Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Intenzivně napínavé, tajemné, dechberoucí, překvapivé, precizně natočené, hudebně podtržené (devátý díl ve znamení Boba Dylana a jeho úžasné Shelter from the storm), 50% herců na cenu Emmy, napínavě akční (přestřelka 5. dílu v parkovišti byla úžasná) a myšlenkově jedinečné. Mám jedinou otázku. Kde je ku*va druhá řada? ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

FlashForward kombinuje známé propriety (agenti FBI, alkoholismus, manželské rezepře, kriminální pátrání) s velice originální zápletkou. Právě sci-fi kontext vzpomínek na budoucnost dává seriálu druhý rozměr: hlavní hrdina vidí sám sebe, jak bude v budoucnosti znovu pít. Jeho manželka vidí, že ho (pravděpodobně) opustí a bude žít s někým jiným. Ale dojde k téhle budoucnosti, když ji oba viděli? Dá se budoucnost vůbec změnit? Nebo k téhle budoucnosti dojde právě proto, že ji viděli (např. všimla bych si toho chlapíka, kdybych ho neviděla ve své vzpomínce na budoucnost)? Pochválit musím casting. Joseph Fiennes nechává zapomenout na svého zamilovaného Shakespeara (skvělý americký přizvuk!) a agenta FBI mu věříte od začátku, Sonya Walger zvládá polohu doktorky, matky, manželky a ženy, která přesně neví, co si má počít se svým FlashForwardem, kde se zaplete s Jackem Davenportem, který má přesně tolik charismatu, abyste paní doktorku chápali. A takhle bych mohla pokračovat (Bryce a jeho Japonka, Dominic Monaghan atd.). Originální, chytlavé, napínavé, dobře natočené, ty peníze jsou v seriálu opravdu vidět. Posledních šest dílů je velká jízda a finále mi vzalo dech a to se mi jen tak nestává. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho jsem hledal nějakou adekvátní náhradu za Ztraceni a nepřekvapivě jsem ho dostal od stejné televize ABC. První díl jsem spouštěl se skeptickým přístupem, ale nějak mě to zajímalo a málokdy se stane, že mě nový seriál zaujme hned po první díle. Ale podařilo se, Flashforward je totiž hodně povedená záležitost, vidět svou blízkou budoucnost nutí každé onu budoucnost vyplnit. Někdo si myslí, že se nemůže vyplnit, někteří onen záblesk berou jako boží přikázání. Ale popravdě každý si svou budoucnost tvoříme dle svého. Flashforward má bohužel jen jednu řadu o 22 dílech, kde některé jsou opravdu povedené a některé, jak už to tak bývá, jen obyčejnou výplní. Mě samotnému se téma ohromně líbilo, už působivý začátek mne přesvědčil, že tomuhle seriálu dám šanci. Herecké osazenstvo je úžasné, i když více méně známí herci ze seriálů americké produkce, ke všem jsem získal určitý vztah a věřil jsem jim, některé jsem naopak nechápal a zavrhoval je. Největším tahounem je Joseph Fiennes, jenž má nejenom charizmatický hlas, ale je to sympaťák tělem i duší a jeho postava Marka Benforda se stala mou nejoblíbenější v seriálu. Sečteno, podtrženo vynikající podívaná, která za tu jednu sérii stojí, snad se někdy v budoucnu dočkáme pokračování, protože ten závěr ...! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Specifičnost Flashforwardu je v jeho „hledání sebe sama“. Tvůrci hned několikrát naprosto zásadně změní styl, koncept, žánr, přístup k postavám, tempo vyprávění... No prostě vše, což má za následek značnou rozháranost celku, která ústí do podoby, kdy vám může sednout začátek, ale už ne zbytek a naopak. To je ostatně i můj případ, opravdu vynikající a strhující to pro mne začíná být až od dvanácté epizody, kdy se to překlopí v adrenalinem nabitou hru kočky (aka osudu) s myší (aka lidmi i lidstvem jako takovým). Navzdory geniální premise se samotný dopad oněch 137 vteřin na lidstvo, víru, vědu, vše co známe vlastně vůbec neřeší. Je to opravdu jen premisa, nečekejte žádné vymazleně promyšlené nadčasové hrátky s časem, tohle není 12 opic, ale "pouze" popcorn pro davy naplňující škatulku „velkorozpočtový spin-off Lostů“. Předčasné utnutí ze strany studia je pro tvůrce taková z nouze ctnost, jelikož se to díky tomu nestačí přejíst ani vyčerpat, na druhou stranu je kvůli tomu závěr samotný sice ucházející, ale rozhodně diváka spolehlivě „nasírající“. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se seriál dožil jen jedné sezóny, ale na druhou stranu, scénáristé si za to můžou sami. Rozjezd seriálu byl bombastický, ale pak to začalo stagnovat a kvalita dílů v první půlce byla značně nevyvážená. Byly tu výborné díly (1x01, 1x02, 1x07, 1x10), byly tu nemastné díly s pár dobrými momenty (1x03, 1x05, 1x06), a pak tu byly naprosto příšerné epizody (1x04, 1x08, 1x09). Nedivím se, že diváci přestávali sledovat, seriál se ještě ani pořádně nerozjel a už nám servírovali hloupé vedlejší zápletky a nudnou vatu. Po těch deseti dílech by mi ani nevadilo, kdyby seriál skončil. Jenže když se seriál po zimní pauze vrátil, dostalo to všechno pořádné grády a v té druhé půlce nebyl žádný špatný díl, všechny byly nadupané! Kdyby to tou první půlkou nepodělali, mohli jsme tu mít parádní seriál, který měl slušné herce, dobré postavy a hlavně slibný náměť, ze kterého se dalo hodně vytěžit. Takhle nám zůstalo jen neukončené cosi a myslím, že znovu už na to koukat nebudu. Nač se podruhé pouštět do běhu na dlouhou trať, u kterého předem víte, že se do cíle nikdy nedostanete... ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama