Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (254)

Marci 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie 1 *. Je mi líto, ale nemůžu jinak. Připadalo mi, že herci - a zejména ta stará garda - si se svými rolemi nevěděli rady. Ten pocit jsem měla jak u Josefa Abrháma, tak u Elišky Balzerové i Ivy Janžurové. Prostě pokud není dobrý scénář, který by měl alespoň jakous takous logičnost ve vývoji postav, tak není kde brát. A vznikne pak paskvil jako je tento. ()

Tamdydam odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál je podle mě v náší kotlině velmi přelomový a významný. Pokud se nemýlím, tak právě on odstartoval lavinu těch nejzhovadilejších seriálů, jeké kdy u nás vznikly ( Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Velmi křehké vztahy pro velmi pevné nervy... ). Viděl jsem několik celých dílů ! a musím říct, že mě to vysloveně naštvalo. V novinách se neobjěvil jediný spravedlivý komentář, ztrapnila se v tom polovina mých oblíbených herců, vyhodilo se na to prachů, jako snad doposud za žádný český seriál,... Děs běs. Hudba strašná, děj stupidní, dialogy k pláči, scény z operačního sálu připomínající krvavá jatka,... Ale zas mě těší, že další pokračování už horší být nemůže ()

Reklama

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem s hodnocením počkat až shlédnu všechny nové díly, ale protože to nedokážu, hodnotím už po čtvrtém díle: Je to hrozně, hrozně slabé! Katastrofální hudba, trapné herecké výkony, trapné dialogy, nepochopitelné zvraty v jednání postav,... I přes slabost pro české filmy a seriály nemohu dát víc než jednu hvězdičku. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Původní Nemocnici jsem neviděl a tak jsem nebyl zatížen očekáváním. Osobně se klidně přiznám, že se mi to docela líbilo. Ano, nebyl to žádný extra zázrak, ale pořád šlo o tehdejší průměrnou seriálovou tvorbu. Rozhodně to nebyl takový propadák, jak by se z hodnocení mohlo zdát. Spoustu hodnocení tady je bezobsažné prohození, že je to blbé a horší než původní řada. Nicméně důvody už tak často uváděné nejsou. ()

Dark_Shark 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Je vidět, že pokračování starších seriálů ještě neumíme natočit (kdo ví, jestli to někdy půjde). Pořád jsem čekala na nějakou vtipnou postavu jako byl doktor Štrosmayer, ne na komplexy a další milostné zápletky pane primáře, který je označován jako balvan a chudáka pana Sovu, kterého jen všichni využívají. Na třetí pokračování se už dívat raději nebudu. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)
  • Arnošt Blažej (J. Abrhám) opět jezdí ve voze Honda jako v původním seriálu z roku 1977. (M.B)

Reklama

Reklama