Reklama

Reklama

Inujaša

(seriál)
  • Japonsko 犬夜叉 (více)
Trailer
Japonsko, (2000–2010), 77 h 38 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Rumiko Takahaši (komiks)

Hudba:

Kaoru Wada

Hrají:

Jošinori Sonobe, Tomohisa Asó, Hikaru Hanada, Kazuja Nakai, Rjúgo Saitó, Hidenari Ugaki, Seidži Sasaki, Takeši Aono, Rie Iwacubo, Ricuko Šimamune, Jó Kitazawa (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(193)

Recenze uživatele Teelus k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2000) (S01) 

Jedno z prvních anime, které se mi před lety dostalo pod ruku. Vyvážené, akční, vtipné s výbornou zápletkou. Seriálu jen škodí délka, způsobená i doběhnutím předlohy a nastavováním fillery. Pak již člověk ztrácí nadšení, když děj stagnuje. Autorka to trochu přehnala s množstvím upgradů meče hlavního hrdiny, které zkrátka musí získat, aby porazil hlavního záporáka, jen aby pak většinu z nich ani v závěru nepoužil :-D. Navíc měla Rumiko strach občas někoho z hlavnějších hrdinů přizabít na dobro, což by dle mého seriálu dodalo trochu šťávu, takhle to neměnná sestava šťastně dotloukla bez ztráty do konce a větší drama se nekonalo. Nutno podotknout, že závěru se u tohoto anime nedočkáte, právě z důvodu zmíněného doběhnutí mangy, tudíž tato série končí otevřeně a konce se dočkáte až ve dvojce. Co se týče animace, je to poněkud horská dráha, nevím kolik verzí se za celou dobu prostřídá, ale místy je to strašně odbyté a je hrozně vidět, že to dělal někdo jiný, začátek je každopádně vykreslen velmi pěkně. ()

Kankecu-hen (2009) (S02) 

Na to, jak úmorný byl závěr v manze, kde už se člověk modlil, ať to Rumiko nějak po 10ti letech dotluče do konce, tak v druhé sérii anime se díkybohu rozhodli, že nebudou již dále prodlužovat utrpení fanoušků a vmáčkli zbývající děj do svižných 26 epizod, což je úctyhodný počin, vzhledem k tomu, že původní seriál čítající 167 dílů dojil mangu až cca k 360 kapitole a předloha celkem čítá kapitol 558 (ale zase jen závěrečný souboj s Narakem byl rozplizlý snad na 30 :D). Ve srovnání s první sérií působí Final Act dospěleji, také se tam neustále i něco děje. Animace je plynulejší, navíc se mi zdálo že tentokrát je vše kreslené "jednou rukou" a nesetká se tak člověk s odbytými epizodami a hranatými ksichtíky, jako tomu bylo občas v jedničce. Celkový dobrý dojem trochu kazí konec, tam by přece jenom člověk čekal trochu více po té době, trochu mi to i připadalo, že je vytvořen účelově tak, aby si četní fanoušci vše potřebné domysleli a nikdo nebyl zbytečně zklamán. No a ty ..........trochu spoiler..............tři roky odloučení... proč? aby náhodou nebyla Kagome dle amerických poměrů nezletilá a mohla se vdávat? Tahle pasáž vůbec nedávala smysl a dokonale mi svou nelogičností pokazila závěr. Ale až na zmíněné je to povedený konec úspěšné série. ()

Reklama

Reklama