Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

V té době asi nejlepší americký sitcom, a jeho kouzlo u mě trvá dodnes. Geniálně nadabovaný Otou Jirákem a s dokonale vytříbenou obličejovou mimikou mě tenhle chlupatý, nosatý, a hlavně hláškami obdařený mimozemšťan baví neustále. Shlédnuto všech 99 dílů!!! Jediná negativní stránka je ta, že scény, kde nefiguruje samotný fenomén, nic moc zábavného se neděje...naštěstí je takových momentů pramálo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gordon Shumway alias Alf, Willie Tanner, Kate Tannerová, Lynn Tannerová a Brian Tanner. A samozřejmě ještě sousedé Ochmonekovi. To jsou ústřední postavy kultovního a ikonického sitcomu, jenž počátkem 90. let dobyl i českou televizní zábavu. Osobně jsem v té době viděl pouze útržky, tudíž začít sledovat tento seriál v roce 2018 byl dosti zpátečnický, avšak nikoliv chybný krok. Nezatížen nějakou nostalgií a oproštěn od optiky dětského diváka, sledoval jsem Alfovy příhody v Tannerovic rodině se zájmem a často se bavil, někdy i královsky. První série je bezkonkurenčně nejlepší a není to pouze tím, že je první a originální. Nejvíce se mi líbí zejména Alf, který tu ještě pije pivo a zdaleka nejvíc se trefuje, resp. nastavuje zrcadlo jak americkým hodnotám, tak i principům, na nichž severoamerická společnost funguje, např. presumpce neviny, jaderné zbrojení, atd. Každá další série již v něčem ztrácí, avšak i přesto se v nich najde několik vskutku nadprůměrných epizod. Osobně hodnotím velmi vysoko vánoční speciál. Vždy mě také bavily díly, v kterých se Alf dostal mimo Tannerův dům. Jako divák jsem si velmi rychle oblíbil nejen ústřední postavu (zde sympatie přijdou takřka okamžitě již během první části) a její geniální smích, ale také úvodní znělku a dabing Oty Jiráka. Co se týče oblíbenosti ostatních postav, zprvu u mě vedly zejména Lynn a Brian. Mnohem později jsem si našel cestu i k Williemu, jenž po většinu času působí jak ne-herec a reálný suchar. Kate byla pro mě po většinu času neutrální postavou, avšak ke konci seriálu jsem si vůči ní vypěstoval skoro až averzi, zatímco Willie se stal mým velkým oblíbencem, právě pro jeho všednost. Na úplný závěr komentáře si dovolím ještě jedno povzdechnutí nad tím, jak nešťastně byl seriál ukončen a také si neodpustím projev zvědavosti nad připravovaným pokračováním. Obávám se, že nový (určitě digitální) Alf ztratí kouzlo oné plyšové postavičky, která navzdory tomu dokázala perfektně vyjadřovat celou škálu emocí. ALF je skvělý oddechový počin za velmi pěkné 4*. ()

Reklama

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Vtipná mimozemská Melmakovská postavička ALF mi utkvel v pamäti na veľmi dlhý čas. Odhliadnuc od reálnosti niektorých hlavných bodov seriálu, patrí tento k tomu najlepšiemu, čo vtedajšia americká produkcia mohla vyprodukovať. Skôr by som až povedal, že takýto námet sa zrodí raz za 10 - 20 rokov. Opäť jeden seriál, ktorým som bol takpovediac "vychovávaný". A ešte jedna vec: bez skvelého slovenského Alfa - Stanka Dančiaka by seriál nebol tým, čím bol, je a bude ... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný a díky hlavní postavě i originální sitcom, celkem vtipný, jak už to u sitcomů bývá, v české lokalizaci se skvělým dabingem (dlouho jsem měl pak spojený hlas Oty Jiráka právě s Alfem)... Navíc hlavní hrdina má mimo chlupů, mimozemského původu, nezměrné chuti k jídlu i charisma... Mimozemšťan nemusí být nutně jen vetřelec, může být i...Alf...:-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý seriál, ktorý postupom času strácal na kvalite. Mohlo sa natočiť menej častí, nasilu to netlačiť divákovi do hlavy a bolo by minimálne o jednu hviezdičku viac. Prvé série však odporúčam. Vtedy kedysi sa mi to celkom páčilo, Alfa skvele nadaboval Stano Dančiak. Je ale fakt, že neviem, či by som to ešte aj dnes sledoval. Ono, ako decko sa na to dalo pozerať, ale teraz keď tak premýšľam, tak mi vadili všetky postavy okrem Alfa. Ako ten malý fagan, tak hlúpy otec a asexuálne ženy. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Postavu souseda Trevora Ochmonka si zahrál herec John LaMotta, synovec slavného boxera Jakea LaMotty, o kterém byl natočen film Zuřící býk (1980). (Koldyn)
  • Seriál sa nakrúcal v rokoch 1986 až 1990 a podieľalo sa na ňom 12 režisérov. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama