Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se snad dvojka od jedničky svou atmosférou skoro ani neliší, možná jen tím, že jednička je první :-) Filmu neublížilo ani to, že se během natáčení vyměnil režisér. Skvělý Lex Luthor v podání Gene Hackmana a mezi Christopherem Reevem a Margot Kidder to jiskří, i když se baví jen o párku ;-) Není to vůbec špatný... -CHCI MUŽE, DO KTERÉHO JSEM SE ZAMILOVALA! -JÁ VÍM LOIS A JE MI LÍTO, ŽE TADY NENÍ... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že se mi dvojka v dětství strašně líbila [vždyť i zde jsem původně měl 5hvězdičkové hodnocení], proto jsem po čerstvém zhlédnutí lehce zpražen. Matná režie nedává scénám pořádnou "šťávu", spíš se soustředí na rutinní realizaci a ještě se nechává brzdit (pravda, velice příjemnou) romantikou. Právě ta a shazovačný humor definují pokračování nejlépe, protože komiksovou akci s potenciálně vynikající trojicí kryptonských zločinců (nepodstatnou komickou postavičku Lexe Luthora bych nezmiňoval) zásadně omezují trikové možnosti doby. Nepřekona(tel)né obsazení však stále válí, Christopher Reeve byl (je) ten nejlepší Superman a s Margot Kidder jim to náramně jiskří. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Ty jsi ten, kterému říkají prezident?“ RIchard Donner je „pryč“, kvalita šla šupem dolů. Respektive byl vyhozený/odsunutý na druhou kolej, i když své verze se nakonec přeci jen dočkal (2006). Herci jakoby netušili, co mají hrát, scénář je místy bezradný, některé triky vrchovatě naivní. A výstup prezidenta v televizi je hodně mimo mísu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jsou další pokračování Supermana ještě horší než toto, nechci si je proboha raději ani představovat. Vedle starého "kultovního" Supa od Donnera s Reevem totiž bledne i prachmizernost jeho nových inkarnací od Snydera... a to je sakra co říct. No aspoň že Zod s jeho tradiční hláškou o klekání je docela vtipný. A jeho máma se (pravděpodobně) nejmenuje Marta, to jediné ten film aspoň trochu zachraňuje. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Skladateľ John Williams sa mal vrátiť na post skladateľa aj pre pokračovanie. Režisér Richard Lester a producent Ilya Salkind ho pozvali na premietanie hrubého zostrihu. Keď Salkind na moment opustil projekčnú miestnosť, Lester a Williams sa pohádali o hudobnom výraze vo filme. Keď sa po nejakom čase Salkind vrátil, tak Williams viditeľne rozrušený bol na odchode, ukázal prstom na Lestera a povedal: „Tohto muža by som nemohol vystáť.“ Na Williamsove miesto nastúpil Ken Thorne, ktorý zložil len minimum novej hudby a len zaranžoval Williamsovu hudbu z prvého dielu. (Tvrdolín Veliký)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama