Reklama

Reklama

Doteky osudu

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2012–2013), 19 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Kiefer Sutherland, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Titus Welliver, David Mazouz, Elijah Nelson, Mark Ivanir, Amy Sloan, Jude Ciccolella, Dahlia Salem (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál sleduje příběh otce, který při 11. září ztratí ženu a musí se sám starat o svého autistického syna, který nejen že za celý svůj život nepromluvil, ale také nesnese od nikoho jakýkoliv dotek. Jednoho dne jeho otec zjistí, že čísla, která syn neustále píše, v sobě mají skrytý význam a dokonce mohou předpovědět budoucnost. (Pongin)

(více)

Videa (46)

Trailer

Recenze (182)

Narcis 

všechny recenze uživatele

Taky fandím Timu Kringovi k úspěchu a ještě více mému seriálovému bohu Kieferu Sutherlandovi. Mě osobně toto připomělo spíše Flashforward a samozřejmě Kringovy předchozí děti - Hrdiny. Potvrdilo se mi to, co jsem věděl už při sledování 24 hodin - Kiefer je herec, který před kamerou vypadá dobře za všech možných okolností - ležící na zemi, zmoklý a nebo v reflexní vestě a taky SAMOZREJME to, že dokáže bravurně zahrát milujícího otce - takto se už předvedl v 1.sérii 24 hodin a zde je tedy tato role stejně uvěřitelná, byť diametrálně odlišná - to, že náš new hero schytá 2x nakládačku během jedné epizody byl tak trochu i šok - v predchozi roli by z protivnika nezbyl ani mastnej flek... njn, tento hrdina rozhodně netrpí žádnou "nadpřirozenou" schopností ... Samozřejmě mě to vcuclo během pár chvil k čemuž přispělo i kvalitní umělecké intro jaké jsem viděl naposledy ve Hře o trůny ... Doufám, že si seriál udrží laťku danou první epizodou a vyhne se syndromu některých seriálů - po prvním díle (pár dílech) propad, který se přinejlepším v polovině seriálu "zmátoří" (jako např. v druhé půlce skvělý Flashforward nebo Jericho) - myslím, ale že díky Kieferovy to ale za všech okolností bude stát za to ... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce : Kieferův syn Jake má nadpřirozenou schopnost. Napíše na papír pár čísel a chudák Kifer místo toho aby naháněl teroristy, bloudí New Yorkem s papírkem a hledá mezi čísly nějakou spojitost. Do toho sem tam malý Jake zdrhne z ústavu, takže Kiefer nahání i jeho a věty jako "Stop, Jake!" a "Wait, Jake!" zazní v každém díle častěji než "fuck" v Pulp Fiction. Po 4 dílech s tím sekám, protože tohle se vážně nedá. Společně s Missing největší letošní seriálové zklamání. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Už výborný úvod každého dílu pojatý vnitřním monologem chlapce podbarveným dramatickou hudbou slibuje zajímavou podívanou. Filmů o vzájemném propletení osudů lidí po celé planetě již byla celá řada. V seriálu TOUCH je využíváno čísel jako spouštěcího mechanismu k ovlivnění osudů mnoha lidí. Stačí zavolat na neznámé číslo (občas mi seriál připadá jako product placement na chytré mobilní telefony :-) , zaklepat na dveře s předpovězeným číslem či stihnout správné číslo autobusu a spustí to lavinu, která změní život několika lidem na planetě, bez ohledu na to, zda jsou v New Yorkou, Tokiu či Bagdádu. Seriál, jenž spojuje hlavní dějová linie boje otce o opatrovnictví syna, jenž v životě nepromluvil a komunikuje pouze pomocí čísel, je bravurně natočeným a poutavým dramatem s dojímajícím zakončením (prvních pět dílu jsem "byl nucen" shlédnout na jeden zátah přes noc) o rozličných osudech, v každém díle většinou úplně jiných lidí. ### Výborně! 90% ### PS: Také si nemyslím, že čísla ovlivňují život, ale kdo chce věřit najde si za každou událostí to "svoje" číslo. Tohle je film, takže trocha tajemna je zde na místě. ### Shlédnuto všech 12 dílů první série. (pův.znění s cz titulky) Sice je to stále více-méně o tomtéž, poslední díly jsou i jednodušší-mnohem menší propletence osudů (že by docházely nápady?), ale pořád příjemně dramatické. Ponechávám hodnocení 5 hvězd, ale je to už jen o vlásek... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Občas se mi stane, když se dodívám na nějaký film nebo seriál, že zůstanu v úžasu a řeknu jsi jen hmmmmmm. Přesně tady ta situace opět nastala. Tim Kring mě naprosto odrovnal, nedivím se, že Kiefer po přečtení scénáře okamžitě přijal roli. Bylo fajn po nějaké době opět sledovat "Jacka Bauera". // edit: Seriál pokračoval především epizodnostně a hlavnímu příběhu se příliš nevěnoval. Z toho vyplynuly občas nudné díly a trocha stereotypu. Přesto se i těším na další sezónu. Nejlepší dílý 1x01, 1x02 a 1x07. ///// 2. série začala poměrně vlažně ale druhá polovina se nese v daleko lepším duchu. Už to není jen čistě a náhodném setkání. Větší zapojení Amélie určitě plus. Sráží mi to iracionální chování Marie Bello. Ta ženská tam byla na obtíž. Druhá věc Kiefer. Čím více jeho způsoby připomínají Jacka Bauera a nástup Annie Wersching to potvrdil, ikdyž také v jiném směru potěšil :-) Z 24 se více ukázal i například Greg Ellis. Nejlepší dílý 2x07 a 2x08. Závěrečná epizoda ukončila děj ohledně Aster Corps ale zároveň naznačila kam by se asi ubírala případná další série. (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál. Napád se mi líbil už od začátku, ale na zpracování a zápletku jsem si musel chvíli zvykat a než jsem se do toho ponořil, byla už dobrá polovina první série za mnou. Jsem ovšem rád, že jsem dal seriálu šanci, protože teď, čtyři díly před koncem, ničeho nelituji. Zápletka se od původně zdánlivě samostatně (ano, těch přídavných jmen je moc) stojících epizod změnila v příjemnou dramatickou zápletku, která rozhodně nenudí. Navíc to má fantastickou znělku a Kiefera Sutherlanda v hlavní roli. Začíná mě opravdu mrzet, že seriál má jen dvě série a skončil předčasně, doufám alespoň, že bude nějak přijatelně uzavřený. Druhá série je rozhodně lepší než první, příběh je tam rozpohybován na plné obrátky a první díly v porovnání s druhou polovinou seriálu působí poněkud plytce. Takže celkově: svěží seriál, originální nápad, výborné herecké výkony, skvěle napsané postavy, parádní zápletka, vynikající hudba. 85% a nechápu, proč každej dobrej seriál hnedka zrušej, protože až to dokoukám, asi budu chtít víc... ()

Galerie (300)

Zajímavosti (6)

  • První série byla natáčena v kalifornském městě Culver City v místním studiu Culver Studios. Druhá série byla natáčena v kalifornském městě Los Angeles ve studiu TV Fox. (Trajektt)
  • Server tvguide.com zařadil seriál mezi nejočekávanější novinky zimy 2012. (Agent24)
  • Pacient fiktivní společnosti Aster Corps McCormick (Bernard White), trpící nespavostí, má stejné příjmení jako jeden z režisérů a producentů podílejících se na tvorbě tohoto seriálu - Nelson McCormick. (Sevcik)

Související novinky

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama