Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 7
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 7

Recenze (301)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Efekt nostalgie je silnejší ako kvalita, no nedávno som si pozrel pár časti po rokoch a v rámci poobednej siesty to celkom obstálo. Nečakajte ale niečo viac ako priemer. Ak by som seriál videl prvý krát teraz, asi dám 2*. Na druhej strane, kebyže ho hodnotím v detstve tak by som dal asi aj 4*. Je tam cítiť odraz doby a niekedy fajn zápletky, občas je príbeh ale pekná nuda. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

To byla tak snaživá napodobenina dramatického a krimi žánru, že u mne vzbuzuje pobavení. Takový civilní made in checoslovakia seriál, úplně stejně nepovedený jako normalizační design, který je tam hojně k vidění, a bezpohlavní normalizační orchestrální hudba, která je tam také hojně ke slyšení. Dobový dokument po všech stránkách. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

V některých epizodách nelze popřít výborné herecké výkony ve vedlejších rolích svědků, poškozených a podezřelých; byli to profíci a odvedli slušnou práci (Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský, Regina Rázlová, Josef Kemr). Jako celek ovšem nepoužitelné, protože už tenkrát jsme měli možnost občas kouknout na Profesionály nebo Dempseyho a Makepeacovou. V jejich sousedství pak Vlastimil Hašek věčně sedící za stolem s papírama a v pulovru na knoflíky působí prostě směšně. A krom toho, v těch zápaďáckých seriálech se vraždilo a ve velkým se jelo v drogách, tady se kradli papoušci na výstavu. Celkové hodnocení u mě sráží i Michal Pešek, ten mě sral vždy a všude. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Oheň, voda, vítr, dým... Někteří zde přirovnávají Vlastimila Haška k poručíku Columbovi. To jako proč? Protože tady má baloňák? Neblbněte... poručík byl vtipný, ohleduplný, zvěř milující, šarmantní k ženám, roztomilý, často popletený ovšem geniální, nadčasový... Hašek je asi ten nejnudnější herec všech dob (ověřeno i v jiných filmech). Jinak lehký nadprůměr, Zedníček tradičně nesympatický a Jirka Krampol naopak výborný. Potěší i Ladislav Frej či mladý Michal Pešek. Co se jednotlivých příběhů týče: Sice jsou podle skutečných událostí, ale minimálně polovina z nich je nezáživná. Za nejlepší díl považuji Muže s punčochou, kde si roli užívá mladý Ondřej Pavelka či Aranžéra, tam zase esenbáky dlouho vodí za nos pan Lipský. Tři a půl, zaokrouhlenelo nahoru, za špičkové herce ve vedlejších rolích (Hrušínský, Pešek, Janžurová, Kemr atd.). ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Angličané mají Sherlocka Holmese, Američané Nicka Cartera, Němci komisaře Shimanského, Italové inspektora Cattaniho, Číňané soudce Ti, Ale ty všechny bez problémů strčí do kapsy náš Rudla Pekař, nejlepší detektiv všech dob. Je v podstatě chodící encyklopedií, zná dokonale psychologii zločinců, disponuje skvělými kombinačním schopnostmi, přesto však zůstává skromný a nebojí takové té černé policejní práce. Nenosí zbraň a ani fyzicky by třeba na takového Shimanského nestačil, ale jistě by vymyslel nějaký mazaný způsob, jak se konfrontaci vyhnout... ()

Galerie (419)

Zajímavosti (90)

  • Honorár režiséra Jaroslava Dudka za prvú sériu bol 558 000 Kčs (čo by dnes zodpovedalo sume 5 496 300 Kč). V dobe natáčania, keď bola priemerná hrubá mzda 2822 Kčs, bola táto odmena ako z inej dimenzie. (Raccoon.city)
  • V době natáčení epizody měl Ladislav Frej na palci levé ruky krevní sraženinu (tzv. raka), což je vidět v momentě, když při výslechu vytahuje ze zásuvky krabičku s náboji. (velkyvezir)
  • V baru, kde pozoruje cvrkot podporučík Kamil Hamřík (Pavel Zedníček), vyhrává v pozadí na housle Otto Sattler, který měl za sebou Osvětim, kde přišel o celu rodinu. Hrál do ouška králům, maháradžům i slavným umělcům. Také sepsal knížku „Celý život v baru“. (Ganglion)

Reklama

Reklama