Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, který se mě jako dítěti moc líbil, bohužel přináší menší zklamání. Tam kde jednička dle mého uspěla na celé čáře (promyšlený příběh, cit režiséra), tam dvojka naráží. Náhrada Donnera Lesterem se neukázala jako zrovna šťastné řešení. Některé souboje vyznívají až komicky. Také mě docela nadzvedává nepovedený závěr filmu, kdy Superman vrací zpátky na místo střechu Bílého domu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Taková komiksová legenda jakou Superman bezesporu je by si tedy zasloužila lepší zpracování. Tady prostě nefungovalo nic tak jak mělo. Christopher Reeve je dobrý, ale co může dělat když ho zbytek nechal na holičkách. Ani ten Gene Hackman mně sem nesedí. No ano co taky čekat od roku 1980, Colin Farrell tam asi hrát záporáka nebude. Ale i tak, triky jsou amatérské, akce křečovitá, příběh nedodělaný. Prostě Supermanovi to víc sedí na stránkách komiksu než na stříbrném plátně. ()

Reklama

cinemag 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Chybu však vidím ve změně režiséra, z čehož plynou nelogičnosti. Také chybí scény s Brandem, které byly pro pochopení děje důležité. Například obnovení supermanových sil. Akční scény mohly být lepší. Námět je podobný jako v Supermanovi 4, tím že se objevují nadpřirozené bytosti v ději. Ve dvojce máme generála Zodda a ve čtyřce Atomového Muže (Nuclear Mana) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co snímek dělá pokladem, to jsou efekty. Když dojde na bitvu ve městě, je to skutečně krása. Nemohu si pomoct, ale v té době dokázali tvůrci opravdu hodně. Herecké výkony pak rozhodně nezklamou. Gene Hackman je stále příjemně potrhlý, Terence Stamp je na Zoda správně zlý a nebezpečný, ale hvězdou zůstává Christopher Reeve, který je naprosto přesný v každé vtipné scéně. A když pak vzlétne do nebe v těch červených spoďárech, najednou už nemáte pocit, že je k smíchu, ale že tohle je opravdu hrdina, který dokáže lidstvo ochránit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/236-superman-2-1980-75.html ()

sud 

všechny recenze uživatele

První díl je spíše Supermanovým životopisem a skutečná akce se objevuje až v posledních čtyřiceti minutách. Dvojka je už ryze akční záležitost, kde proti našemu hrdinovi (Christopher Reeve) stojí tři zločinci z kosmu, generál Zod (Terence Stamp), Ursa (Sarah Douglas) a Non (Jack O´Halloran) . A to zločinci pořádní a zcela důstojní protihráči. Záporák číslo jedna z prvního dílu Lex Luthor (Gene Hackman) je zde spíše vlezdoprdelka a podrazák než maxizločinec. Kéž by každý originál měl takovéto pokračování na kterém není ani znát výměna režiséra. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)
  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • V první verzi scénáře se objevoval čtvrtý padouch z Kryptonu. Jmenoval se Jak-El a měl být obdobou Riddlera (Hádankáře) z příběhů jiného hrdiny nakladatelství DC Comics - Batmana. Jak-El byl popsán jako "psychopatický šprýmař, jehož žerty mu přijdou dostatečně vtipné jen tehdy, vedou-li ke smrti nebo utrpení jiných". Od této postavy bylo nakonec upuštěno a nikdy nebyla ani předběžně obsazena. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama