Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (181)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Už jste někdy dostali železnou pěstí přímo do spánku? Ještě ne? Tak to buďte rádi a rozhodně se vyvarujte seriálu Iron Fist. Jakožto zdejší hororový expert pochopitelně vyhledávám snímky a seriály té nejvyšší kvality, takže prostoduchou marvelovskou tvorbou logicky naprosto opovrhuji. Nyní jsem však udělal výjimku a na tento nový počin z produkce Netflixu zaměřil svou odbornou pozornost. Již několik let totiž úspěšně pronikám do tajů šaolinského kung-fu, a tak mě seriál oslovil svým námětem. Osudová chyba. Místo inteligentního sci-fi, které vzdává hold asijským bojovým systémům a východnímu mysticismu, jsem se dočkal nechtěné parodie na akční komedie Jackieho Chana. Bojové scény a různá akrobatická čísla zde působí vyloženě směšně. Připočteme-li plytký děj, ledabyle vykreslené postavy či infantilní dialogy, nelze ohodnotit jinak než odpadem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech Netflix Marvelů je tenhle seriál jednoznačně nejslabší. Jenže, jak je u Netflixu dobrým zvykem, i tak to samozřejmě vůbec není špatné. První tři díly byly naprosto perfektní, pak bylo pár podle mě čístě výplňových dílů a zhruba posledních šest dílů byla jedna velká jízda. Perfektní, napínavá, zábavná. Choreografie na seriál plný bojového umění byla celkem nic moc, ale herecké výkony a příběh, perfektní zejména v druhé polovině seriálu, to plně vynahradiliy. Navíc tam bylo plno odkazů na ostatní seriály a hlavně úžasná Madame Gao, která byla mnohem lepší, než v Daredevilovi. Iron Fista jako postavu sice příliš nemusím, ale v tomhle podání je docela sympaťák. Další Netflixovská trefa, ke které se rozhodně časem ještě vrátím. A díky němu se na Defenders těším zase o něco víc. Takže ve výsledku opět další parádní podívaná, při kterém jsem se výtečně bavil. A mít to tak o tři díly méně, bylo by to naprosto perfektní. Ani ty výplňové díly naštěstí vůbec nenudí, takže opět spokojenost a velké doporučení. 87%. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Poslední hrdina do partičky Defenders a hned nejslabší článek. Přitom dle komiksu by to měl být už vyškolený mistr bojových umění, tady je ještě naivní floutek, který se do většiny situací vrhá bezhlavě. Finn Jones nebyl úplně podařený casting. Hlavně, když nemá vůbec žádné zkušenosti s martial arts a dle rozhovorů byl obsazen jen 3 týdny před začátkem natáčení, což je dost vidět. Ty souboje jsou dost špatné. Kde se provádí už komplikovanější chvat, tak je vidět stunt double. marvel chtěl mít týmovku Defenders brzo a Iron Fist dost dlouho dobu se potácel v předprodukci, že jeho realizace byla udělaná velmi narychlo a jde to vidět. Pokud chcete super souboje, podívejte se na Into the Badlands. Naštěstí mne tento hrdina moc nebere, ale jestli zmastí Punishera, tak to se teprve naštvu. V Defenders snad Iron Fist zapadne lépe. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1 4/5 Mytologie kolem Dannyho funguje, Meachumovci správně šáhlí a nevyzpytatelní, Colleen nádherná a tajemná Ruka dost zajímavá. Když Iron Fist vyšel, tak jsem četl hodně kritiky na slaboučké souboje..no myslím, že to je to poslední, co by mi tady vadilo. Snad jen ten soundtrack mi mnohem víc sedl u Luka Cage. S2 4/5 Z těch pokračování Marvel Netflix sérií mě tohle bavilo asi nejvíc. Dost tomu pomohl ten seskok z 13 dílů na 10, a ikdyž mám docela výhrady k Davosovi (chápu jeho pohnutky, ale ten chlap to odehrál s jedním nasraným výrazem a to je v konkurenci Bushmastera, Cottonmouthe a Kingpina sakra málo), tak ty vedlejší postavy to v pohodě vyrovnávají. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Začalo to příšerně, první tři, možná čtyři díly na mě vůbec dojem neudělaly. Nejen, že se Danny choval strašně hloupě a naivně, i když do určité míry to člověk musí chápat, ale i veškeré bojové scény byly odbyté a nenápadité (oproti Daredevilovi opravdu velký výsměch). Tyto dva velké neduhy (celkově se jich našlo určitě víc) se sice nepodařilo do konce série zcela odstranit, ale aspoň je tvůrci utlumili, když vše nabralo větší spád a do hry se dostala Madam Gao. Postava Harolda byla příjemně nechutná a přitom nepopsatelně legrační, Coleen Wing s katanou mě pak definitivně naklonila na stranu Iron Fista, jehož řadím před Luka Cage. Žebříček všech čtyř hrdinů a jejich seriálů je pro mě následovný: 1. Daredevil (hlavně díky druhé sérii), 2. Jessica Jones, 3. Iron Fist, 4. Luke Cage. Tak a teď vzhůru na týmovku Defenders! Očekávání jsou obrovská. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (26)

  • Když Colleen (Jessica Henwick) a Misty (Simone Missick) žertují o tom, že by měli vytvořit společné duo, jde o jednoznačnou narážku na komiks, kde tyto dvě postavy tvoří duo zvané Daughters of the Dragon. (NiWi)
  • Ve scéně, kde Joy (Jessica Stroup) ukazuje svému bratrovi Wardovi (Tom Pelphrey) kompromitující fotografie členů rady společnosti Rand, se Joy mimo jiné zmíní i o tom, že si na členy rady najala soukromou detektivku, která když byla zrovna střízlivá, tak stála za každý cent. Z toho můžeme usoudit, že onou detektivkou byla Jessica Jones, která je hlavní hrdinkou stejnojmenného seriálu Jessica Jones (od r. 2015) taktéž od Netflixu. (Koldyn)
  • Když Mika (Julee Cerda) mluví o starodávné misce, zmíní celou kolekci artefaktů Dr. Ernsta Erskina. V komiksech je pod jménem Abraham Erskine známý vědec, který vytvořil sérum, po kterém se Steve Rogers / Captain America stal supervojákem. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama