Reklama

Reklama

Inujaša

(seriál)
  • Japonsko 犬夜叉 (více)
Trailer
Japonsko, (2000–2010), 77 h 38 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Rumiko Takahaši (komiks)

Hudba:

Kaoru Wada

Hrají:

Jošinori Sonobe, Tomohisa Asó, Hikaru Hanada, Kazuja Nakai, Rjúgo Saitó, Hidenari Ugaki, Seidži Sasaki, Takeši Aono, Rie Iwacubo, Ricuko Šimamune, Jó Kitazawa (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(193)

Recenze uživatele Radek.SCH k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2000) (S01) 

Inujaša je něco co vás chytne hned prvním dílem, začne vás to bavit a horko těžko se toho zbavuje. Obzvlášť když to má 167 dílů, tak je to něco, co si nemůžu při škole dovolit. Takže jsem si "dal" prvních třicet dílů, a zbytek buď postupně s delšími pauzami, nebo až v létě. Podobně jako v Narutovi to plyne neskutečně pomalu, děj se v podstatě za těch 30 dílů nepohnul skoro vůbec dopředu, jen se Kagame dostala do středověkého Japonska, kde se to démony jen hemží, zjistila že je "vyvolená", a rozflákala jeden šutr na stovky kousků a každý střípek bude teď muset s Inujašou hledat. (Prosil bych překladatelské skupiny, aby japonské jména překládali do češtiny a nenechávali je v anglické podobě, nevidím k tomu jediný důvod, když v angličtině ty jména znamenají stejné "nic" jako v češtině. A taky třeba Hayao Miyazaki by konečně mohl tady na ČSFD někdo v jeho profilu opravit na Hajajo Mijazaki). Bohužel to celé trpý schématizmem. Občas se posunem někam dopředu, jen aby jsme v příštím díle poznali nějaké nové postavy, často ohrožované démony, kteří mají v sobě zaražený střípek Posvátného drahokamu, Inujaša je zabije, roučíme se s přeživšími a jede se dál. Souboje mezi Inujašou a jeho starším bratrem, nebo Paviánem (teď si zrovna nevzpomenu na jméno) jsou vždy naživot-a-na-smrt, ale když máte 167 dílů, které navíc adaptují jenom půlku mangy, jestli si dobře pamatuju, tak se zákonitě nemůžou pozabíjet hned, takže se jenom tak trochu oťukávají, a polomrtví ty souboje ukončují, aby se za dalších pět, deset dílů mohli utkat znovu. Jediný důvod, proč se na to ještě dívat dál, je výborně zvládnutý humor... zatím - 70 % UPDATE: po pětatřiceti dílech jsem to zabalil. Vidina dalších sto třiceti dílů stejného schématu mě tak viděsila, že jsem od toho utekl =D ()

Kankecu-hen (2009) (S02) 

Na jedné straně jsem strašně rád, že už to mám za sebou, na straně druhé mi je líto, že už to definitivně končí. InuYasha nikdy neoslňoval dobrým příběhem nebo dějem, co mě k němu ale vždycky táhlo byl fakt, že jsem si naprosto zamiloval postavy. A přesně nějak takhle bych si představoval první sérii. Klidně ji mohli narvat do třiceti, padesáti dílů a vydržel bych v ní až do konce. Co mě ale opět štvalo bylo stále se opakující schéma zabíjení Naraka, přičemž se zase někdy později objevil a skoro až pokémonovské vyřvávaní útoků. - 70 % ()

Reklama

Reklama