. Druhá série je u mě o malinko výše. Prozatím hodnocení nezvednu. Absurdních scén, jako škrcení obřím penisem, je pořád dost. Některé dějové linky mě bohužel absolutně neberou. Postava Chace Crawforda úplně zbytečná. Nová postava Aya Cash otravná a snad je out. Shantel VanSanten bohužel úplně nevyužitá. 3. série si notuje pořád v nadávkách, absurdních scénách, ale prozatím mi postavy pořád nepřirostly k srdci. (Hodnocení za 1. - 3. sérii) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já prostě potřebuju mít z filmu pocit, že mě někam posouvá. Buď teda v něm padají nějaká moudra, nebo v případě komedie se bavím a mám pocit, že život je fajn. The Boys je asi komedie. Po celou dobu, jelikož mám docela nakoukáno, mi jednotlivé scény něco připomínají. Mám dokonce pocit, že jsou tu použité i celé sekvence starých filmů. Oděné samozřejmě do jiného kabátku. Všechno je tak dokonale povrchní až to není hezké. Ne, že by tu nebyl příběh, ale je tak dokonale omletý a opotřebovaný, že nemusím tu cestu absolvovat po stoprvní, když už jsem to stokrát viděl. Nulový přínos, to je oč tu běží. Pokud chcete zbytečně testárnout u seriálu, namísto procházky venku nebo lepšího filmu, no problem. Já druhou sérii už nedávám. 50% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Jestli by se dalo o první sérii mluvit, jako o neokázalém naťuknutí, i jak zábavným způsobem lze přistoupit k superhrdinské tématice.     O druhé sérii, jako o trošku šlapání vody, bez většího smyslu.     Tak třetí  je ultimátní nářez, kde zvrat střídá zvrat, Homelander se už totálně zapisuje do análů největších sviní a k tomu mu sekunduje Soldier Boy v podání castingové bomby Jensona Acklese. Kokainové pšiknutí v ruském penisu - legendární. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli existuje povědomí o královském trůnu s nejlepším komiksovým záporákem, pak na něm z cela jistě sedí Homelander. Ten sám o sobě by zasloužil do síně slávy "top 10 padouchů" všeobecně. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

❀ ① 𝟝/𝟝; ② 𝟜/𝟝; ③ 𝟝/𝟝 ❀ na seriál jsem se podívala jen kvůli videu, ze kterýho lidi na twitteru dělají memes. vůbec jsem nevěděla, co od toho očekávat, ale nakonec jsem příjemně překvapena. filmy o superhrdinech mě nikdy nebavily, nicméně tohle bylo něco jinýho. líbily se mi narážky na události z reálného života (obtěžování žen, rasismus, trump, konzervy, homofobové,….). někdy se mi zdálo, že sleduju parodii, která se avšak nesnažila nikoho urazit; celkově humor mi strašně sedl a ty sexuální vtipy byly DOKONALÝ! — postavy úžasný, moji oblíbenci byli homelander (sexy miláček), butcher a maeve. — první série byl takový super rozjezd, druhá se mi líbila míň a třetí byla nejlepší. a dokonce jsem se v poslední epizodě dočkala toho memu s homelanderem :) ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobyčejní supráci na cracku tak jak je ještě neznáte! Prostě jo! Já to miluju! Sice ze začátku jsem polemizoval nad tím, že to je jen fajn záležitost není to takový masterpiece a dost sem to podhodnocoval, ale po 3 sérii jsem si to naprosto zamiloval. Ten super lóre, kdy si píchnete si drogu a je z vás rázem na nějakou dobu Superman xDD Nebo vás vypěstují a je z vás například zbraň hromadného ničení. Seriál má nehorázně zvrhlý a úžasný scénář. Nebyla chvíle kdy bych se nesmál. Borec na féra prcá s rybou, týpek který má za schopnost natahovat si péro. Zvrhlý, perverzní vtipy a scénář. Kurde a prostě jak se u toho scénáristi nebojí. Porce brutální nenasytné akce kombinující zvrácenost a do toho vám nasolí charizmatický a úžasný charaktery z nichž vede asi nejspíš Billy Butcher. Ten týpek je prostě frajér a Homelander kdy v jednu chvíli je to blonďatej kundeš a v jednu chvíli to je naprostý týpek i když nikdy si k té postavě nevybuduji vztah. Hrozně mě bavil ten příběh kdy normální týpci se rozhodnou postavit největšímu suprákovi a třeba nejvíc mě bavila linka s Homelanderovým synem, ty dialogy občas i k zamyšlení, že to tam taky občas berou vážně. Prostě Amazon je úžasnej, že něco takovýho neomalenýho nám nadělil a já si to řadím mezi mé nejoblíbenější seriály. 8 epizod je nádherný počet ep pro tento seroš. A sakra těším se na 4 sérii chci ji nahned! Seriálu ze srdce dávám krásných 9/10 za neuvěřitelnou kreativitu u tohoto seriálu a těším se na další série! ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bral jsem to jako nějakou shit show, co Amazon cpe všude do reklam na Twitch, do té doby než 3 sérii začali všichni totálně hypovat a já si o tomhle zjistil více, nechápu, jak mi něco takového mohlo až do 3 série unikat, každopádně jde o kurva nadupanou show, 10/10 Rková záležitost a vylepšených lidech, neskutečná raketa, nemám slov. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

K tejto lahodke som sa dostal cez genialny song od Slipknotu, kde vo videoklipe len tak mimochodom vystupuje nejaky drsny serial. Pozrel som si teda trailer. Vsetko fajn idem na to. Ale ono je to trochu ine ako slubuju ukazky. Akcie tu az tak vela nie je. Nasilie je kvalitativne brutalne, Rkove. Ale kvantitativne sa serial zameriava skor na pribeh a postavy. Takze kto caka nejake ultimatne rezanice bude sklamany. Ale ten pribeh a postavy su uplne paradne. Teda nie vsetky postavy. Oni vas vlastne budu dost srat. Ale asi to tak ma byt a navyse kazda postava ma aspon cosi do seba. Nad vsetkymi potom vycnieva Homelander. Anthony Starr nastavil latku celkom vysoko ako serif Hood v Banshee. Ale co dokozal spravit v The Boys je zivotny vykon. Neviem ci to boli scenaristi alebo je proste dobra predloha. Ale tento pribeh ma extremne bavil. Postupne sa to rozvija ako zavitok a ak clovek nie je napumpovany spoilermi (trailer, klip, komentare) tak ho bude cakat jedno prekvapenie za druhym. Lebo Kripke a spol. dokazali oprcat odzadu a bez lasky ocakavania bezneho divaka. Zaujimave je, ze ako zaner je uveden akcny, komedia a krimi. Vsetky sa tam vyskytuju ale len v malych davkach a iba doplnaju drsny thriller, ktory sa celkom dost venuje psychlogii postav. Zaverene hodnotenie je asi 4 a pol. Ale ked sa objavi takyto sviezi vytvor v preplnenom priestrore so super hrdinskou tvordbou. Dam aj plnu palbu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když trailer neprozradí moc. Ještě raději mám, když je výsledek mnohem ambicióznější a povedenější, než se z ukázek zdálo. První podmínku seriál splnil a na té druhé selhal. Původní dojem, že půjde o odpočinkové a vtipy nabité hlídání party superhrdinů, kteří se chovají jako nevychovávaní fakani biomatek, je mylný. Zápletka je zamotanější a mnohem temnější. Namaskovaní hrdinové jsou skvadra arogantních a prospěchářských hovad, kterým se vše toleruje, protože na nich spousta lidí nechutně bohatne. Ne každý je z toho ale šťastný. Tolik zhruba k námětu. Zdálo by se, že se v ději potká syrovost s morální kocovinou, ale bohužel. Seriál je plytký a psychologická sonda sotva klouže po povrchu. Pro děti to není, pro dospělé taky ne. Puberťáci ale budou slintat blahem. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozřejmě to jde těch 8 hodin občas nahoru a dolů, ale pořád si to drží vysokej standart. Za to podle mě může kromě originálního námětu i skvělý obsazení, protože herci v hlavních si svoje pestrý postavy dávají jak páni a je radost to jen sledovat, ať už je to srandovní MM, badass Butcher, posránek Hughie, neviňátko Annie, fetošina A-Train nebo hovado Homelander atd... Každopádně vyvrcholení příběhu s plot twistem na konci série mi naložilo dost přes prdel, takže dávám 5. ()

Timak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních 4 epizodách rozhodně nesdílím oslavné chorály s většinou komentujících uživatelů. Je to hodně divný seriál. Ano, Karl Urban je skvělej, Erin Moriarty je k sežrání, Dominique McElligott je sexy a Jordana Lajoie je živočišná. Ale celkově je to prostě hodně divný. Ohodnotím až to dokoukám celý. Dodatek: No dobrý no. Jako druhá půlka zajímavá, ale pořád se nemohu rozhodnout, jestli se mi to líbí nebo jestli to je jen ztráta času. Chápu tu explicitní brutalitu, ale někdy je jí až příliš. Každopádně se teda na druhou sérii podívám, už jen proto, že jsem nedostal konec té první. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Dnešní doba přeje komiksovým filmům, a i kvalitnějším komiksovým seriálům(Daredevil). Jenže většinou to je ten nejčistější mainstream, kde je hned na první pohled jasné, kdo je hodný a kdo zlý, a podle těchto pravidel se hraje. A teď tu máme seriál The Boys, který si ty pravidla trochu upravil podle sebe. A mě se to hodně líbilo. Předlohu neznám, ale znám autora Gartha Ennise, kterému není nic svaté, a má hodně specifický černý humor. A černého humoru je v seriálu hodně. Opravdu se mi líbilo jak je seriál vtipný a zábavný, a dokáže si utahovat ze superhrdinských komiksů a příběhů, a při tom dokáže prodat zajímavé téma. Krom samotného příběhu, jenž je sám osobě dost působivý, má seriál další eso v rukávu, a tím esem jsou skvělé postavy, a herci, kteří je ztvárňují. Karl Urban si zahrál postavu s tak velkým charisma, že by mě ukecal do sebevětší šílenosti. Zdárně mu sekunduje skvělý Antoty Starr, který hraje výborně, a to jeho střídání poloh místy až děsivé. Bavil mě Jack Quaid a Erin Moriarty, protože mají zajímavou linku a k tomu je i uvěřitelně zahraná. I zbytek herců odvádí velmi dobrou práci a je radost je sledovat. Seriál si užívá svojí nekompromisnost a drsnější humor. Jedinou výraznější chybičkou je místy delší stopáž, a taky to, že se to pořádně rozjede až ke konci. Nicméně natěšenost na druhou řadu je, a to čekání bude dlouhé. S02 - Nebude přehnané tvrzení, když budu říkat, že druhá řada seriálu The Boys patřila a stále patří k nejočekávanějším seriálům roku. A zcela právem. Nejdůležitější otázkou tedy zní, jestli se druhé řadě povedlo naplnit očekávání ze strany diváku i kritiků? Z mého pohledu skoro ano. Největšími problémy druhé série jsou, že chybí moment překvapení a ve výsledku se moc věcí nestane nebo nezmění. A přitom to bylo rozjeté velmi zajímavě. Jsem rád, že se tvůrci nedrží zkrátka a přichází se stále silnějšími a přepálenějšími momenty. Tvůrci svým postavám rozumí a taky vědí, co si diváci zamilovali na první řadě. Rozhodně je vidět, že to není žádná rychlokvaška, která by byla dělá jen pro peníze. Je tam vidět posun, práce s charaktery a nějaká gradace. Bohužel je to zde na úkor „pomalejšího děje“ a více dialogových scén. Neříkám, že je to špatně, ale už jsem četl názory, že to některé diváky nudilo. Očekávání prostě bylo veliké a Amazon s tvůrci se nezavděčili všem. Já osobně jsem dost spokojený a užil jsem celou řadu. Bavili mě dialogy, brutalita, staré postavy a i nové postavy. Velmi osvěžující pro mě byla postava Stormfront (Aya Cash), která si krade každý moment pro sebe a jejich společné scény s Homelanderem patří k vrcholům seriálu. Já jsem spokojený a už teď se těším na třetí řadu, jelikož to bude velmi zajímavá jízda po tom všem, co se na konci druhé řady stalo. S03 - Pěkný náhul. Velmi povedená řada. Tvůrci v některých momentech přitvrdili a já jsem nestačil koukat. Už úvodní minuty prvního dílu naznačí, že se zde půjde na dřeň a korektnost dostane tvrdý KO. Je to ještě krvavější, drsnější a vtipnější než minule. Jsem strašně rád, že si tvůrci neberou servítky a servírují nám scény, které jsme ještě nikdy neviděli (párty v prvním díle, skoro celý šestý díl). Navíc na scénu přichází zlej "Kapitán Amerika" Soldier Boy, který rád hulí, zabíjí a klátí staré dámy. Jensen Ackles má hodně vděčnou roli a zahrál jí parádně. Je vidět, že mu ta role sedla a taky ho moc bavila. Karl Urban je zde utržený ze řetězu a opět má hodně cynické dialogy a hlášky. Navíc se dozvíme další informace o jeho postavě. Ostatní herci podávají výborné výkony a pomáhají vytvářen funkční celek (Jack Quaid, Erin Moriarty, Karen Fukuhara, Laz Alonso nebo Tomer Capone). Nicméně i tak si největší pozornost krade Homelander Antonyho Starra, který je neskutečně skvěle zahranej a divím se, že Starr za něj nedostal nějakou cenu. Tolik hereckých poloh, gest a skvěle pronášených dialogů se jen tak nevidí. Čekání na další řady bude dlouhé. () (méně) (více)

MishKonn 

všechny recenze uživatele

Kecy o tom, že se jedná o realistické ztvárnění superhrdinů, si nechte. Na základě opěvných komentářů jsem čekal, že se dočkáme antihrdinů, kteří budou heroičtí navenek, ale zrůdy uvnitř, na základě hmatatelného vývoje nebo z jasných důvodů. Dočkal jsem se pouze samoúčelného ztvárnění hrdinů jako sviní, asi abychom šli proti proudu. Jako jednohubka dobré, v záplavě existujících příběhů z alternativních realit, kterými je již dnes DC a Marvel komiksové, filmové a animované univerzum přecpané, je to prostě jen další v řadě. Přehrávající Urban, který v jiných charakterech vynikl mnohem více, bohužel tu bandu nevýrazných obličejů též velmi nepozdvihnul. Slabší **** za pěkné řemeslné zvládnutí, některé zajímavé postavy a super atmosféru. P.S. Při tom, jak je vysvětlený origin hrdinů, jsem zvědavý, čím hodlají Homelanderovi ublížit. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Ne každý superhrdina musí být úplně super a to přesně říká seriál The Boys. Dost chválený seriál který se toho nebojí a objeví se v něm i gore a mě udělal guláš v hlavě. Ani u jednoho z 8 dílů jsem si neřekl tohle je prostě super a baví mě to a po dokoukání opravdu nevím jestli dát 3 hvězdy nebo slabé 4. Nakonec se přikloním spíše k 3,protože od 89% a chvále jsem prostě čekal větší zábavu. Na druhou sérii se asi podívám. 1.série ---- 3/5 --- 7/10 IMDb ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama