Reklama

Reklama

Příběh služebnice

(seriál)
  • USA The Handmaid's Tale (více)
Trailer 2
USA, (2017–2025), 57 h 27 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Amanda Brugel, Ever Carradine, Madeline Brewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána. (HBO Europe)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (288)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to docela husté. Dobrý nápad. A hlavně doufám, že se něčeho takového nikdy nedočkáme. Děsivá představa. Elisabeth Moss není klasicky hezká, ale je rozhodně zajímavá. A ty záběry zblízka, myslím, dokonale umocňují atmosféru celého příběhu. Druhá série se mi líbila ještě víc než první. Konec mě ale trochu zklamal. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám dokonalá filmařina. Od příběhu, přes zpracování a úžasně mrazivou atmosféru, až po výborné herecké výkony v čele s Elisabeth Moss. V další z jejích nezapomenutelných rolí je zkrátka famózní a rozhodně by si tu Emmy konečně zasloužila, když za Mad Men neproměnila ani jednu ze šesti nominací. Čekání na druhou řadu bude utrpení. 1. série - 100% ()

Reklama

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Konec pro mě nastal během 5. a 6. dílu, kdy se z tohoto seriálu stalo soft porno. Feministky celého světa spojme se a ukažme bílému muži, zač je toho loket..... Brak jako kráva a co mě na tom nejvíc sere je fakt, že se na to ze začátku dobře dívalo, mrazivá hudba, "výborný nápad" (ze začátku). Chtěl jsem se dozvědět daleko více z té minulosti, co k tomu vedlo a tak, žel bohu už je mi to ukradené. Konec zvonec. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Z The Handmaid's Tale mám trochu rozporuplné dojmy. Hoci dystopický svet republiky Gileadu nepôsobí úplne nezmyselne, rozhodne nepôsobí ani uveriteľne. Je to aj vina tvorcov, ktorí dávkujú informácie o fungovaní tohto systému až príliš pozvoľna a miesto toho hrajú prím vnútorné monológy ústrednej postavy a dôraz je kladený na všadeprítomnú depresiu podporenú občasnými drsnejšími scénami. Samotné dianie navyše občas riedi aj zbytočne pomalé tempo a neustále detailné zábery na tvár utrápenej hlavnej hrdinky. Samotná látka je pritom dostatočne silná a zaujímavá, nie som však na sto percent presvedčený, že ide o ideálny spôsob ako spracovať podobný sociálny komentár. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První sezona - pomalý rozjezd, dobře budovaná atmosféra, pohled do společnosti zajímavý a "odspodu". Především v posledních dílech je okrýváno stále více a zvrácenost principů, jejich popírání a opětovné přetvářky je až bolestivě realistickou podívanou. Bohužel částečně přetrvává pocit vykonstruovanosti a nesoudržnosti. Postupným zjišťováním "jak k tomu došlo" se pár bodů vysvětluje, ale i tak mi přijde, že svět Gileádu je nefunkční a neudržitelný. Jsem velice zvědav, jakým směrem půjde druhá sezona a doufám, že společnost bude vykreslena ještě lépe a dostane reálnější tvary než je pár ulic s domy, cestou kolem řeky do obchodu a výchovným střediskem. Elisabeth Moss ze sebe dostává opravdu hodně a její proměna mezi svobodnou ženou/služebnou/sexy provokatérkou je velice uvěřitelná. ()

Galerie (2 125)

Zajímavosti (21)

  • Červené šaty, které služebnice nosí, odkazují na hříšnou Máří Magdalénu, zatímco modré šaty, které nosí maželky velitelů, odkazují na cnostnou Pannu Marii. (morgos)
  • Elisabeth Moss, která ztvárnila hlavní postavu, hrála ve většině scén nenalíčená. (morgos)
  • V scénach, kde vidno obesencov, viseli iba dve falošné telá a ostatné dorobili digitálne. [Zdroj: Filmkult] (krasomama)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama