Reklama

Reklama

Inujaša

(seriál)
  • Japonsko 犬夜叉 (více)
Trailer
Japonsko, (2000–2010), 77 h 38 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Rumiko Takahaši (komiks)

Hudba:

Kaoru Wada

Hrají:

Jošinori Sonobe, Tomohisa Asó, Hikaru Hanada, Kazuja Nakai, Rjúgo Saitó, Hidenari Ugaki, Seidži Sasaki, Takeši Aono, Rie Iwacubo, Ricuko Šimamune, Jó Kitazawa (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(193)

Recenze uživatele VanTom k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2000) (S01) 

Dokoukáno všech 167 dílů, takže líbilo, i když cílové "šónen" publikum jsem přerostl o dekády. :-) Poloviční chlapec / démon InuYasha a jeho přátelé: dívka ze současnosti Kagome, chlípný kněz Miroku, liščí démonek Shippo a zabiják Sango s létající kočkou Kirarou pátrají ve středověkém Japonsku po střípcích posvátného drahokamu a bojují s démony, zejména s mocným zlým Narakem, jeho vtěleními (Kagura, Hakudoushi) a pomocníky (Kohaku, Banda sedmi); ještě záhodno zmínit kněžku Kikyo, vlčího démona Kogu a mně asi nejoblíbenějšího, chladného lorda Sesshoumarua, InuYashova bratra. Právě prokreslené postavy a jejich vztahy, lásky či hádky byly tím nejpůvabnějším (obzvlášť v dokonalém původním dabingu), protože standardní bitky nevystupovaly nad průměr; a vcelku mne bavil i jejich humor, který spíše mile infantilně komentoval, než aby uječeně iritoval (viz třeba spřízněný BLEACH). Jako obyčejně výše zmíněné neplatilo pro ubíjející "fillery", zbytečně natahující předlouhý seriál, zkrácení by určitě neuškodilo. I tak nebyl příběh uzavřen a proto se těším na závěrečnou sérii "InuYasha: The Final Act", vzniknuvší po 5 letech. ()

Kankecu-hen (2009) (S02) 

Trochu jsem se v úvodu rozkoukával (přece jen uteklo pár let), ovšem rychlé dořešení části dějových linek a také neodkládané emotivní skony (na obou stranách) mne rychle vtáhly a bezmála nadchly. Přímý útok na Naraka si nicméně vyžádal svůj čas, hrdinové (i záporáci) museli ještě zesílit do svých ultimativních forem (respektive jejich zbraně: Tessaiga, Hiraikotsu, Tenseiga, jéžiš, já si je už pamatuju spatra! :-)) a neobešli jsme se bez zhusta opravdu sáhodlouhého vysvětlování, co se zrovna děje, co daný "sek" znamená, o co se dotyčný vlastně pokouší. Což se přeneslo i do několikadílného závěrečného souboje a uspokojivého (snad můžu prozradit, že šťastného :-)) konce. ()

Reklama

Reklama