Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

choze 

všechny recenze uživatele

I když Superman čelí mnohem větší hrozbě a romantická linie se zásadně posouvá, dvojka postrádá epičnost jedničky a nepříjemně tlačí na campy humor (venkov, scéna, kde Zod a spol. odfoukávají na newyorské ulici lidi) a to je Otis hned zkraje odlifrován do pryč (a bohužel i slečna Tesmacherová). Stoický Zod je ale vynikající záporák. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na počátku opět navštívíme Krypton a trochu si zopakujeme tamní události. CITÁT - Ještě přede mnou budeš klečet!!!....... Následuje sestřih událostí prvního příběhu, který můžeme sledovat v úvodních titulcích. DIALOG: WHITE - Hrozí, že pokud nebudou splněny jejich požadavky, srovnají Paříž se zemí. KENT - To snad nejsou ani lidi. WHITE - Proto se jim říká teroristé, Kente!!....... Tři supergauneři a Luthor. Super-el bude mít trochu hoňku. V 55 minutě letí Clark a Lois městem a v tu dobu začne hrát hudební doprovod. Pikosekundu (že pane Kulhánek) jsem si myslel, že je to píseň "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš" a čekal jsem, že uslyším Karla Gotta. Naštěstí to byl jen dojem:-) CITÁT - Tak tohle je tedy planeta Huston?!?!....... Hudba střední, vtipné hlášky, super akce a triky jako v prvním příběhu, ale proto, že je tu více padouchů je to výbušnější. CITÁT - A tohodle už zabte, nepotřebujeme ho...... Superman tu trochi zblbne z lásky, ale snad ho to přejde. Teda možná. CITÁT - Asi by vás měl někdo naučit slušného chování, pane........ No a jak to dopadlo? Bylo nebylo a bude trojka. Jo a Lex Luthor opět nezklamal. CITÁT - Ahoj zítra.............. Zjistil jsem, že existuje jiná a delší verze tohoto příběhu jmenuje se Superman II: Verze Richarda Donnera, ale zatím se mi nepodařilo ji sehnat. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi, že v prvním dílu dobře zvládnutá nadsázka zde příliš nefunguje. Na vině budou asi tři Supermanovi protivníci, kteří působí holt stupidně. Také by takto vystavěný film potřeboval triky na poněkud vyšší úrovni. Z filmu je cítit krocená rozmáchlost. Co potěší, to je vtipně rozehrátá (a vyřešená) milostná línie trojúhelníku Lois / Clark / Superman. S fandovství jsem hodnocení trochu nadsadil, jinak by to bylo lepších 60%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Klon, který nemá jiskru, šarm ani roztomilost pilotního filmu. Zůstala "jen" naivní pohádka v maličko omšelých kulisách, která nezměnila svůj černobílý pohled na svět a vzbuzuje mírný úsměv i v okamžicích, kdy to nemá v úmyslu. Nad průměr ji kromě všudypřítomné nostalgie povyšuje velké osobní drama muže, kterému není souzený obyčejný život obyčejného smrtelníka s milovanou ženou po boku. P.S.: Milý Supermane - co to mělo znamenat ? Chtěl ses vzdát své výjimečnosti ... kvůli ŽENSKÉ ?!? Jen tak mimochodem - ztratil bys právě to, co na Tobě miluje ... ale to už Ti asi došlo. Jistě - má ráda i Tvoji duši. Jenomže jak sám dobře víš, duše ji neochrání. Ji ani nikoho jiného. Kdepak, hochu, Ty ses nenarodil proto, aby sis pěkně nazul bačkory, usadil ses před bednu a otevřel sis pivko. Myslím, že by se Ti za čas po tvém supermanském životě zastesklo - a bylo by po idylce. Ženy jsou sice pohledné a přitažlivé, ale taky marnivé, pošetilé - a především majetnické bytosti ... asi bude lepší, když si je budeš držet pěkně od těla. A mezi námi - ta Tvoje kráska je někdy vážně na zabití ... vlastně skoro pořád. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmového praotce DC univerza přišlo o 2 roky a jak už tu někdo předtím poznamenal, jedná se v podstatě o totéž s prá vtipnými okamžiky. Co dodat. Je sranda se na to i dneska podívat, protože Clark Kent je nadpozemskej slušňák a celkově se film nebere moc vážně. A pak je tu samozřejmě ta absurdnost Clarka s brejlema a bez...70% ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • V první verzi scénáře se objevoval čtvrtý padouch z Kryptonu. Jmenoval se Jak-El a měl být obdobou Riddlera (Hádankáře) z příběhů jiného hrdiny nakladatelství DC Comics - Batmana. Jak-El byl popsán jako "psychopatický šprýmař, jehož žerty mu přijdou dostatečně vtipné jen tehdy, vedou-li ke smrti nebo utrpení jiných". Od této postavy bylo nakonec upuštěno a nikdy nebyla ani předběžně obsazena. (novoten)
  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama