Reklama

Reklama

Americký gangster

  • USA American Gangster (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2007, 157 min (Special Edition: 176 min, Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Mark Jacobson (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Kamera:

Harris Savides

Hrají:

Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin, Lymari Nadal, Ted Levine, Roger Guenveur Smith, John Hawkes, RZA, Yul Vazquez (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Franka Lucase (Denzel Washington), nenápadného řidiče jednoho z předních černošských zločineckých bossů, si dříve nikdo nevšímal. Když však jeho šéf náhle zemře, Frank využije vzniklé díry v mocenské struktuře k vybudování vlastního impéria a stvoření vlastní verze amerického snu. Díky své odvaze, vynalézavosti a inteligenci dokáže záhy zaplavit ulice New Yorku bezkonkurečně nejlepší a přitom nejlevnější drogou. Richie Roberts (Russell Crowe) je bílou vránou mezi policisty, který má k ulicím dostatečně blízko na to, aby zaznamenal změnu ve zdejších mafiánských strukturách ovládajících drogové podsvětí. Smyčka se pomalu stahuje a blíží se den, kdy tyhle dvě individuality stanou tváří v tvář. Z té konfrontace však může vyjít jako vítěz jenom jeden. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 210)

bomber04 

všechny recenze uživatele

Další výborný mafiánský film. Washington to zahrál skvěle, tak jako všechny filmy co jsem s ním viděl. Navíc tenhle film dostane lidi, který mají rádi nasazení a množství nekompromisních řešení gangsterů, kteří si nenechají nic líbit obzvlášť když jde o peníze. Všem doporučuji, je na co se koukat :-) ()

PouPou 5 

všechny recenze uživatele

"Bylo mu zabaveno 250mil. dolarů." Nevím proč, ale vždy jsem býval na straně Policistů a ne gangsterů. Ovšem tento film, mě po celou dobu nutil fandit "aspoň z mého pohledu" právě gangsterovi jménem Frank. Opravdu povedený filmařský kousek. Doporučuji!!! ()

henrybrno 

všechny recenze uživatele

Gangstery ani mafiánské filmy nejsou šálkem mého čaje, ale Americký gangster ve mně dojem zanechal. Těžko říct čím to je, ale vsadím se, že na tom má podíl herecký výkon Denzela Washingtona. Filmu určitě pomohla inspirace ze skutečné události. 5* ()

BaronMartyn 

všechny recenze uživatele

Tvrdá realita mafiánov, veľmi dobré výkony hercov posúva tento film medzi to lepšie, čo bolo v tejto tématike natočené. Doporučujem len tým, čo majú radi filmy s touto problematikou. Súdny človek sa zamyslí a zaujme postoj! Realita je taká! BM ()

Tanakasan79 

všechny recenze uživatele

Co říct... prostě tohle se musí vidět, hltal jsem každou minutu filmu a naprosto mě dostal závěr, kdy pohrdavým pohledem sjede po dvou imitacích na gangsters :) ()

Gafro007 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s golfistou. Jednoznačně povedný A-čkový gangsterský film. Samozřejměna tom mají největší podíl Denzel a Russel. U filmu se negativa hledají jen težko. Možná trochu schizofrenická povaha Washingtona, jednu část filmu je takový, další zas makový. I tak skvělý film pro širší veřejnost. ()

themiracle 

všechny recenze uživatele

Příběh inspirovaný skutečnou událostí málokdy přináší propadák, protože pokud stojí za to, aby se o něm natočil film, musí za něco stát. Tento film není výjimkou. Příběh je perfektní a navíc výborně zpracován, herecké výkony famózní. Amerika přelomu 60. a 70. let jak vyšitá. Tohle za shlédnutí rozhodně stojí. 80 % ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý pocit, vidět, že "velké filmy" se i dnes ještě občas dělají. Emancipace afroamerické komunity na americké drogové scéně 2. poloviny 20.století podbarvená eskapádou USA ve Vietnamu, podaná velkorysými tahy štětce na obrovském plátně; správně, Kmotr se vám jako asociace snadno vybaví - včetně pokřivené "mafiánské morálky". Nic z toho by ale nefungovalo bez excelentních dvou hlavních aktérů - tady to byla skutečná "two men show". Bravo! ()

lip2 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě začal bavit až po první polovině ukazuje obchod z drogami a praktiky mafie v 70 letech celkově tenhle žánr nesleduji film není určitě pro každého a ne musí zaujmout všechny diváky ,ale herecký výkon Denzel Washingtona a Russell Crowa táhne tak na horu ,že film nakonec dostal čtyřhvězdičkové hodnocení a v procentech 81%. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Gangsterka klasického střihu. Denzel Washington jako Frank Lucas (opravdová postava) celkem válí, když nabourá zaryté pravidlo, že by černoch mohl být vůdcem promakaného systému distibuce drog a stát se tak nejmocnějším mafiánem, co má pod palcem celé newyorské podsvětí. 4 hvězdy. ()

Milan-K 

všechny recenze uživatele

Berou mě mafiánky – je to můj oblíbený žánr! Vždycky na nich zbožňuju ten vývoj hlavního mafiána, jeho myšlení, vývoj osobního života a v závěru jeho strmý pád společně s celým vybudovaným impériem. Vypíchl bych především dobovou atmosféru, propracovanost postav a vše tak nějak reálně plastické (jako v Traffic). Denzel je zde oproti ostatním hrdinům z mafiánek celou dobu téměř nezměněnou osobou a vůbec mi to nevadí, s jakou přirozenou elegancí šíří své charisma od začátku do konce. Nechutně poctivý Crowe je zas lovecký pes, který se jen přímočaře žene za odhalením tajemství Blue Magic. Nikdy se nenabažím téhle gangsterky. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Klasická americká gangsterovka se skělým hereckým obsazením i výkony. Člověk si až říká, škoda že na každého jednou dojde :) Ale nevím čím to, ale u amerického gangstera jsem se až trochu nudila, nevím ejstli to bylo tempem vyprávění nebo předvídatelností děje, ale nějak mě to pořádně "nechytlo". 60% ()

Molerat 

všechny recenze uživatele

Denzel Wahington v jedné ze svých nejlepších rolí, podle mého názoru. Russel Crowe v poněkud pro něho netypické roli.Film je tématicky podobný kmotrovi, a dalo by se polemizovat o tom, který je lepší. Každý má něco do sebe. Americký Gangster je syrová podívána pro mafiánské fajnšmekry. ()

lupik84 

všechny recenze uživatele

Parádní ani ne gangsterka, ale spíš takovej životopis, podobně jako u filmu Kokain. Není co vytknout. Pět z pěti. ()

Yhitte 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale prodloužená tří hodinová verze amerického gangstera je na mě prostě moc. Jsou tam nějaké výrazné momenty, ale většinu doby se jedná jen o dialog a to prostě na udržení mé pozornosti na 3 hodiny nestačí a rozhodně se to nedá nazvat "akční drama" jak je napsáno v obsahu filmu.musím dát ***, ale kdybych to viděl ve 157 minutové verzi a nečekal od toho film natočený stylem 21. ale 20. století, tak by si zasloužil i ty čtyři hvězdičky. ()

Maktoko 

všechny recenze uživatele

Vždy som mal rád zábery tejto doby a tento film to posunul o level ďalej. Príbeh mladého chalana ktorý do dotiahol až na drogového Kápa v štvrti ktorej vyrastal, kde pracoval + rodina mu bola všetkým a samozrejme aj policajt-agent Russell Crowe bez ktorého by to nebolo to pravé orechové. Film sa da pozrieť na jeden nádych a záver to cele podtrhne, hlavne moment keď Denzel sa ocitne na staro/novom mieste ktoré mu bolo domovom ale teraz už ho vôbec nepozná. Nový svet a nový začiatok. ()

Související novinky

Denzel Washington vás naladí na trochu akce

Denzel Washington vás naladí na trochu akce

18.12.2011

Plány studia Sony natočit celovečerní film na motivy akčního seriálu z 80. let The Equalizer nejsou žádnou novinkou. Prvním kandidátem na hlavní roli byl Russell Crowe, ale momentálně jej jeho… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama