Reklama

Reklama

Inujaša

(seriál)
  • Japonsko 犬夜叉 (více)
Trailer
Japonsko, (2000–2010), 77 h 38 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Rumiko Takahaši (komiks)

Hudba:

Kaoru Wada

Hrají:

Jošinori Sonobe, Tomohisa Asó, Hikaru Hanada, Kazuja Nakai, Rjúgo Saitó, Hidenari Ugaki, Seidži Sasaki, Takeši Aono, Rie Iwacubo, Ricuko Šimamune, Jó Kitazawa (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(193)

Recenze uživatele Hitman_47 k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2000) (S01) 

Po dlouhé době konečně něco co se řadí mezi "klasiky žánru", a opravdu si toto zařazení zaslouží. Je opravdu těžké udržet si nějakou stálou úroveň při 167 dílech a neklesnout pod ní. Inuyashovi se to povedlo i přes občasné fillery (které ovšem většinou skvěle zapadnou do originálního universa bez nejmenšího problému..a mnohdy si jich ani nevšimnete, viz. Wolf princess) stále bavit bez zaškobrtnutí. Co se animace a kresby týče, tak tady nemůžu jinak, než vztyčit palec vysoko vzhůru. Ono při tolika dílech občas nenakreslit nějaký odfláknutý díl....to opravdu klobrc důle, bo animátoři se museli nemálo zapotit. K postavám, které by měli vejít do historie se jednoznačně řadí Sesshomaru (tak výborně napsaný charakter, který bilancuje na hraně dobra a zla a přitom se pořád tváří jako ta největší bezcitná svině, jsem už opravdu dlouho neviděl) a jeho věrný sluha Jaken. Tahle dvojka je jednoznačně highlight celého seriálu a minimálně já si každé jejich účinkování naprosto užil (teď nevim jestli je dobře, že měli tak málo prostoru, nebo ne...ale tak, já byl spokojen i stím málem, tak asi to dobře je). Času, stráveného s touto sérií, rozhodně nelituju a mám za to, že nebudu sám, kdo má podobný názor. ()

Kankecu-hen (2009) (S02) 

Druhá sérka, která uzavírá celý příběh se sice nese v rychlejším tempu, než ta předchozí... ale přišla mi celkově mírně slabší. Kdo ví, třeba se manga nese v podobném duchu.. nečetl jsem. Co se týče animace, tak tam není co vytknout... Inuyasha si drží po celou dobu svůj standart, za což si jednoznačně zaslouží pochvalu. Soundtrack zní taky pekně a zejména v závěrečných dílech je opravdu co poslouchat! Celkově jsem ale rád, že se tentokrát tvůrci spokojili jen s těmi 26 díly a nesnažili se to natahovat, stejně jako v případě jedničky, zbytečnými fillery. ()

Reklama

Reklama