Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele stage.x k tomuto seriálu (2)

Labyrint (2015) 

dost slabý tři hvězdy a to především kvůli otřesný hudbě O.G.Brzohatýho. Jeho přehnaná snaha cpát všude Rag'n'Bone Mana tak otravuje celej seriál od první do třetí řady. Je fakt, že ve třetí řadě ho používá jako šafránu, ale bohužel na místech a ve scénách, kde se to hodí úplně nejmíň. Až mě to zvedlo fyzicky ze židle. I zbytek jeho hudební kulisy je tak strašnej, že mě to bolelo po celým těle. Sorry Ondro, mám tě jinak fakt rád a seš docela sympaťák, ale tohle si fakt dosral. Myteriózní atmoška prostě tak nějak úplně nefunguje. Občas jsou některý efekty v "akčních" scénách vyloženě úsměvný. Např. když ve 3.serii letí slamněnej panák aka Ljuba Krbová z věže kostela, tak připomíná člověka asi jako Fabie Ferrari. Jakoby noční scény natáčený ve dne, mě vytáčely do maxima. Plus ty uměle dodělávaný světelný kužely u světlometů aut. Pičo tak to natočte v noci, ať to nevypadá jak Halyvůd pro chudý a ještě na tom něco ušetřetý. Takhle by se dalo pokračovat dalších 8000 znaků. Námět super, forma na hovno. ()

Série 1 (2015) (S01) 

O. G. Brzobohatý degradoval slušnou kriminálku svým otřesným hudebním doprovodem na parodii slušný kriminálky. Fyzicky jsem si celou sérii protrpěl a ještě teď mám husí kůži, když si vzpomenu na závěrečnou scénu. Jestli bude v druhý sérii stejná hudební tortura, tak tomu dám odpad ani nemrknu. ()

Reklama

Reklama