Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

numi 

všechny recenze uživatele

Zoufale špatné herecké výkony (až na Hackmana), ještě zoufaleji ubozí protivníci a tentokráte (oproti jedničce) navíc absence lehké nadsázky, která by zmírňovala fakt, že je scénář neuvěřitelně stupidní. Zase na druhou stranu je druhý Superman kratší než jeho předchůdce a začne tak nudit až v poslední čtvrthodince, kdy dojde na rozpačitý a nezáživný závěrečný souboj. Jinak je to stále jedna a ta samá naivní pohádka bez špetky napětí, bez zápletky a bez jakéhokoli děje. Prostě kultovní nuda s kultovním superhrdinou. Nebýt geniální comixové předlohy, pak by tenhle snímek brázdil absolutní filmové dno. Takhle mě chytá mrška nostalgie a za tu dvojici;) Lois, Clarka a Superman musím dát alespoň dvě hvězdičky. [říjen 2006] ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem o prvním dílu napsal, že jeho nejslabším místem je scénář, tak tady to platí (bohužel) taky. Tenhle film má záporáka ještě lepšího, než je Lex Luthor, ale co z toho, když scénář je děravý a některé docela podstatné detaily (Supermanova síla, lépe řečeno jak ji získal zpátky) jsou sotva naznačené, ale ani zdaleka nejsou vysvětlené. Naštěstí film jako takový celkem odsýpá a nikdo mi v tomto filmu nějak nepřekážel či vadil (což o dalších pokračováních bohužel nemůžu říct). A jak už jsem říkal, Terence Stamp jako generál Zod byl parádní. 55 %. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po príbehovej stránke najlepší Superman, po tej režisérskej z pomyselnej trilógie- Superman, Superman 2 a Superman sa vracia, najslabší. Škoda dnes už zastaralých trikov, absencie Marlona Brandona...ale inak ostáva všetko po starom, hrejivá romantika, skvelá Williamsova hudba, veľkolepé akčné scény, skvelí protivníci a pekný záver....na jednej strane je škoda že sa Donner dostal pri strihaní dvojky do sporu, na strane druhej je dobré že 50% filmu stále patrí jemu. Po tom, čo som mal možnosť vidieť Donnerov Director´s cut musím s prekvapením uznať že je skoro zázrak, že to Lester dokázal tak skvele ustáť (hlavne pri pohľade na trojku) a čo viac, jeho verzia sa mi v konečnom dôsledku páčila oveľa viac než tá Donnerova kt. vyšla pred 2 rokmi v Amerike. Oficiálna verzia je skrátka akčnejšia, zábavnejšia, romantickejšia a je v nej lepšie zosynchronizovaná hudba. Superman 2 bez Eiffelovky alebo Loisinho pádu do rozbúrenej rieky už nie je ten Superman ktorého som si v detstve zamiloval. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Určitě o něco málo horší než jednička. Ale zase má dvojka mnohem lepší akci a především ze začátku super tempo. Ta akce s bombou na vrcholu Eiffelovy věže a poté zničení té bomby němelo chybu. Akce se stále drží ale i potom. Ovšem když Superman ztratil své schopnosti, tak to bylo docela nudné a tempo se začalo vytrácet. A chytlo se až ke konci, kde je na svou dobu párádní akce. Stále nemůžu uvěřit, jak je to staré! Dobré bylo, že Superman měl více nepřátel. Christopher Reeve se do své role Supermana vžil a předvádí mnohem lepší výkon, než v díle předchozím a to díky tomu, že ukazuje více emocí. Margot Kidder nějak zheskla a ani mi až tak nevadila. Opět mně potěšil Gene Hackman, jehož role je prostě super a má dobré hlášky. Jediné, co mi lezlo na nervy, tak byli ti tři blbečci ( Supermanovy nepřátelé ) v černých hadrech. Vypadali velmi směšně a hlavně jejich představitelé předvedli úplně nulový výkon. Nebýt jich, tak bych přemýšlel i o 5*, takto musím dát 4*! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Musím ti zložiť poklonu Superman, tvoja dokonalá maska oklamala aj mňa.“ Rád by som k tomuto predovšetkým po trikovej stránke extrémne zastaranému (traja Kriptoňáci v skle) komiksovému hitu prechovával rovnako nadpriemerné nostalgické spomienky ako napríklad k PLANÉTE KRULL. Ale nedá sa svietiť - predovšetkým preto, že SUPERMAN II je zlý film. Navyše, fenomén Supermana mi vždy bol vzdialený a za celé roky sa mi zďaleka najviac páčila fanúšikmi nenávidená verzia Bryana Singera z roku 2006. Jediné, čo na SUPERMANOVI II nezostarlo, je hudba Johna Williamsa a úžasný Gene Hackman ako Lex Luthor. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Natáčelo se od srpna 1979 do března 1980 v Anglii, Francii, Norsku, Kanadě a na Svaté Lucii. (Varan)
  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama