Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (203)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu nejisté a mírně "LOSToidní" a to zejména co se tempa odhalování záhad týče. Zprvu mě trochu zklamal časový skok, protože mě víc zajímalo, co se dělo těsně po výpadku, než čím seriál navázal. Ale nakonec jsem rád, že to nebyl jen další klasický postapo seriál. Na herce jsem si taky chvíli zvykal a zejména Charlie je taková... zvláštní. Naštěstí těch nesympatických se seriál vcelku záhy zbavil a velmi rychle jsem si skupinku okolo Milese oblíbil. V druhé sérii seriál dupe na plyn a baví ještě o fous více a zrušení tedy hodně zamrzí, i když řadu záhad seriál už stihl odhalit. Finále samozřejmě napřesdržku - resp. výborné, ale seriál je předčasně zrušený, takže je to tradičně useklé cliffhangerem... Tak snad alespoň komiks předvede nějaké rozuzlení. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slibný námět, pochybný scénář, přihlouplé dialogy a celkově spíš zklamání. Přesto lituji, že výrobu další řady producenti stopli._____ 1) Neobratná (až tupá) první řada s 10,5 milióny diváků odradila mnohé z nich. Přestože druhou řadu považuji za výrazně lepší po všech stránkách, zklamaní diváci se nevrátili. 7 miliónů diváků už pro produkci další řady zřejmě nepostačovalo._____ 2) Spoiler. Zatímco první řada představuje jeden ze šesti postapokalyptických států na území Severní Ameriky, Monroeovu republiku a odboj vůči ní, druhá řada jde dál. Poukazuje i na příčiny kolapsu, a spolu s novými bezohlednými nepřáteli, Vlastenci, postupně předehrává další, tentokrát ne-lidské protivníky, uměle vzniklou inteligenci nanobotů. Třetí řada byla zamýšlena podle autora scénáře jako jakási dobrodružná výprava za pokladem, která/ý všechno vyřeší. Mně připadají nové stále nebezpečnější a globálnější síly býti velmi zajímavým a povzbuzujícím počinem._____ 3) Zajímavě propracovaným postavám kladných hrdinů se zápornými rysy a naopak a jejich vzájemným vztahům však, bohužel, neodpovídá škobrtavý a místy velmi nerealistický děj, připomínající puberťácké filmové fantasie více než solidní scénáristickou práci. Ostatně množství režisérů a scénáristů mluví samo za sebe._____ 4) Zaujal mě 36letý Australan David Lyons (Sebastian Monroe) s výrazným dabingem 43letého Jakuba Saice. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Kde začít. Třeba nápadem. Ten je určitě zajímavý. A to je tak všechno. Můj osobní názor je takový, že mohly seriál pojmout jako experiment který se nepovedl a celá skupina experimentátorů se mohla časovou anomálií dostat do 15 století - pak by příběh seriálu vcelku i seděl. Škoda no. Takhle se jen budeme dívat na telenovelu o rodinných trampotách na pozadí globální katasrofy. Seriál má spousty nelogických věcí( nebudu je vypisovat - to by bylo na hodně dlouhý seznam ) a nevěřím tomu že bude dost oblíben na to aby se dostal do nějakých vetších možností co s nápadem udělat. Za mě tedy se moc nepodařilo udělat seriál který by mohl být hodně dobrý. Potenciál má hodně vysoký ale scénaristé bohužel nevyužily žádnou zajímavou dějovou linku která by mě přitáhla k obrazovce. To že existuje možnost energii získat zpět ( nebo ji obnovit ) bohužel zapadá do putování nesympatických postav. 1 hvězda za nápad, 1 hvězda za zajímavé lokace ( holka nosí x let na krku flesh klíč aniž by věděla co nosí ? Žádný ingenier se ani nepokusil získat energii nějakou novou metodou ? Energie zmizela , ale šamponu a pracího prášku bude zřejmě i po 15 letech víc než dost. Za 15 let pokryly rostliny budovy do neuvěřitelných výšek. Energie evidentně funguje a existuje dál, ale nikoho nenapadlo zkusit ji vyrobit ? Tomu máme věřit ? A to je jen pár kiksů a nelogických postřehů ) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Základní námět seriálu "jak by se žilo,kdyby se svět ocitl trvale bez energie" zde působí jen jako zástupný, což je vzhledem k faktu, že na tomto staví svůj marketing, velmi špatně, neřkuli podvod na diváka. Primárně se jedná pouze o klišovité "bloudění" krajinou proložené bojovými scénami, jakých se natočily, byť s jiným prostředím či obdobím, mraky. Revolution navíc disponuje herci špatných až katastrofálních kvalit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Všechno se vypne a už nenaskočí zpět............. U podobných příběhů mě fascinuje, jak si tvůrci představují svět po patnácti letech apokalypsy. Hlavně oblečení. Tolik let to prát jen v ruce a ono je to jak vyzvednuté u Diora - nové, čisté, nesešívané - prostě cool. Už vám někdy vydržely kalhoty víc jak deset let? Mě tedy ne. Seprané, roztřepené a se špatným zipem - no však víte, jak to myslím. Abych napsal pravdu viděl jsem asi každý třetí nebo čtvrtý příběh a nic mě v nich nezaujalo. Obsahově je to nelogické, neuvěřitelné a je v tom moc nesrovnalostí. Tyhle seriály zaujmou milovníky jednoduchých telenovel u kterých nemusíte moc přemýšlet. Triková a vizuální stránka to nezachrání, když hapruje obsah. ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • V roku 2012 prebehlo na Facebooku hlasovanie, v ktorom mohli ľudia rozhodnúť, v ktorom meste by mal mať premiéru. Vybralo sa desať miest - Atlanta, Boston, Chicago, Denver, Los Angeles, Mineapolis, New York, Philadelphia, Salt Lake City a Seattle. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama