Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Dosou k tomuto seriálu (2)

Labyrint (2015) 

Zatím je to tak půl na půl. Některé situace s báječnou atmosférou, z jiných vane nuda a klišé. Pro mě příliš mnoho scén v jedoucích autech, ve kterých se nic podstatného nedozvídám, ani nic zajímavého nevidím. Vyložený retardér. Hudba na mě působí vlezle nudně a očekávaná "husí kůže"se ne a ne dostavit. Škoda. S docela dobrou kamerou a některými vyloženě sugestivními záběry, mohla daleko více čarovat. Herecky standardní, ale nepřekvapivé. Snad s vyjímkou Donutila. Tem mě, jako snad ve všem jiném z poslední doby, vůbec nesere. Ovšem maskérky by potřebovaly průplesk. Ze všech tváří na metry daleko řvou kilogramy "tělky", takže všichni vypadají jako z Wax musea Madame Tusaude. Nicméně i přes tyto výtky jsem zvědav, jak se s tímto soustem chlapíci poperou dál a s hodnocením zatím počkám. Po dalším dílu musím konstatovat, že jsem vůbec nepochopil rytmus. Není to ani pomalé, ani rychlé. Stále něco mezi. Tím se obrušují hrany, které by tomuto žánru tolik slušely. Na konci třetího dílu skvělá atmosféra. Jen přechod ze slovenského(?) "honu" do českého objevení dalšího místa činnu, bez jakéhokoliv oddělení od sebe samých, dokonce i se stejně filtrovanou kamerou, podle mě patří mezi ty geniání nápady tvůrců, kterých se musí sám tvůrce umět zbavit. Zatím tedy 55%..........Po shlédnutí dalších dílů mohu jen povzdechnout. Je to horší a horší. Absolutní ztráta rytmu a napětí. A hudba je k neposlouchání. Nevím proč se šetří na tak významné filmové složce, ale preludia na jeden synťák místo orchestru jsou na zabití. Jako bych slyšel hudbu ze seriálu Detektiv Martin Tomsa. 40%.............Jedna z pouček na scénografii v 80. letech byla: Všichni dělají barevný film a používají všechny barvy, kostky a pepita, a obrazovka z toho šílí. Buďte umírnění. Lenka Urbanová si to asi vzala k srdci a tak všechny aktéry posledního dílu oděla do šedo- čené, modré, zelené, ve výsledku barvy žádné. Jen s vyjímkou záchranné služby. Potud fajn, nic vlastně nerušilo. Jenže když se takovými poučkami řídí celý štáb s režisérem v čele, nemůže vzniknout nic víc, než "poučený" film bez vlastní osobnosti. Pan Strch jen dokázal, že je poslušným žákem svých učitelů,ale zatím nedokáže ani bořit, ani stavět. Z tohoto vzniká bohužel jen šedý a nudný průměr. Takže na závěr 30%. A to to mělo docela dobře našlápnuto. ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Může mi někdo vysvětlit proč je Tatiana Vilhelmová při zásahu "jednotky prvního nasazení" jedinná prostovlasá ? Snad měl Strach strach, že mu roli v přilbě nepřijme. Jenže ta bere vše. Takže jaképak obavy. Může mi někdo vysvětlit proč se v každé minutě textu objevuje tolik vulgarismů ? Má snad Strach strach,že bez nich by byly dialogy ploché a neautentické? Může mi vysvětlit režisér proč nevyužívá jazykového poradce? Neboť v Brněnských reáliích hovoří všichni herci "pražsky". Můžu vědět proč text písně v tomto díle je zpíván anglicky a ne v Češtině? Měl snad Strach strach,že se pak seriál neprodá do Rumunska ? Který architekt vybavil všechny interiery nábytkem z firmy IKEA ? Má snad Strach strach, že Severské země budou Český seriál bojkotovat ? Těch otázek by mohlo být mnohev více. Důležité je, že zatím seriál nemá spád, rytmus a napětí. Motivační roztříštěnost a absence jednotící liky je pro takovýto projekt zabíjející. Dvě hvězdy za kameru . To je vše. ()

Reklama

Reklama