Reklama

Reklama

Sledge Hammer, policajt s.r.o.

(seriál)
  • USA Sledge Hammer!
všechny plakáty
USA, (1986–1988), 17 h 9 min (Minutáž: 25–29 min)

Tvůrci:

Alan Spencer

Hrají:

David Rasche, Anne-Marie Martin, Harrison Page, Leslie Morris, Patti Tippo, Kevin Scott Allen, Lee Arenberg, Sid Haig, Joanne Baron, Duane Whitaker (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

"MIluji násilí" je jeho krédo. Je to zahořklý, nihilistický, šovinistický a sadistický policajt, kterého se právem obávají nejen zločinci, s nimiž se baví tak, že je přiváže za auto a vláčí po parkovišti, ale především kapitán Trunk, jeho nadřízený (Harrison Page). A aby toho nebylo málo, jeho novým parťákem je ženská (Anne-Marie Martin). Ženská s pěknýma nohama, ale ženská.

Hammerovy svérázné vyšetřovací metody jsou zdrojem nejedné komické situace, ze které se on a jeho Magnum45 vždy dostanou se ctí, a když ne, tak se ta ostuda vždycky na někoho hodí.

Sledge Hammer je kultovní seriál založený na satiře a humoru černějším než noc. (Leonora)

(více)

Recenze (29)

Kessler 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní záležitost, policajt, který je tvrdší Drsný Harry. Říct, že nejdřív střílí a potom se ptá je nesmysl, Sledge se totiž na nic neptá a většinu případů vyřeší otřesnou náhodou (nebo to za něj udělá parťačka). Klasikou je černošský kapitán, který jenom řve a bere prášky na srdce. Seriál tak bezchybně naplňuje škatulku. Kvalita detektivních příběhů je mizivá, spíš kopíruje jiné filmy, ale tady jde především o vtipné průpovídky a nesmysly, jichž se Hammer dopouští (záchrana sebevraha a likvidace ostřelovače hovoří za vše). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Harry Callahan meets Frank Drebin. U mě dobrý, ale tenhle druh humoru nevyhovuje každému. Sledge Hammer občas lacině až trapně parodoval nejenom "drsnou školu", ale třeba i Mechanický Pomeranč, a je otázka jak by něco podobného mohlo fungovat dnes... ale já nevím, prostě se mi s tím pojí zábavné vzpomínky. 70% ()

Reklama

sigin21 

všechny recenze uživatele

Naprostá kultovka, která si dělá srandu ze všech drsných filmů s drsným hrdinou kterým se dařilo hlavně v 70.-80. letech. Hlavně Drsný Harry tady dostává co proto. Nelze nemilovat týpka, který místo tlumiče používá na zbraň zesilovač a nebojí se bazukou sestřelit celý barák kvůli jednomu snajprovi na střeše :D ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Geniální předchůdce Městečka South Park! Originální seriál, který parodoval americkou drsnou školu. Byl proti všem zajetým klišé, takže např. v posledním díle první serie Sladge přestřihne u bomby ten špatný drát a všichni tři titulní hrdinové zahynou spolu s celým městem při výbuchu. Některé hlášky se opravdu nedají zapomenout: (Sladge leží na smrtelné posteli) - Dorová: Můžu pro tebe něco udělat? - Sladge: Chci vozíček a bazuku! ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

"Věřte mi, já vím co dělám" uvodní hláška, každého dílu seriálu, který parodoval americkou drsnou školu humorem tak černým, že člověk, potom co si osušil slzy a uklidnil bránici, nechápavě kroutil hlavou, jak tohle mohl někdo natočit a pustit do televize. V dnešní době filmů a seriálů přeplněných různými hláškami by tento seriál nejspíš zapadl do průměru (no, do lepšího průměru), ale tehdy to byla perla a klenot seriálové tvorby. ()

Zajímavosti (2)

  • Roli bývalé ženy Sledge Hammera (David Rasche) ztvárnila skutečná Rascheho manželka Heather Lupton. (Vitason)

Reklama

Reklama