Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, u kterého je největší nevýhodou jeho pomalost a neukončenost. Škoda, že další řadu měli tvůrci zatrhnutou. Musím se přiznat, že jsem váhala, zda seriálu začít věnovat čas, protože mě naprosto nezajímá prostředí cirkusu a jeho sebranky a už vůbec mě neláká poušť a třicátá léta minulého století. Prostě, pro mne nejhorší možná kombinace. Ale příběh mi ukázal magii v jemných, skoro uvěřitelných náznacích a to v rukou zajímavých postav, jejichž povaha byla realistická. Jednotlivé postavy se celou dobu vyvíjely, a tak jsem byla pořád v nejistotě, na kterou stranu se postaví nakonec. Naprostou dokonalý byl Clancy Brown, jeho podivný vztah k sestře a přerod z dokonalého kněze na démona. Škoda přeškoda, že nevznikla další řada, myslím, že pro nás bylo přichystáno pár zajímavých překvapení. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadchlo mě to hodně, a to tolik, že i zvažuju nad přidáním do oblíbených seriálů. Něco takového se fakt jen tak nevidí. Vyvíjelo se to skvěle, svoji logiku to má pečlivě promyšlenou a SPOILER BACHA Justin KONEC SPOILERU je ta nejlíp promyšlená, zahraná a nesympatická (v dobrém slova smyslu, snad chápete) zlá postava všech dob. A Iris je zase ta nejkomplexnější postava všech dob, ale to poznáte časem. Podrobněji v komentářích k jednotlivým epizodám. 5* ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

HBO dělá bezesporu zajímavé seriály, které dokážou zaujmout jejich publikum, a jsou velebené a oslavované, ať už jde o Bratrstvo, The Wire nebo v poslední době Game of Thrones. Takže není překvapení, že i Carnivale má takovou reputaci jakou má. Celý seriál provází poměrně zvláštní atmosféra, nejen kvůli špinavým kolotočářům nebo trochu podivnému knězovi. Takže mě to svým způsobem navnadilo k dalšímu sledování, i když je to jeden z mála seriálů, u kterého nemůžu sledovat víc dílů najednou, protože jsou opravdu hutné a těžké na zpracování. Po první sérii vím jen to, že musím vidět druhou, abych se dočkal alespoň několika odpovědí. Neboť první série mi přinesla jen nekončící vlnu otázek a to jak v příběhu Bena Hawkinse, tak i v příběhu fanatického kněze Justina Crowea. Taky jsem rád za obsazení Cleyi DuVall (Fakulta) a Carly Gallo (Bones). *** Druhá série přeci jen některé odpovědi poodkryla a hlavně přinesla závěrečný souboj, ke kterému se schylovalo od začátku. Náročnost a hutnost zpracování pro mě nepolevuje a opravdu mi trvalo než jsem to dokoukal. Přes všechny klady, které o seriálu kolují je pro mě spíše průměrem. Atmosféra je sice zajímavá, ale do noty se mi to úplně netrefilo. Konec mě trošku zklamal, čekal jsem od něj víc.. I když byl dostatečně uzavřen, přišlo okénko pro potenciální třetí sérii. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Máte rádi ve všem jasno? Pořádek ve věcech i vztazích? Dáváte přednost epickým příběhům s jasně definovanými hrdiny a čitelným poselstvím? Tak to jste si spletli adresu a nezbývá než se obrátit jinam. Carnivale totiž představuje bez nadsázky esenci mysteriózní dramatické tvorby, jeho postavy jsou nejednoznačné, bizarní a dokonale zapadající do představ o sbírce zrůd z Barnumovy pokleslé show. Osudy zaměstnanců cirkusové společnosti řízené neviditelným "vedením" se odehrávají ve 30. letech a z tohoto pohledu jde o vytříbené retro z časů vrcholící hospodářské krize, kde přímo cítíte tíhu osudů nezaměstnaných obyvatel zchudlých městeček amerického středozápadu a farmářů drcených neúrodou a splátkami bankovních půjček. Seriál skvěle balancuje mezi mysteriózní úchylárnou a seriózním sociálním dramatem. Vyprávění nikam nespěchá a záhy poznáte, že v případě Carnivale jde mnohem spíš o náladu a styl, o hru s divákem, o doteky se světem za hranou vědomí, o ustavičné potýkání se s paranormálními jevy, o objevování vlastní i cizí minulosti prostřednictvím útržků snů, o záblesky znepokojivé budoucnosti, o kladení palčivých otázek, na které stále chybí odpovědi. Carnivale představuje labyrint záhad, ve kterém snadno ztratíte směr i cíl. Kamera nachází krásu v ošklivosti, společenství světských nachází svobodu ve sdílené chudobě, režisér si rafinovaně pohrává s detaily, scénárista žongluje se slovy i postavami a všichni dohromady se podílí na budování prazvláštní mystické atmosféry. Pokud se jí poddáte, nejspíš vám nebude vadit, že zápletka vlastně není podstatná a na konci jednotlivých epizod nevíte o moc víc než na jejich začátku. Panoptikum postaviček z maringotek s nejasným původem a hodně nejistou budoucností stojí za to sledovat už proto, že i v době současného boomu kvalitních seriálů představuje něco hodně výlučného, něco pro pravé fajnšmekry. Seriál podobných kvalit je pro české televize nedosažitelný, bohužel vlastně i nepředstavitelný... Carnivale se mi nedaří k ničemu přirovnat, je své a hodně působivé. To putování napříč Spojenými státy v dýchavičných náklaďáčcích bych si s tou partou klidně dal ještě jednou. Celkový dojem: 90 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,V ZOUFALÝCH ČASECH DOBROTIVÝ BŮH SHLÉDNE NA SVOJE STÁDO A VYBERE JEDNOHO MUŽE, KTERÝ INSPIRUJE DAVY, MUŽE, KTERÝ PŘEKONÁ NEPŘEKONATELNÉ, MUŽE, KTERÝ NABÍDNE NADĚJI TAM, KDE VLÁDNE BEZNADĚJ..“...... /// Partička zrůd a on. On. ON!... Cirkus Humberto podle HBO. Podivnosti, záhady, tajemství, přeludy, zjevení, čtení myšlenek, telekineze a zvláštní atmosféra kolem života ,,světských“ – můžu říct, že jsem fascinován příběhem, kterýho je Ďábel součástí. VĚCI SE NEUSTÁLE MĚNÍ a servírování ve stylu: příběh – tajemství – mystery kousek – tajemství – záhada - příběh …stává se okamžitě návykový. ,,A NEZAPOMEŇTE CHVÁLIT BOHA!“ (já bych řek spíš ,,HBO“!) /// 2. SÉRIE /// ,,KAŽDÝ Z NÁS MUSÍ NĚCO OBĚTOVAT ĎÁBLU“..... /// Konečně (?) se kruh uzavírá (?)! Fantasie! Hlavně díky zvláštnímu příběhu si seriál drží výborný tempo od svýho počátku, teď se objeví další postavy a já smekám, páč ten vypravěčskej záběr je ohromnej. Užásný je, že na konci ….no nic, radši nebudu spoilerovat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se založit cirkus (nebo postavit kostel). 2.) Ztratil jsem svého Boha! 3.) Zjistím, že šukat ženskou s vousatou bradkou bych fakt nemohl. 4.) Hluboko v srdci mi zůstal zarytej ruskej potomek Kurgan. 5.) Thx za titule ,,kuka“, ,,xvir“ a ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Roku 2005 oceněn cenou Costume Designers Guild Award za Nejlepší kostýmy v TV seriálu. (PußyMagnet)
  • Vzhledem k audiokomentáři u DVD se ruský voják (Michael Massee) jmenuje Lucius Belyakov. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama