Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Docela fajn, ale... Film se mi ještě pořád líbil (narozdíl od otřesné trojky a asi ještě otřesnější čtyřky). Jenže ano, kvalita šla po jedničce dolů a taky je to horší film ve srovnání s novým Supermanem. Jako pořád se na film dá dívat, jelikož Superman je sexy, ne kecám, sice je sexy, ale i samotný film má ještě něco do sebe, i když uznávám, že za účelem získání peněz šla dolů kvalita příběhu, jelikož některé scény byly vážně pitomé a pro zasmání. Některé byly srandovní asi záměrem, protože jsem se párkrát pobavila a nekřivila jsem se u toho, protože by film či scéna byl zároveň trapný. Ale celkově je tento film o superhrdinovi pořád ještě to světlejší a lepší z celé série... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Supermana! Na stejné úrovni jako první díl. Fantasy, krásně naivní film o muži bez slabin, který je z jiné planety a dokáže porazit kohokoliv díky svým úžasným schopnostem. Tentokrát se utká s vězni ze své vlastní planety, kteří byli uvězněni ve dvojrozměrném vězení a putovali vesmírem, ale osvobodili se. Výborný Christopher Reeve v roli Supermana exceluje a je velmi sympatický až skoro dokonalý. Postava Lexe Luthora ustoupila trochu do pozadí, ale Gene Hackman je v té roli opět výborný a má opět skvělé hlášky. Dále pak se tady utvořil skvělý pár Superman a Loise a mezi nimi to parádně jiskří. Akční scény jsou ještě vymakanější než v prvním filmu a herecké výkony a příběh celkově stoupli o stupínek výše. Změnu režiséru během filmu prakticky ani nepoznáte. Jediné co mi vadí je opět zase ta až moc pohádkovost filmu. Takže 4 hvězdy. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsem byl v lepší náledě než u jedničky a nebo se mi prostě tenhle díl líbil daleko víc. Tentokrát měl ten chlápek v tom modrým upnutým tričku s pláštěm alespoň latexově oděné a konkurence schopné nepřátele. Nicméně to stále zůstává pohádkou pro děti i přes podařené výkony supermana a samozřejmě Hackmana. Prostě tohle asi nikdy nebude mým šálkem kávy. * ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na počátku opět navštívíme Krypton a trochu si zopakujeme tamní události. CITÁT - Ještě přede mnou budeš klečet!!!....... Následuje sestřih událostí prvního příběhu, který můžeme sledovat v úvodních titulcích. DIALOG: WHITE - Hrozí, že pokud nebudou splněny jejich požadavky, srovnají Paříž se zemí. KENT - To snad nejsou ani lidi. WHITE - Proto se jim říká teroristé, Kente!!....... Tři supergauneři a Luthor. Super-el bude mít trochu hoňku. V 55 minutě letí Clark a Lois městem a v tu dobu začne hrát hudební doprovod. Pikosekundu (že pane Kulhánek) jsem si myslel, že je to píseň "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš" a čekal jsem, že uslyším Karla Gotta. Naštěstí to byl jen dojem:-) CITÁT - Tak tohle je tedy planeta Huston?!?!....... Hudba střední, vtipné hlášky, super akce a triky jako v prvním příběhu, ale proto, že je tu více padouchů je to výbušnější. CITÁT - A tohodle už zabte, nepotřebujeme ho...... Superman tu trochi zblbne z lásky, ale snad ho to přejde. Teda možná. CITÁT - Asi by vás měl někdo naučit slušného chování, pane........ No a jak to dopadlo? Bylo nebylo a bude trojka. Jo a Lex Luthor opět nezklamal. CITÁT - Ahoj zítra.............. Zjistil jsem, že existuje jiná a delší verze tohoto příběhu jmenuje se Superman II: Verze Richarda Donnera, ale zatím se mi nepodařilo ji sehnat. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jediný světlý moment téhle stupidní taškařice je Lex Luthor v podání Gena Hackmana. Jinak je to vskutku kreténská podívaná, kde se nahánějí nezničitelní šašci a drtí, co jim přijde pod ruku. Bude to dost drsný humor, ale kdyby Reeve našel zálibu v koních dřív, mohl nás tohohle ušetřit. Nebyla by to žádná škoda. 25% ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)
  • Původní režisér Richard Donner natočil pro tento díl scénu, kdy Superman mluví se svým otcem. Představitel Jor-Ela Marlon Brando si ale soudní cestou vymohl procenta ze zisků prvního filmu, a proto producenti nechali jeho scény z pokračování vystřihnout. Superman tak místo toho promlouvá se svou matkou. Díky soudnímu řízení ale Brando získal i podíl z druhého filmu, přestože se v něm nakonec vůbec neobjevil. Právě inkriminované scény s Brandem jsou k vidění v Donnerově režisérském sestřihu, který vyšel v roce 2006 a byly použity i v Singerově snímku Superman se vrací. (novoten)
  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama